Κι εσύ ΛΑΕ …βασανισμένη ας πρόσεχες τι έλεγες

0
Η περίπτωση της Λαϊκής Ενότητας θα καταγραφεί στην πολιτική ιστορία του τόπου, ως ένα μεγάλο φιάσκο και ως απόδειξη των δεινών που μπορεί να φέρει η αμετροέπεια και το «πολιτικό bullying» ως πρακτική.

Το κόμμα έμελλε σχεδόν να γελοιοποιηθεί, αφού η πολιτική δήλωση....
– λαθροχειρία που εξόργισε τελικά πιο πολλούς από όσους πιστεύαμε, επιχειρούσε να καπηλευτεί το 61% του δημοψηφίσματος που είχε πει όχι στο Μνημόνιο και να ταυτίσει το αποτέλεσμα με… έμμεση εντολή αναζήτησης εναλλακτικού δρόμου, τον εξής έναν… την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Το πώς προσέλαβε η κοινωνία το μήνυμά τους, αποδείχθηκε στις εκλογές. Ο συμπαθής, αλλά γραφικός και ιδεοληπτικός, Παναγιώτης Λαφαζάνης και η υπερφίαλη εξουσιομανής – κατά την υποκειμενική μας άποψη – πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, πραγματικό δίδυμο της συμφοράς εκ του αποτελέσματος (κρίμα που δεν εμφανίστηκε στο… παλκοσένικο και ο Γιάνης με το ένα «ν»), έλαβαν την άγουσα για τα σπίτια τους.

Και δεν πάνε μόνοι τους, αφού πήραν στον λαιμό τους πλήθος «αντιστασιακών», πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων είτε η κενότητα της σκέψης, είτε οι ιδεοληπτικές εμμονές, είτε η απουσία επαφής με την πραγματικότητα, είτε όλα μαζί από λίγο, σε συνδυασμό με τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά πολιτικής αυτοσυντήρησης, τους οδήγησε με συνοπτικές διαδικασίες στο πολιτικό περιθώριο.

Έτσι δικαιώθηκαν όσοι τους ψέξανε (υποστηρικτές ή όχι κατά τα άλλα του Τσίπρα, ανάμεσά τους κι εμείς), υποστηρίζοντας ότι δεν συμπεριφέρονται έτσι σε αυτόν που τους έβγαλε από το «πολιτικό τίποτα» στην επιφάνεια. Πλέον, θα έχουν πολύ χρόνο να ξανασκεφτούν τις αποφάσεις τους και να αντιληφθούν το πραγματικό πολιτικό τους μέγεθος.

Κυρίως όμως οφείλουν να μάθουν να λένε την αλήθεια και να μην κακοποιούν, αναλόγως των συμφερόντων τους (υπάρχουν και πολλοί που το πίστευαν ειλικρινά… ακόμα χειρότερο), την έκφραση της βούλησης του λαού.

Διότι αποδείχθηκε, ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν τους έδωσε εντολή να γυρίσουν τη χώρα στη δραχμή, όπως υποστήριζαν με τα λόγια και τα έργα τους, επιδιώκοντας πειράματα στου… κασίδη το κεφάλι, διώχνοντάς την από την Ευρώπη και τιμωρήθηκαν παραδειγματικά γι’ αυτό.

Κι όλα αυτά, διότι έπεσαν θύμα της ημιμάθειάς τους, που τους υπαγόρευε να «προσφέρουν» στη χώρα ένα νόμισμα αξίας ανάλογης με αυτό της Βόρειας Κορέας. Τουλάχιστον για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, κατά το οποίο τα θύματα των Μνημονίων θα αποτελούσαν πταίσμα μπροστά στην καταστροφή που θα ακολουθούσε.

defence-point.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)