Δεν είμαστε φιλοευρωπαίοι. Είμαστε ευρωπαίοι

0
Γίνεται μια προπαγανδιστική προσπάθεια από το σύστημα να διαμορφώσει νέες ταμπέλες, με τις οποίες θα χαρακτηρίζει πολίτες και κόμματα. Έτσι παρατηρούμε να δημιουργείται ένας διαχωρισμός, που εκπορεύεται κυρίως μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, μεταξύ "φιλοευρωπαϊστών" (ή κομμάτων φιλοευρωπαϊκής κατεύθυνσης) και "μη φιλοευρωπαϊστών"....


Αυτός ο διαχωρισμός σε φιλοευρωπαίους και μη είναι ψεύτικος και προσπαθεί να συσκοτίσει την αλήθεια. Όλοι οι Έλληνες είμαστε αναγκαστικά ευρωπαίοι. Η Ελλάδα ανήκει γεωγραφικά στην Ευρώπη. Αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Επομένως είμαστε όλοι κάτι ανώτερο από φιλοευρωπαϊοι. Είμαστε γνήσιοι ευρωπαίοι. Χώρια που η ίδια η Ευρώπη φέρει το όνομά της (όπως και το ευρώ) από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Επομένως ας σταματήσει αμέσως αυτό το προπαγανδιστικό παραμύθι.

Εκείνο που θέλει να αποκρύψει αυτή η προπαγάνδα του ελληνικού ολιγαρχικού κατεστημένου, είναι ότι με τον όρο «φιλοευρωπαϊστής» εννοούν κατ’ αρχήν αυτόν που είναι θιασώτης του υπάρχοντος ολιγαρχικού οικονομικού μοντέλου και αντιδημοκρατικού πολιτικού συστήματος της σημερινής Ευρώπης και φυσικά θιασώτης του μνημονίου ως κυριαρχικού εθνικού προγράμματος της Ελλάδας.

Εμείς οι Έλληνες, ως Ευρωπαίοι, είμαστε χωρισμένοι σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες:
Α) Σε εκείνους που θέλουν να συνεχίσει να υπάρχει το σημερινό οικονομικό και πολιτικό μοντέλο της Ευρώπης. Αυτούς δηλαδή που στην ουσία το σύστημα ονομάζει «φιλοευρωπαϊστές», όπως είπαμε πιο πάνω.
Β) Σε εκείνους που θέλουν να εξέλθουμε μόνο από την Ευρωζώνη, όχι όμως και από την ΕΕ. Δηλαδή σ’ αυτούς που θέλουν μόνο επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
Γ) Σε εκείνους (ευρωσκεπτικιστές) που θέλουν να εξέλθουμε τόσο από την Ευρωζώνη, όσο και από την ΕΕ και να επιστρέψουμε σε ένα αυστηρά εθνικό κράτος. Αυτό το εθνικό κράτος όμως, εννοείται ότι θα εξακολουθήσει να είναι ευρωπαϊκό κράτος και οι πολίτες του Ευρωπαίοι και όχι απλά φιλοευρωπαίοι.
Δ) Σε εκείνους (φεντεραλιστές) που θέλουν να προχωρήσει η Ευρώπη σε πλήρη οικονομική και πολιτική ένωση (ομοσπονδοποίηση), όπως οι ΗΠΑ.

Όλες οι πιο πάνω κατηγορίες, οι οποίες δεν απαντώνται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, έχουν πλήρη συνείδηση ότι είναι ευρωπαίοι και όχι απλά φιλοευρωπαϊοι. Επομένως ας αφήσει τα παραμύθια το ελληνικό ολιγαρχικό κατεστημένο, γιατί η αλήθεια είναι ότι με το όρο «φιλοευρωπαϊστές» εννοεί εκείνους που ασπάζονται το ισχύον ευρωπαϊκό καθεστώς της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας και πρώτιστα της γερμανικής, σε βάρος των λαών.

Η απάντηση λοιπόν στην πιο πάνω ταμπέλα που μας προσάπτει το σύστημα είναι: "Δεν είμαστε φιλοευρωπαίοι, είμαστε Ευρωπαίοι".

hassapis-peter.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)