Μάθετε την προϋπόθεση για αφορολόγητο 12.000 ευρώ, για τις κληρώσεις σπιτιών κι άλλες εκπτώσεις φόρου

ΥΠΟΙΚΠέντε μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, με στόχο να αποφευχθεί η λήψη νέων επώδυνων μέτρων το 2016, είναι αποφασισμένη να πάρει η κυβέρνηση, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Star.

1. Το αφορολόγητο....
(το οποίο αναμένεται να αυξηθεί στις 12.000 ευρώ) θα δίνεται μόνο για τις δαπάνες με κάρτα. Δηλαδή πρέπει να πληρώνουμε παντού με κάρτα, σε σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα κ.λπ.

2. Επιπλέον, όποιος χρησιμοποιεί κάρτα θα παίρνει λαχνούς από το υπουργείο Οικονομικών και θα μπαίνει στην κλήρωση για σπίτια που είναι ανεκμετάλλευτα από την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι τυχεροί αυτής της κλήρωσης θα παίρνουν απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ για τα 5 πρώτα χρόνια κατοχής του ακινήτου.

3. Θα τοποθετηθούν συσκευές χρέωσης με κάρτα (POS) παντού, όπως για παράδειγμα σε περίπτερα, ταξί κ.α. Οι προμήθειες θα είναι φθηνότερες για τους επαγγελματίες από το 2% που ισχύει τώρα, ενώ επίσης θα είναι πολύ φθηνή και η τοποθέτηση του μηχανήματος.

4. Θα παρέχεται έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες μόνο σε περίπτωση χρησιμοποίησης κάρτας όταν τώρα οι πολίτες πληρώνουν με μετρητά και παίρνουν απόδειξη η οποία δεν εκπίπτει.

5. Θα δημιουργηθεί νέος, πλήρως ανεξάρτητος φορολογικός μηχανισμός, ο οποίος δεν θα έχει καμία σχέση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η θητεία των μελών του θα είναι πενταετής και θα πρόκειται, ουσιαστικά, για το «ελληνικό IRS».