Στη ΔΕΘ ο Τσίπρας: Το νέο μοντέλο ανάπτυξης σε 10 σημεία-κλειδιά του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει σήμερα και αύριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δέκα παρεμβάσεις για την οικονομία, την κοινωνία και την πολιτεία που αποτελούν τον άξονα του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος. Κύριο χαρακτηριστικό τού νέου αναπτυξιακού μοντέλου είναι η αναδιανομή, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, που είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας...


Η χρηματοδότηση της ανάπτυξης θα προέλθει από πέντε πηγές: τις ανακεφαλαιοποιημένες συστημικές και συνεταιριστικές τράπεζες, το νέο ΕΣΠΑ, τη δημιουργία νέας αναπτυξιακής τράπεζας, το πρόγραμμα Γιούνκερ και τις συνεργασίες με την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο κατευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, στον αγροτικό τομέα, στις ξένες επενδύσεις και τις νέες κοινωνικές επιχειρήσεις.

Βασικός πυλώνας της ανάπτυξης είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές που αφορούν: απλοποίηση αδειοδότησης επιχειρήσεων, Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, μειώσεις τιμών σε λιανεμπόριο και καύσιμα και συμπράξεις ελληνικών επιχειρήσεων με στρατηγικούς επενδυτές από το εξωτερικό.

Σήμερα Κυριακή το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει:

11:00 Επίσκεψη στον χώρο της 80ης ΔΕΘ και συνάντηση με την Διοίκηση της ΔΕΘ - HELEXPO A.E.
11:30 Περιοδεία στον εκθεσιακό χώρο και επίσκεψη στα περίπτερα της Έκθεσης
13:00 Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης.
14:00 Επίσκεψη στο 1ο Πάρκο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας στην Ελλάδα στην Τεχνόπολη (ΒΕΠΕ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ - ΚΤΙΡΙΟ Γ2)
19:30 Ομιλία σε συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ.