ΣΤΟ ΦΩΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ 12ης ΙΟΥΛΙΟΥ! Ολο το παρασκήνιο και οι διάλογοι – φωτιά του Βαρουφάκη με τον…Φρανκενστάϊν- Σόϊμπλε

0
Όλους τους αποκαλυπτικούς διαλόγους μεταξύ Βαρουφάκη και Σόϊμπλε και το καυτό παρασκήνιο τις δραματικές ώρες της διαπραγμάτευσης λίγο πριν από την Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου, αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ του βραβευμένου γερμανού σκηνοθέτη Στέφαν Λίμπι, με τον τίτλο «Σόιμπλε: Ισχύς και αδυναμίες» το οποίο θα μεταδοθεί στις 24 Αυγούστου από το πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Στο ντοκιμαντέρ φιλοξενούνται και ο Σόϊμπλε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπου ο μεν πρώτος αποκαλύπτει πως το σχέδιο Grexit...

«είχε καταστρωθεί προσεκτικά σε ένα κομμάτι χαρτί στο υπουργείο Οικονομικών και είχε επανειλημμένα είχε ψηφιστεί από την γερμανική κυβέρνηση, ενώ ο δεύτερος αποκαλύπτει πως είχε προειδοποιήσει τον γερμανό υπουργό Οικονομικών πως με το grexit καταστροφικές και σκοτεινές δυνάμεις. «Δεν θα μπορούσε να το ελέγξει, όπως έγινε και με τον δόκτορα Φρανκενστάιν», τονίζει χαρακτηριστικά.

Η Μέρκελ γνώριζε το σχέδιο Grexit

Ο Σόιμπλε επιμένει ότι το σχέδιο είχε συζητηθεί με την Αγκελα Μέρκελ, λέξη προς λέξη την Παρασκευή 10 Ιουλίου, δύο μέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης και τονίζει ότι τηλεφωνικώς είχε ενημερωθεί και ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ο γερμανός υπουργός αποκαλύπτει μάλιστα ότι το ζήτημα της προσωρινής εξόδου «είχε συζητηθεί και με άλλες χώρες» και συγκεκριμένα είχε εξεταστεί το ζήτημα τις παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και τονίζει ότι πολλές χώρες είχαν θεωρήσει ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση.

Η «δωρεάν διάλεξη» του Bαρουφάκη στο Eurogroup

Ενα μεγάλο μέρος του ντοκιμαντέρ αφιερώνεται στις σχέσεις και τις επαφές του κ. Σόιμπλε με τον τότε υπουργό οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη. «Ηταν έντονη η παρουσία του στα μέσα ενημέρωσης. Ηταν ένας αστέρας των ΜΜΕ» λέει για τον Βαρουφάκη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και συνεχίζει: «Είχε την μοτοσυκλέτα του και το κράνος του. Τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνταν πάρα πολύ με το γεγονός ότι δεν φορούσε γραβάτα και είχε ξεκούμπωτο το επάνω κουμπί του πουκάμισου το οποίο ήταν έξω από το παντελόνι. Δεν νομίζω ότι είναι συναρπαστικό να ασχολούνται με το εάν κάποιος φοράει γραβάτα ή όχι. Αυτά είναι πολύ λιγότερο σοβαρά πράγματα κατά την γνώμη μου» λέει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και στην συνέχεια αναφέρεται στην παρουσία του έλληνα πρώην υπουργού στις συναντήσεις του Eurogroup με αρκετή δόση ειρωνείας: «Εγώ και οι συνάδελφοί μου εντυπωσιαστήκαμε από την δωρεάν και μακρά διάλεξη του Βαρουφάκη. Ηταν κάτι που μας είχε λείψει».

Ο άγνωστος διάλογος Βαρουφάκη – Σόιμπλε και η σύγκριση με τον… Φραγκενστάϊν

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται και ο πρωην υπουργός οικονομικών Γιάνης βαρουφάκης, ο οποίος δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης αντιλήφθηκε ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είχε εντολή από την Αγκελα Μέρκελ να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ: «Τον αντιμετώπισα και του είπα ότι δεν έχει τέτοια εντολή» λέει ο έλληνας πρώην υπουργός και προσθέτει «Είπα στον Σόιμπλε ότι αν ακρωτηριάσει την Ευρώπη βγάζοντας εκτός ευρώ την Ελλάδα θα ενισχύσει τις φυγόκεντρες, καταστροφικές και σκοτεινές δυνάμεις. Δεν θα μπορούσε να το ελέγξει, όπως έγινε και με τον δόκτορα Φρανκενστάιν».

crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)