Δυστυχισμένα τα παιδιά στην Βρετανία λόγω bullying

Δυστυχισμένα τα παιδιά στην Βρετανία λόγω bullying - MediaΤα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο στη Βρετανία είναι πιο δυστυχή από τα συνομήλικά τους σε άλλες χώρες εξαιτίας του εκτεταμένου φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού (ή bullying), αναφέρει σε μελέτη της η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα η φιλανθρωπική οργάνωση Children’s Society...


Η μελέτη αυτή συγκρίνει το επίπεδο ευτυχίας των παιδιών σε 15 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της μελέτης αυτής τα παιδιά στη Βρετανία είναι πιο δυστυχή όσον αφορά την εμπειρία τους στο σχολείο από ό,τι τα συνομήλικά τους σε 11 άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αιθιοπίας και της Αλγερίας.

Ένα από τα ευρήματα της μελέτης, η οποία εκπονήθηκε σε συνεργασία με το University of York, ήταν ότι το 38% των παιδιών που ερωτήθηκαν σχετικά στη Βρετανία ανέφερε ότι το χτύπησε ένας συμμαθητής του μέσα στον περασμένο μήνα.

«Είναι βαθιά ανησυχητικό το γεγονός ότι τα παιδιά σε αυτή τη χώρα είναι τόσο δυστυχισμένα στο σχολείο, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, και προκαλεί αληθινό σοκ το ότι χιλιάδες παιδιά υφίστανται σωματικό και ψυχολογικό εκφοβισμό, γεγονός που πλήττει την ευτυχία τους», τόνισε ο Μάθιου Ριντ, ο διευθύνων σύμβουλος της οργάνωσης Children’s Society, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.

Κατά την έρευνα, το 11% των μαθητών στα βρετανικά σχολικά ιδρύματα δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη ζωή του στο σχολείο.

Η Βρετανία κατατάχθηκε 14η ανάμεσα στις 15 χώρες στις οποίες διεξήχθη η μελέτη σε ό,τι αφορά την ποιότητα των σχέσεων ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς· 11η όσον αφορά την άποψη των μαθητών για το περιεχόμενο του σχολικού προγράμματος· και 12η όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ των συμμαθητών.