Τζιχαντιστές και στην Τουρκία! Κατέστρεψαν άγαλμα του Αριστοτέλη

0
ImageΆγαλμα του φιλόσοφου Αριστοτέλη, που βρισκόταν στην είσοδο της αρχαίας (ελληνικής) πόλης Άσσος στην Τουρκία, που σήμερα ονομάζεται Μπεχραμκαλέ, στο Τσανάκκαλε, ακριβώς απέναντι από τη Λέσβο, κατέστρεψαν, γράφει η  εφημερίδα Milliyet, ενώ στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Taraf, με τον τίτλο «Επίθεση τύπου ISID-ISIL στο άγαλμα του Αριστοτέλη»!...


Το άγαλμα, που καταστράφηκε στο πρόσωπο και στο χέρι, εστάλη από την επαρχία του Μπεχραμκαλέ στη Σμύρνη, όπου θα επισκευαστεί  από γλύπτη και στη συνέχεια θα επιστραφεί και θα τοποθετηθεί στην προηγούμενη θέση του.Το άγαλμα έχει κατασκευαστεί πριν μερικά χρόνια από το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας και τοποθετήθηκε στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου  για να καλωσορίζει τους επισκέπτες ( φωτογραφία).

 Ή αρχαία Άσσος  ιδρύθηκε από Αιολείς από τη Μήθυμνα της Λέσβου, τον 10ο αιώνα π.Χ.  στις βόρειες ακτές του Αδραμυττηνού Κόλπου Οι έποικοι έχτισαν ένα δωρικό ναό της Αθηνάς στην κορυφή του βράχου το 530 π.Χ. Από αυτόν τον ναό ο Ερμείας από τον Αταρνέα, μαθητής του Πλάτωνα, κυβέρνησε την Άσσο, την Τρωάδα και τη Λέσβο για ένα χρονικό διάστημα, στο οποίο η πόλη γνώρισε την μεγάλη ευημερία της. Παραδόξως, σημειώνεται στην Βικιπαίδια, ο Ερμείας ήταν πραγματικά ο δούλος του άρχοντα του Αταρνέως. Υπό την ηγεμονία του, ενθάρρυνε τους φιλοσόφους να προσέλθουν στην πόλη. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)