Δεν ξεχνά το ακροδεξιό παρελθόν του ο Γεωργιάδης: Αν χρειαστεί θα κλείσουμε τα σύνορα

Σε άλλη μια «κρίση» ακροδεξιάς ρητορικής ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε, μιλώντας στον Real FM, πως για να ελεγχθεί το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, δεν αποκλείεται, αν χρειαστεί, να κλείσουν τα σύνορα σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας....

«Θα πρέπει να πούμε στον κόσμο, όπως και τα άλλα κόμματα τι θα κάνουμε αν κερδίσουμε τις εκλογές. Δύο πράγματα η ΝΔ βάζει ως στόχους αν βγει πρώτη. Την μείωση των φόρων, γιατί το μνημόνιο του Τσίπρα δεν βγαίνει, και να ελέγξουμε τις μεταναστευτικές ροές, να κλείσουμε τα σύνορα αν χρειαστεί».
Στη συνέχεια, υπερασπίστηκε την πολιτική που ακολουθούσε η ΝΔ για το μεταναστευτικό, λέγοντας: «Ο Αντώνης Σαμαράς είχε ελέγξει την μεταναστευτική ροή. Πως το είχε κάνει αυτό; Με την επιχείρηση ¨Ξένιος Δίας¨ στην επικράτεια, με τη μη εφαρμογή του νόμου Ραγκούση, τον οποίο εφάρμοσε η κα Χριστοδουλοπούλου και μας τίναξε όλους στον αέρα, αφού διπλασιάστηκαν οι μεταναστευτικές ροές. Το μεταναστευτικό στις εκλογές του 2012 ήταν ένα από τα πρώτα θέματα στην προεκλογική ατζέντα. Στις εκλογές του 2015 δεν υπήρχε ως ζήτημα γιατί η ΝΔ με την πολιτική της το είχε περιορίσει».
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η επιχειρήση «Ξένιος Δίας» ήταν οι γνωστές επιχειρήσεις της Αστυνομίας που οδηγούσαν κατά εκατοντάδες τους πρόσφυγες και μετανάστες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δίχως να διευκρινίζεται το πόσοι από αυτούς αποτελούσαν πρόσφυγες, παραβιάζοντας δηλαδή τις Διεθνείς Συνθήκες, ενώ μην αμελούμε πως βάσει Συντάγματος η κράτηση των μεταναστών αποτελεί την έσχατη λύση, αφού υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όπως τα περιοριστικά μέτρα.
Σχετικά με τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη για ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων, παραθέτουμε τι αναφέρεται στη Συνθήκη του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες:
Εξαιτίας της δίωξης που μπορεί να αντιμετωπίσει, ένας πρόσφυγας δικαιούται να προστατευθεί από μια εξαναγκαστική επιστροφή στη χώρα καταγωγής του (αρχή της μη επαναπροώθησης). Εκτός από τα δικαιώματα που έχουν όλοι οι άνθρωποι, ο πρόσφυγας δικαιούται αυτήν την προστασία, όπως επίσης και προστασία από δίωξη για παράνομη είσοδο, έγγραφα ταυτότητας και ταξιδιωτικά έγγραφα και πρόσβαση σε μια μακροπρόθεσμη λύση.