Ολοταχώς προς εκλογές-Μαξίμου και Πλατφόρμα έβγαλαν τα «μαχαίρια»

Ολοταχώς προς εκλογές-Μαξίμου και Πλατφόρμα έβγαλαν τα «μαχαίρια» - Media«Κάθε τέσσερα χρονάκια /μια Κυριακή πολίτες /κι ό,τι δεν τους είπες /γράψ’ το στο ψηφοδέλτιο κι εσύ» έγραφε ο Ορφέας Περίδης την δεκαετία του ’90, όμως που να ήξερε τι θα επακολουθούσε τα επόμενα χρόνια και πόσες φορές θα γίνουμε «πολίτες» με βάση τον δικό του ορισμό;....
Που να ήξερε δηλαδή ότι θα φτάναμε την εξαετία 2009-2015 να κάνουμε 10 (!!!) εκλογικές αναμετρήσεις, να μετράμε κατά μέσο όρο έναν πρωθυπουργό τον χρόνο, έχοντας μάλιστα διενεργήσει και το πρώτο δημοψήφισμα μετά από κάτι περισσότερο από 30 χρόνια.

Λογαριάζαμε λοιπόν, τόσο ο γνωστός τραγουδοποιός όσο και εμείς οι υπόλοιποι, χωρίς τον «ξενοδόχο» δηλαδή την παγκόσμια οικονομική κρίση και την διαχείρισή της από τις ελληνικές κυβερνήσεις που από το 2009 και έπειτα, δεν μπορούν να σταθούν «σε χλωρό κλαρί».

Αφορμή για την μίνι-αναδρομή, η ξεκάθαρη μετά και τις τελευταίες εξελίξεις κατεύθυνση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα προς εκλογές-εξπρές που κατά τον ίδιο και τους συμβούλους του, θα… ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Κι αν η επιλογή της κυβέρνησης αμέσως μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου φαινόταν να είναι η κατάθεση αιτήματος εμπιστοσύνης προς την Βουλή, η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου το βράδυ της Τετάρτης ενάντια στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ήρθε να ξεκαθαρίσει το τοπίο υπέρ της λύσης των εκλογών.

Σταχυολογώντας εν τάχει:

1. Η κυβέρνηση για πρώτη φορά αναφέρεται ονομαστικά μέσω της εκπροσώπου της στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

2. Λαμβάνει σαν δεδομένη την καταψήφισή της από τους βουλευτές που έχουν αναφορά στην Πλατφόρμα.(«…στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς», Όλγα Γεροβασίλη)

3. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση του ESM που οριστικοποιεί το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Ως εκ τούτου μετά και την οριστικοποίηση της εκταμίευσης της πρώτης δόσης που είχε οριστεί ως χρονικό όριο μετά το οποίο η κυβέρνηση θα αναλάμβανε πολιτικές πρωτοβουλίες.

Συνάντηση με τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών

Αν μάλιστα βάλει κανείς στην εξίσωση των κυβερνητικών κινήσεων και το γεγονός της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, ο οποίος και υπεύθυνος για την διεξαγωγή εκλογών εκ μέρους του υπουργείου είναι αλλά και ο εκλογολόγος που εμπιστεύεται χρόνια ο πρωθυπουργός, τότε η εικόνα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη.

Αριστερή Πλατφόρμα: Ψάχνετε άλλοθι για εκλογές-εξπρές

Ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει τις εκλογές-εξπρές «διαβάζει» πίσω από την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου και η Αριστερή Πλατφόρμα.  

«Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές», αναφέρουν κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας, απαντώντας στην δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Στην απάντηση επισημαίνεται ότι "η κυβέρνηση, όσο κι αν πελαγοδρομεί και αμπελοφιλοσοφεί σε βάρος της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει στο λαό ότι συνομολόγησε με Μέρκελ και Σόιμπλε ένα νέο Μνημόνιο λιτότητας και εξόντωσης της κοινωνίας, ένα Μνημόνιο ξεπουλήματος της χώρας και υποτέλειας».

Καταλήγοντας, η Αριστερή Πλατφόρμα τονίζει ότι «τίποτα και κανένα εκλογικό τέχνασμα δεν μπορεί να διασώσει τη νέα, καταστροφική συναίνεση, που εκφράστηκε στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την κυβέρνηση, με την από κοινού ψήφιση του τρίτου Μνημονίου".