ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Μια παράφραση του τίτλου της γνωστής ελληνικής ταινίας »Καλώς ήρθες δολλάριο» ίσως να είναι αρκετή για να περιγράψει τον τραγέλαφο που εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες στη χώρα. Την αγωνία και το διακαή πόθο που έτρεφαν και τρέφουν τόσο οι υπερασπιστές...
, όσο και οι »ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΧΘΡΟΙ» του μνημονίου για την επανεφαρμογή του είναι πλέον καταφανέστατα! Όλοι τώρα έχουν γίνει ένα, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, με σκοπό να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ποιά είναι όμως τα χειρότερα:
Το πακέτο του μνημονίου, αυτό το σύγγραμμα των τετρακοσίων σελίδων, περιέχει μεταξύ άλλων τη σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, την αύξηση του Φ.Π.Α, την παραμονή του ΕΝΦΙΑ. Κάθε σελίδα ακυρώνει κάθε προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης, κάθε λέξη υπογράφει την ΚΑΤΑΔΙΚΗ κάθε Έλληνα ξεχωριστά και των μετέπειτα γενεών. Έχουν προηγηθεί άλλα δύο μνημόνια των οποίων τα αποτελέσματα μόνο ατελέσφορα μπορούν να κριθούν. Αλλά αυτός ο όρος χαρακτηρίζεται τουλάχιστον επιεικής. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ είναι ο χαρακτηρισμός που συνάδει με τα δύο προηγούμενα μνημόνια! Και οι συνέπειες αυτών δοκιμάζουν μία ολόκληρη κοινωνία! Ανεργία σε επίπεδα τρομακτικά, μισθοί και συντάξεις σε σημεία ευτελισμού, Υγεία και Παιδεία, τομείς έτοιμοι προς κατάρρευση. Η συνέχεια αυτού του ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ δείχνει να μην έχει τέλος αφού συμπληρώθηκε η τριλογία που μοιάζει περισσότερο με τριλογία ΤΡΟΜΟΥ.

Όσοι δε γνωρίζαμε, ανακαλύψαμε πως εκτός από την παρατεταμένη εξαθλίωση που με περίσσεια ζήλου και ψύχωσης υπηρετούν οι όροι των μνημονίων, εμπεριέχουν την ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των Ελλήνων βουλευτών! Η Ελλάδα δηλαδή παύει να αποτελεί αυτόνομο και κυρίαρχο κράτος όπως αυτό ορίζεται από το πολίτευμά της,τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μετατρέπεται βίαια σε μία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ. Η Ελλάδα θα παριστάνει το προπύργιο μιας ευρωπαϊκής δυναστείας και ο υπόλοιπος ευρωπαικός νότος θα είναι τα επόμενα ΘΥΜΑΤΑ. Δεν πρόκειται για μία ακόμη ψηφοθηρική πλάνη, αυτό λαμβάνει χώρα συστηματικά την τελευταία τεσσαρακονταετία! Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά! Εδώ υπάρχει μία άνευ όρων παράδοση ενός ολόκληρου Έθνους και μάλιστα για τρίτη φορά! Μία παράδοση που »αγγίζει» τα όρια της »ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ’”.

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ σχηματίστηκε για να σταματήσει τη »μνημονιακή» πολιτική που με τόσο θέρμη πολεμούσε για πέντε ολόκληρα χρόνια. Μία πολιτική που υιοθετεί και συνεχίζει επάξια. Προσπαθούν να πείσουν τους πάντες,ακόμη και μερικούς από τους βουλευτές της, πως δεν είχαν εναλλακτική λύση. Λύση που ΔΙΑΦΗΜΙΖΑΝ ως αντίδοτο της κρίσης, παραδέχονται τώρα πως δε διέθεταν ποτέ! Τότε γιατί προκάλεσαν την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών;

Τα ονόματα όσων συμμετείχαν σε αυτή τη συγκυβέρνηση έχουν χαραχτεί με μαύρο μελάνι στη λίστα εκείνων που ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ τη λαϊκή βούληση, στο όνομα της οποίας διαπράχθηκαν τα πιο ΕΙΔΕΧΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ. Το όνομα του Πρωθυπουργού δεσπόζει μεταξύ των Ελλήνων Πρωθυπουργών που ασπάστηκαν ευλαβικά το μνημόνιο σαν Ευαγγέλιο! Χωρίς »ΨΗΓΜΑΤΑ» πολιτικής συνείδησης και εθνικού φρονήματος, δίνουν την ενυπόγραφη συγκατάθεσή τους σε έναν »ΕΘΝΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ», το δικό μας εθνικό αφανισμό. Βρίσκονται υπόλογοι στις επόμενες γενιές Ελλήνων μα και στην ιστορία αυτού του τόπου που θα »γεμίσει» σελίδες με τα πολιτκά τους »ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ’”.

»Πρώτη φορά Αριστερά» ήταν το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και έξι μήνες μετά τη διακυβέρνησή του σε τίποτα δε δείχνει να διαφέρει από τους προκατόχους του. Ένας ολόκληρος λαός,σε εξωπραγματικά, για την εποχή, εκλογικά ποσοστά εναπόθεσε τις ελπίδες του σε ένα κόμμα που του υποσχόταν έναν άλλο δρόμο. Ένα δρόμο διαφορετικό από εκείνο της λιτότητας και της καταβύθισης του στην κρίση, σε μία κρίση που είναι περισσότερο έτοιμη από ποτέ να τον ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ. Μετεκλογικά κατέστη σαφές πως αυτός ο δρόμος ήταν δεν υπάρχει, δεν υπήρχε ποτέ! Ο δρόμος των μνημονίων,της παραβίασης των θεμελιωδών δικαιωμάτων ενός ελεύθερου κράτους και της επιβολής των επιθυμιών των ολίγων με τρόπο ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, θυσιάζοντας τις ζωές των πολλών. »Αυτοί οι βάρβαροι ήσαν μια κάποια λύσις» έγραψε κάποτε ο Κ.Π.Καβάφης και αυτό σκέφτεται τώρα αυτός ο λαός που νιώθει τώρα πιο εξαπατημένος από κάθε άλλη φορά!

ithesis.gr