Οι Αμερικανοί «ανοίγουν» εργοστάσιο κατασκευής τεθωρακισμένων οχημάτων και όπλων στο Κόσσοβο!

Αμερικανικό  στρατιωτικό εργοστάσιο που θα κατασκευάζει και θα συναρμολογεί τεθωρακισμένα οχήματα (ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ) και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως αυτόματα τυφέκια, σφαίρες, νάρκες, πολυβόλα θα εγκατασταθεί στο Κοσσυφοπέδιο τον επόμενο μήνα, ενδεχομένως μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου, αναφέρει ο αλβανικός τύπος....

usa
Πρόκειται για την πρώτη κίνηση εκ μέρους αμερικανικών εταιρειών του είδους, οι οποίες θα εκμεταλλευτούν τα φθηνά μεροκάματα των Κοσοβάρων, σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr. Αλλά το ζήτημα προς το παρόν δεν ευρίσκεται σε αυτό το «σημείο», αλλά στην δυνατότητα κατασκευής με χαμηλό κόστος βαρέως αμερικανικού οπλισμού, ο οποίος πιθανότατα θα εξοπλίσει τον νέο υπό διαμόρφωση στρατό του Κοσόβου, τον αλβανικό στρατό αλλά και τον σκοπιανό στρατό, ισχυροποιώντας την θέση των ΗΠΑ στην περιοχή αυτή. Μια περιοχή στην οποία προνομιακά δραστηριοποιούνταν  έως τώρα ο τουρκικός αμυντικός παράγοντας με « δωρεές» αμυντικού υλικού  σε Αλβανούς, Κοσοβάρους και Σκοπιανούς καθιστώντας την τουρκική πολεμική βιομηχανία κυρίαρχο στην περιοχή αυτή.

 Από ότι φαίνεται όμως η εποχή των Οθωμανών πέρασε ανεπιστρεπτί,  και οι ΗΠΑ θα «δραστηριοποιηθούν» σε μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στην καρδιά της Ευρώπης ανταγωνιζόμενες  την γερμανική αλλά και την γαλλική αμυντική βιομηχανία.

«Είμαστε έτοιμοι μετά τις εποικοδομητικές συναντήσεις σε  κυβερνητικό επίπεδο για την επένδυση των Αμερικανών. Είναι έτοιμο και το  νομικό πλαίσιο που επιτρέπει αυτού του είδους την επένδυση αυτή την στιγμή, διότι είναι σημαντικό να είμαστε πανέτοιμοι για μία τέτοια επένδυση», δήλωσε ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κοσσυφοπεδίου, Αριάν Ζέκα.
Ο ίδιος  δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση κατά τη διάρκεια αυτών των 8 μηνών, από την άποψη της οικονομικής υπηρεσίας, επικεντρώθηκε  περισσότερο στην λήψη  συγκεκριμένης δέσμης δημοσιονομικών μέτρων, ειδικότερα των φορολογικών νόμων που διέπουν τον τομέα αυτό .


Ο Λουλζίμ Σίλα, μέλος της Ένωσης των Γερμανο-αλβανικών Επιχειρήσεων στη Γερμανία, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις της αλβανικής διασποράς για χρόνια είχαν αποτυχίες λόγω προβλημάτων αλλά και της ύπαρξης του απαραίτητου νομικού πλαισίου, αλλά αφού  επρόκειτο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, και οι  ίδιοι αλλά και οι Γερμανοί είναι πρόθυμοι να επενδύσουν στο Κόσοβο .Επισημαίνεται ότι το  αλβανικό αυτό μόρφωμα στα Βαλκάνια, θεωρείται η χώρα «βασιλιάς» του παράνομου εμπορίου, όπλων, λευκής σαρκός, ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων, ουρανίου, κά.

Πρόκειται για μία εξέλιξη, η σημασία της οποίας θα διαμορφώσει το μέλλον των Βαλκανίων τα επόμενα χρόνια. Υπενθυμίζουμε την  «υπόγεια» σύγκρουση αμερικανικών και γερμανικών κυρίως οικονομικών συμφερόντων με αφορμή και την Ελλάδα, η  εξέλιξη της οποίας περιλαμβάνει πολλά και διαφορετικά στάδια. Οι ΗΠΑ θα ελέγχουν εκτός από γεωστρατηγικά και οικονομικά την περιοχή των Βαλκανίων, εκδιώκοντας Γερμανούς, Ρώσους αλλά και άλλους υποψήφιους «μνηστήρες» όπως δείχνουν τα πράγματα!