Λάθη επί Λαθών



Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)



 Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι παγιδευμένη στα λάθη της.
Άστοχες επιλογές ορισμένων, πρωτοκλασάτων Υπουργών, σφαλεροί χειρισμοί όπως:
- Η επιπόλαιη απαίτηση για πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο.
(Σ.Σ έχω σε άρθρο μου αναλύσει τους λόγους)
- Η (ομολογημένη) επιχείρηση απειλής  Grexit για να τρομάξουμε τους εταίρους(;) η οποία δεν μας βγήκε (!!!). (Σ.Σ Το κόλπο δεν έπιασε. Παίξαμε και χάσαμε. Τόσο απλά ......).
- Το αχρείαστο Δημοψήφισμα που μπέρδεψε και  γύρισε μπούμεραγκ, παρά το ότι  πήραν  62% όχι στα  Μνημόνια. Εντούτοις  συμφώνησαν σε τρίτο πιο επώδυνο "Μ" (!!!). Πως θα δικαιολογηθούν  τώρα ; (Σ.Σ Αυτό το .... "πιστοποιητικό" / αποδεικτικό ντοκουμέντο του 62% θα το περιφέρει η ΛΑΕ ανά την επικράτεια και τα ΜΜΕ για να .....
τους εκθέσει ως ασυνεπείς / ανακόλουθους).
- Η παραίτηση και προκήρυξη πρόωρων εκλογών - μετά από μόλις 6 μήνες χωρίς αποχρώντα λόγο (!).
Ευελπιστώντας σε απαλλαγή από την αριστερή πλατφόρμα και σε αυτοδυναμία.
Κατανοητή η απαλλαγή από την πλατφόρμα, αλλά ενώ γνώριζαν τις ανυπέρβλητες διαφορές που τους  χώριζαν, εντούτοις (συν) πορεύτηκαν μαζί τους. (Σ.Σ Εκτός αν ταυτίζονταν απόλυτα και διαφοροποιήθηκαν  στην πορεία αντιλαμβανόμενοι τις δυσμενείς επιπτώσεις).
Άραγε θα βγει το χαρτί του μοναχικού δρόμου / αυτοδυναμίας;
Ή θα το παίξουν - ως συνήθως στην τύχη - και ........ όπου βγει;
 Φαίνεται πως  παραθεωρούν την πιθανότητα να μην πάρουν αυτοδυναμία.
Στην τελευταία περίπτωση - εκτός από την κομματική και προσωπική αποτυχία του Αρχηγού- θα μπούμε σε νέες περιπέτειες:
Θα οδηγηθούμε υποχρεωτικά σε κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων κομμάτων, σε συμβιβασμούς, αλισβερίσια.
Αλλά, τότε, γιατί δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους άμεσα ώστε να συνεχίσει η υπάρχουσα κυβέρνηση;
Γιατί να μπούμε στην περιπέτεια (οικονομική και όχι μόνον) των πρόωρων εκλογών; Μήπως για να αναγκαστούν να συννενοηθούν... πρωθύστερα;
Λογικά - και πατριωτικά -θα έπρεπε ο τ.Πρωθυπουργός να κάνει το εξής: Αφού συμφώνησε σε τρίτο "Μ" και βοηθήθηκε από την Αντιπολίτευση (μείζονα και ελάσσονα) στο Κοινοβούλιο, να προχωρήσει σε (ΣΥΝ) κυβέρνηση, μέσα από την παρούσα Βουλή.
Ακόμα και μετά - αφού παραιτήθηκε -θα μπορούσε να συνεννοηθεί (μέσω της διερευνητικής εντολής της ΝΔ) ώστε να συνεργαστούν για κάποιο διάστημα, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.
Κατόπιν ας χώριζαν και ας προέβαιναν και στους εσωτερικούς τους διαχωρισμούς ο καθένας, και εκλογές.









Κοντολογίς:  Οι εκλογές αυτές είναι: Αχρείαστες και επιζήμιες για τον Τόπο.
(Παρεμπιπτόντως) θα αποβούν μοιραίες για το -μέχρι χθές- κραταιό ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που δεν θα τους το συγχωρήσουν: Ούτε οι οπαδοί, ούτε ο ίδιος τους ο εαυτός!.Όσο για την "Αριστερά"ξ (Σ.Σ Υπό την ευρεία, πολύπαθη έννοια  του όρου ) μοιραία - πάλι από δικά της λάθη, ιδεοληψίες, κακές επιλογές προσώπων και εξοντωτικούς εμφυλίους - θα υποχρεωθεί να περιμένει την επόμενη, τη ..... "δεύτερη φορά αριστερά" για να κυβερνήσει!.....
Τι κρίμα! (Για την ίδια, όσους την στήριξαν, αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες, οι οποίοι απογοητευμένοι από τους προηγούμενους, εύχονταν να πετύχει το νέο, το κάτι  διαφορετικό, ειλικρινές, χωρίς πολιτικάντικα τερτίπια και κομματικές προτάξεις).







Y.Γ Απαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα, ανιδιοτέλεια από όλους τους ηγέτες και τα κόμματα.
      Η Πατρίδα τους χρειάζεται όλους - χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς- ενωμένους, όχι διχασμένους.