Ν.Φίλης: "Η συμφωνία που υπογράψαμε ήταν ένας τακτικός ελιγμός, δεν θα υλοποιηθεί ως έχει"

0
«Η σύμβαση ήταν ελιγμός για να μην συντριβεί η χώρα και δεν μπορεί να υλοποιηθεί ως έχει» δήλωσε σε ρ/σ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι ανάγκη να σχηματιστεί «προοδευτική και όχι μνημονιακή κυβέρνηση» για να προταχθεί «κοινωνικό πρόγραμμα και η διαπραγμάτευση για το χρέος με πολιτική σταθερότητα».

Μιλώντας σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ΔΗΜΑΡ...
, γιατί αν θέλαμε κάτι τέτοιο θα ήμασταν νωρίτερα» και ότι «αυτό που άλλαξε είναι η γνώση των δυσκολιών που υπάρχουν και που δεν αντιμετωπίζονται με εθνική ή εθνικιστική αναδίπλωση».

Σχολιάζει επίσης ότι η πρόταση που έγινε για αλλαγή του εκλογικού συστήματος περιέχει «στοιχεία θεσμικής αταξίας αφού κάτι τέτοιο μπορεί να  να γίνει μόνο από κυβέρνηση ειδικού σκοπού κι αυτό θα είναι παλινόρθωση των μνημονιακών δυνάμεων».

Σχολιάζοντας  την συζήτηση σχετικά με τις προθέσεις της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να ιδρύσει κόμμα δήλωσε ότι «θα τα δούμε όλα στην ώρα τους. Η συγκρότηση προσωπικών κομμάτων θα κριθεί από τους πολίτες αλλά αυτή η συζήτηση μας παρακτρέπει από τα κύρια προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Σε ότι αφορά τις προεκλογικές συνεργασίες τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει «έντιμους ανθρώπους με παρουσία στους κοινωνικούς αγώνες, κοινωνικούς εργάτες» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με την Λαϊκή Ενότητα σημείωσε ότι «ο σύντροφος Λαφαζάνης λέει πράγματα που τον απομακρύνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε πρόγραμμα, την ιστορία μας, την κοινωνική μας απεύθυνση. Είμαστε προφανώς ανοιχτοί σε συνεργασίες από τα αριστερά αλλά και σε όσες πλευρές συμφωνούν με το πρόγραμμά μας. Είναι δυνατόν να κλείσουμε την πόρτα σε συντρόφους μας μέχρι χθες ή και σήμερα;».

Διευκρίνησε τέλος ότι «αυτό δεν μπορούσε να γίνει σήμερα γιατί θα ήταν κοροϊδία. Θα πάμε πρώτα στο λαό για να κριθούμε και τότε θα υπάρχει νομιμοποίηση ηθικοπολιτική και δημοκρατική. Άλλο να εκλέγεσαι με διαφορετικό πρόγραμμα τον Ιανουάριο και άλλα να σου φέρνει η ζωή. Αυτό δεν έχει σχέση με την αριστερά αλλά με τον παλαιοκοματισμό και την χυδαία αστική πολιτική».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)