Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ο Νίκος Φωτόπουλος στηρίζει την "Λαϊκή Ενότητα"...γκουχ!γκουχ!

Μετά την στήριξη του Καλφαγιάννη έρχεται τώρα και η στήριξη του Φωτόπουλου...μόνο ο Παναγόπουλος έμεινε
Από το ΠΟΝΤΙΚΙ 

Σε δήλωση στήριξης της "Λαϊκής Ενότητας" του Παναγιώτη Λαφαζάνη προχώρησε ο γνωστός συνδικαλιστής και πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος. 

Σε κείμενό του που αναρτήθηκε στον ιστότοπο iskra.gr, που απηχεί τις θέσεις της πάλαι ποτέ Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φωτόπουλος αναλύει τους λόγους για τους οποίους στηρίζει "τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν και το τρίτο μνημόνιο".

Γράφει ο Νίκος Φωτόπουλος:

"Η αιτιολόγηση της θέσης μου έχει εκατοντάδες γιατί αλλά απαντώντας πολύ συνοπτικά δεν μπορώ παρά να χρησιμοποιήσω τις τέσσερεις λέξεις της παρακάτω φράσης :

Στηρίζω όλους όσους από το ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και καταψήφισαν και το τρίτο μνημόνιο για λόγους συνέπειας, ιδεολογικούς, ανθρωπιστικούς αλλά και σεβασμού σε όσους έμειναν πιστοί στις θέσεις με τις οποίες εκλέχθηκαν.
Συνέπειας γιατί όσο με αφορά δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ μετά από 34 χρόνια λόγω του μνημονίου και των βάρβαρων αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών που υιοθέτησε για να κάνω τα στραβά μάτια στο μνημόνιο 3 του ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδεολογικούς γιατί δεν δέχομαι να ταυτιστώ με όλους όσους ηθελημένα ή άθελα με τη στάση τους περνούν το μήνυμα στην κοινωνία ότι η μόνη προοπτική για το λαό μας είναι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μνημόνια είτε «αριστερά» είτε δεξιά. Η εξαθλίωση της κοινωνίας δεν μπορεί να είναι μονόδρομος.
Ανθρωπιστικούς γιατί δεν ανέχομαι και μάλιστα με ομολογία και εις γνώσιν του τι θα συμβεί την συνέχιση των ίδιων πολιτικών. Των πολιτικών που πέταξαν στο περιθώριο και τα αζήτητα της ζωής σαν να είναι μπάζα και σκουπίδια εκατομμύρια συνανθρώπους μας.
Σεβασμού γιατί με τίποτα δεν μπορώ, δεν έχω το δικαίωμα, δεν με αφήνει η συνείδησή μου να αγνοήσω και να προσπεράσω την παλικαρίσια στάση όλων όσων από το ΣΥΡΙΖΑ αγνοώντας καρέκλες και οφίτσια πρωτοτυπώνταςπαρέμειναν συνεπείς χωρίς να λογαριάσουν κόστος τιμώντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός του ότι ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης, ο Ήσυχος, η Κωνσταντοπούλου, χωρίς να υποτιμώ την αξία της στάσης του κάθε βουλευτή, ξηλώθηκαν από τη θέση του Υπουργού στην περίπτωση των τριών πρώτων (η θέση της Ζωής ήταν θέμα χρόνου) και κανιβαλίστηκαν όσο κανείς γιατί παρέμειναν συνεπείς, δεν μπορεί να αφήσει κανένα δημοκρατικό πολίτη ασυγκίνητο.
Προσωπικά δεν με αφήνει αδιάφορο και είμαι σίγουρος ότι δεν θα αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έκπληκτοι είδαν σε μια νύχτα το ΟΧΙ που ψήφισαν να μετατρέπεται σε ΝΑΙ!!!

Πολύ συνοπτικά γι’ αυτούς τους λόγους αλλά και εκατοντάδες άλλους που ξεκινούν από την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας, το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς ως λαός για την τύχη μας και φτάνουν ως την προστασία της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ κ.α.) πολύ απλά και πολύ φυσιολογικά προσπερνώντας τα εκβιαστικά διλλήματα περί μονόδρομων και του ότι δεν γινόταν αλλιώς (αν δεν γινόταν αλλιώς ας αφήναμε τον κ. Σαμαρά και Βενιζέλο στη θέση τους) στηρίζω αυτούς που δεν μας κορόιδεψαν.

Άλλωστε αυτό δεν ζητάμε από τους πολιτικούς;"

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.