Στην Ειδομένη του Κιλκίς θα μεταφερθούν με ΚΤΕΛ οι 2.000 πρόσφυγες από την Κω (ΦΩΤΟ)

Λεωφορεία από τον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία» θα περιμένουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τους περίπου 2.000 πρόσφυγες που αναχώρησαν το πρωί από την Κω με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αναμένεται να φτάσουν αργά το βράδυ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των ΚΤΕΛ Χρήστος ...
Λιούπας, τα λεωφορεία θα μεταφέρουν σταδιακά τους πρόσφυγες στον υπεραστικό σταθμό απ' όπου, στη συνέχεια, θα αναχωρούν, με έκτακτα δρομολόγια, για την Ειδομένη του νομού Κικλίς, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Περιγράφοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες με την αύξηση των προσφύγων, σημείωσε ότι καθημερινά πλέον υπάρχουν περίπου 15 έκτακτα δρομολόγια για την Ειδομένη που ξεκινούν από τις 6.30 το πρωί και είναι όλα υπερπλήρη (σ.σ. είναι χωρητικότητας 50 ατόμων).

Χιλιάδες πρόσφυγες συγκεντρώνονται τον τελευταίο καιρό στο ΚΤΕΛ «Μακεδονία» προκειμένου να πάρουν το λεωφορείο και να φτάσουν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.


Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία κατέκλυσαν το μεσημέρι τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να ταξιδέψουν, έχοντας στα χέρια τους νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, προς τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.
Οι Σύροι πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά, έφτασαν στην Καβάλα από τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη με το πλοίο της γραμμής «Νήσος Ρόδος».
Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων, το μεγαλύτερο μέρος έχει προορισμό τη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, με στόχο στη συνέχεια, να ταξιδέψουν σιδηροδρομικώς σε χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης.