ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ..Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ



ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ


Αν κάποιος είχε νου και γνώση, τότε θα είχε μεγάλα προβλήματα να κατανοήσει την σκέψη μερικών από τους ηγέτες του κόσμου μπορούμε να πούμε για το πώς σκέφτονται, αν σκέπτονται ή απλά είναι πιόνια ενός συστήματος που έχει άλλους σκοπούς και σκέψεις.
Και ας πάρουμε τα πράγματα ως έχουν. Εδώ και πέντε χρόνια από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο, η χώρα καταρρέει. Θα έπρεπε σύμφωνα με τους διεθνείς φωστήρες που ανέλαβαν με τους τοπικούς υπαρχηγούς τους να επιδιορθώσουν τα κακώς κείμενα …και να έχουμε ανάπτυξη και ολοκλήρωση των προγραμμάτων ..είμαστε ακόμα ποιο βαθιά στον πάτο του βαρελιού. Όχι μόνο δεν διορθώθηκαν τα κακώς κείμενα, αλλά άτομα που πήραν αποφάσεις από τους διεθνείς οργανισμούς είπαν ότι έγιναν σημεία και τέρατα που σκοπό είχαν να μας ρίξουνε ακόμα ποιο χαμηλά ….έως να μην φτάνει ο πάτος.
Τα υποχείρια τους εδώ, με προεδρικά διατάγματα και αυθαιρεσία περνούσανε τα δέοντα χωρίς να υπολογίζουνε τίποτα. Ακόμα και τα παιδιά φορολόγησαν, έκλεψαν τις καταθέσεις …το ονομάσανε κούρεμα και υπερφολογηση, ξεπαστρέψανε επιχειρήσεις, ενώ εξαθλίωσαν όλη την .......
μεσαία τάξη, που πλήρωσε το μάρμαρο.
Το τελευταίο που μας έμεινε, ο τουρισμός και η φαρμακοβιομηχανία. Με τα μέτρα που προτείνουνε τέλος και αυτά. Πανηγυρίζουν οι διπλανοί λαοί, για αυτά που μας κάνουν, αφού αυτοί θα καρπωθούν την δικιά μας ακρίβεια. Σημειωτέον στα παράλια της Τουρκίας οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες είναι Γερμανικών συμφερόντων …μήπως είπατε τίποτα, ότι υπάρχει δόλος;
Τι έπρεπε να προτείνουν αν θέλανε να πάρουν τα λεφτά τους, ή έστω να καλυτερεύσουνε την χώρα;
Απλά, μείωση των φορολογικών συντελεστών από 7-20%. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ή αντικατάσταση του από ένα άλλο φόρο με αφορολόγητο τα 300.000 ευρώ, τουλάχιστον ευρώ, με αντίστοιχη μείωση των φορολογικών συντελεστών και αντικειμενικών αξιών.
Μείωση του ΦΠΑ, από 5-11% σε όλα τα προϊόντα και συνεχείς ελέγχους. Δεν μπορείς σε έναν λαό εξουθενωμένο να επιβάλεις φόρο και μείωση παραγωγής και μισθών. Βέβαια αυτό θα δώσει ώθηση και μείωση των τιμών ενώ θα κάνει ανταγωνιστική την χώρα μας εφόσον οι γύρω χώρες έχουν τέτοιους συντελεστές.
Επίσης φοροαπαλλαγές με μικρότερα ποσοστά φορολογίας για αυτούς που προσλαμβάνουν προσωπικό ή επενδύουν σε νέες τεχνολογίες ή επενδύουν σε επεκτάσεις εκσυγχρονισμού στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.
Μείωση των εργατικών και ασφαλιστικών εισφορών, με παράλληλα συνεχείς ελέγχους για τους παραβάτες, έτσι ώστε να παταχθεί η ανασφάλιστη εργασία.
Κατάργηση των ποσοστώσεων γάλακτος κρέατος και τέλος η αγρανάπαυση. Συγχρόνως ένα καινούργιο σχέδιο αναδιάρθρωσης της παραγωγικής γεωργοκτηνοτροφικής δραστηριότητας της χώρας.
Το σχέδιο ήταν απλό. Με την αγρανάπαυση και τις ποσοστώσεις γάλακτος, αφάνισαν τον πρωτόγεννη τομέα. Ο δευτερογενής τομέας της Ελληνικής οικονομίας, ήτανε κυρίως η μεταποιητική βιομηχανία που χωρίς πρώτη ύλη κατάρρευσε. Δόλιο και καταχθόνιο το σχέδιο τους και φυσικά και των εγχώριων πολιτικών που σαν σύγχρονοι εφιάλτες το εφάρμοσαν.
Συνεχείς ελέγχους με ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και όχι με απαξίωση τους .
Αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα με σύγχρονα όργανα και ψηφιοποίηση του. Απευθείας σύνδεση όλων των υπηρεσιών για όλες τις λειτουργίες και κατάργηση του μηχανισμού των πολλών και αδικαιολόγητων χαρτιών. Επίσης η θέσπιση ενός και μόνο κωδικού για όλες τις συναλλαγές με υπηρεσίες και αγορές. Χιλιάδες νούμερα ..πχ ..ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Κωδικός ταμείων, αριθμός ταυτότητας …υπάρχουνε σήμερα. Η κατάργηση τους και την αντικατάσταση τους με έναν κωδικό θα απλοποιούσε πολλά πράγματα, ενώ θα καταπολεμούσε και την φοροδιαφυγή.
Εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών. Είναι απαράδεκτο το κράτος να έχει δώσει κρατικά λεφτά και οι μετοχές σε ιδιώτες. Έτσι θα γίνει και έλεγχος κεφαλαίων και κατανομή κερδών προς το κράτος.
Ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο και άδειες για διενέργεια ερευνών για φυσικό αέριο και υδρογονάνθρακες. Σε όλα το ποσοστό του δημοσίου στα κέρδη δεν πρέπει να είναι κάτω του 30-40%. Επίσης με την ίδια λογική εξόρυξη ζεόλιθου και σπάνιων γαιών που το Ελληνικό υπέδαφος είναι πλούσιο, πάντα με ανταποδοτικά οφέλη τα ποσοστά που αναφέραμε.
Επενδύσεις σε τεχνολογία και συμπράξεις ιδιωτικών εταιρειών με τα πανεπιστήμια για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών, με χρηματοδότηση της έρευνας των πανεπιστημίων.
Αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, ηλιακής (όχι σε πεδινές εκτάσεις), αιολικής και κυματικής ενέργειας , για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και παραγωγή θερμότητας με παροχή στις βιομηχανικές περιοχές για φτηνή ενέργεια.
Ανταποδοτικά οφέλη στις πόλεις που περνάν οι αγωγοί, όπως δίκτυα και παροχή αερίου. Είναι ασύλληπτο, από την Θράκη να περνάνε 3 αγωγοί και καμιά πόλη να μην έχει φυσικό αέριο.
Πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, σε επίπεδο διυλιστηρίων και κυρίως σε αυτό της ναυτιλιακής λαθρεμπορίας.
Καθιέρωση με οικονομικά κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης, πχ.. εισόδημα άνω των 100 χιλιάδων και σπίτι άνω των 200 τετραγωνικών να έχει άλλο συντελεστή έκπτωσης στο πετρέλαιο. Καθιέρωση αγροτικής τιμής καυσίμων, για την ενίσχυση των αγροτών με παράλληλα εντατικούς ελέγχους για να μην χρησιμοποιείται αυτό για άλλους σκοπούς. Καθιέρωση αυστηρών προστίμων για τους παραβάτες.
Καθιέρωση της μη διαγραφής κλήσεων από πολιτικά και διοικητικά πρόσωπα, εκτός των δικαστηρίων. Ευθύνες και στην πολιτεία και στα όργανα σε περίπτωση παράβασης καθήκοντος.
Επανεξέταση όλων των μεγάλων σκανδάλων της τελευταίας 40ετίας και φυσικά δημεύσεις περιουσιών και απόδοση ευθηνών, σε όποιο επίπεδο αυτό και αν προέρχεται …ακόμα και σε επίπεδο κρατών.
Διεκδίκηση, των πολεμικών αποζημιώσεων, από όπου και αν αυτές προέρχονται. Εδώ τα δις ευρώ πολλά.
 . e-mail: panosmandalos@yahoo.gr.