Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΝΙΞΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΕΥΤΥΧΩΣ !

0
της Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου


Τελικά ο Τσίπρας αποδεικνύεται σε σφαγέα της μέχρι τώρα εποχής εκτός του ότι θα γίνει και ο αποφασιστικός και αποτελειωτικός σφαγέας του Ελληνικού Λαού, της Ελληνικής οικονομίας, της Ελλάδας.
          Με την νέα συμφωνία-Μνημόνιο 3 επί της ουσίας γίνεται το χέρι του κατακτητή που φεύγοντας αφήνει πίσω του καμμένη γη, διαλύωντας και λεηλατώντας ό,τι έχει μείνει με λύσσα : το φαγητό γίνεται απαγορευτικό για τα μέσα κοινωνικά στρώματα και κάτω (αν βεβαίως ενδιαφέρεσαι να μην βγάλεις σκορβούτο ή να μην πάθουν τα παιδιά σου ραχιτισμό και συναφή νοσήματα). Για ρουχισμό ούτε λόγος ενώ όλες οι άλλες υπηρεσίες και παροχές εμμέσως πλην σαφώς γίνονται πιο......
ακριβές μόνο και μόνο από το κόστος ζωής.
          Εξ άλλου, δεν αυξάνεται μόνο ο ΦΠΑ ονομαστικά. Το κόστος παραγωγής αγροτικών, κτηνοτροφικών, μεταποιητικών/μεταπραττικών προϊόντων αυξάνεται κατακόρυφα λόγω των αλλαγών στις φορολογίες κάθε είδους (άμεσες και έμμεσες) συμπεριλαμβανομένων και των εισφορών, το οποίο σημαίνει αύξηση της τιμής πώλησης και σωρρευτικά και προσθετικά λόγω κόστους πρώτων υλών/εργασίας/μεταφοράς/παγιών/κλπ. Το οποίο σημαίνει κάθετη πτώση της ζήτησης όχι μόνο στο εσωτερικό της Χώρας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των εναπομεινάντων Ελληνικών προϊόντων και στο εξωτερικό. Το οποίο σημαίνει κλείσιμο επιχειρήσεων και/ή μειώσεων θέσεων εργασίας από απολύσεις/ελαστική μορφή απασχόλησης/μειωμένα ωράρια/ημέρες εργασίας/κλπ. Το οποίο σημαίνει μετανάστευση άτακτη ανθρώπων και επιχειρήσεων και καμμένος τόπος και καμμένη οικονομία.
          Αυτό βεβαίως για όσους μπορούν και θέλουν να μεταναστεύσουν. Οι υπόλοιποι, αν είναι ευπαθείς ομάδες, συνταξιούχοι, ηλικιωμένοι, κλπ θα αντιμετωπίσουν έναν πιο σύντομο θάνατο λόγω του πλέον ακόμα πιο ανεπαρκούς συστήματος υγείας  το οποίο θα υποστεί επί πλέον μείωση στις δαπάνες του ενώ ήδη δεν έχει τα βασικά, ενώ οι κηδείες έχουν προγραμματισθεί να ακριβήνουν (προφανώς διότι περιμένουν πολλούς θανάτους).
          Αυτά (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά) όσον αφορά την σφαγή που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με ό,τι προγνωστικό για τις επί πλέον απώλειες που θα υποστούμε ως Ελληνικός Λαός σε αυτή την τελική μάχη ενάντια στην τελική λύση που οι Μνημονιακοί (πρωτοστατούντος του Τσίπρα) και οι εταίροι τους ετοίμασαν για εμάς τον Ελληνικό Λαό.
          Το μόνο καλό που βγαίνει από όλον αυτό τον ορυμαγδό είναι ότι επιτέλους μαζί με την οικονομία και την προοπτική ζωής των Ελλήνων ο Τσίπρας σκότωσε την αντιπροσωπευτική δημοκρατία.
          Απέδειξε ότι κανένας αντιπρόσωπος και καμμία εκλογική διαδικασία η οποία καταλήγει σε αντιπροσώπευση δια λευκής επιταγής (καθ’ ότι υυπάρχει ασυλία και έλλειψη ελέγχου τουλάχιστον για τέσσερα έτη, αλλά ουσιαστικά δια βίου) δεν είναι έγκυρη ή ισχυρή.
          Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία μας απέδειξε ο Τσίπρας επαφίεται στην ευχέρεια, θέληση, σκοπιμότητα του αντιπροσώπου να ακούσει και να υπακούσει στην όποια εκλογική εντολή είτε αυτή είναι από εκλογές είτε είναι από Δημοψήφισμα (!) ενώ έχει και πλήρη ευχέρεια και δυνατότητα να ‘ερμηνεύσει’ κάθε εντολή του Λαού όπως βολεύει, εξαφανίζοντας και αυτή την ίδια την εντολή εαν θέλει.
          Ο Τσίπρας μας απέδειξε πέραν κάθε αμφιβολίας και υποψίας ότι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία ελέγχεται από το μεγάλο κεφάλαιο (σε αυτή την περίπτωση εκπεφρασμένο από το χρηματοπιστωτικό σύστημα) διότι ο εκπρόσωπος έχει λευκή επιταγή κατά βούληση χωρίς συνέπειες ποτέ και άρα αγοράζεται ευκόλως ή επιτρέπει να προσέχει περισσότερο τις πιέσεις αυτές από την εντολή και τις πιέσεις του Λαού.
          Δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη για τα ανωτέρω από το τί επακολούθησε του Δημοψηφίσματος εαν κάποιος αμφιβάλει ακόμα για ή δεν του φτάνει το τί επακολούθησε της 25ης Ιανουαρίου 2015 αντί της κατάργησης με έναν νόμο όπως είχε δεσμευτεί και υποσχεθεί των Μνημονίων (ακολούθησε η Μνημονική υπογραφή της συμφωνίας της 20ης φεβρουαρίου 2015).
          Συνεπώς, δεν μπορεί να υπάρξει Δημοκρατία που να είναι και αντιπροσωπευτική : δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί η απόφαση των πολλών (δηλαδή της πλειοψηφίας του Λαού) έναντι των λίγων (δηλαδή της ολιγαρχίας της καμαρίλας, του κεφαλαίου, της διαφθοράς/νεποτισμού, κλπ) όσο υπάρχουν αντιπρόσωποι (και μάλιστα εξ επαγγέλματος και με το αζημίωτο) με λευκή επιταγή.
          Άρα, η αντιπροσώπευση σκοτώνει την Δημοκρατία και στην θέση της επιβάλει τυραννία – ολιγαρχία, όπως μας απέδειξε ο Τσίπρας αυτούς τους έξη μήνες με αποκορύφωμα και ξεσκέπασμα/ξεμπρόστιασμα την ‘διαχείριση’ του Δημοψηφίσματος το οποίο και εκμαύλισε και εξαφάνισε.
          Για να υπάρξει Δημοκρατία χρειαζόμαστε Άμεση Δημοκρατία με εκπροσώπους υπό καθεστώς συμβολαίου -συγγραφής με ρήτρα και χωρίς δυνατότητα λήψεως αποφάσεων πέραν της εκτελέσεως συγκεκριμένης εντολής τους και όχι δυνατότητα αυθαιρεσίας, αυτοσχεδιασμού και διακυβέρνησης.
          Ο εκπρόσωπος ΔΕΝ μπορεί να είναι εξ επαγγέλματος/καρριέρας/επιλογής  εκπρόσωπος, δεν πρέπει να πληρώνεται πέραν από την κάλυψη των περιορισμένων και συγκεκριμένων εξόδων του κατά την διάρκεια της αποστολής/υπηρεσίας του ως υπηρετών την Πατρίδα στρατευμένος/επιστρατευμένος. Δεδομένου ότι θα εκτελεί εντολές αντί να λαμβάνει πρωτοβουλίες μπορεί να είναι και κληρωτός, εαν κάτι τέτοιο εξυπηρετεί τον Λαό.
          Ο Τσίπρας σκότωσε και την τελευταία υπόνοια ή αίσθηση ότι δήθεν η εκπροσώπηση υποστηρίζει και εκφράζει δημοκρατία, που είχε ίσως απομείνει ως ελπίδα μετά από τις μάστιγες Καραμανλή, Παπανδρέων, Σημίτη, Σαμαρά και λοιπών μαϊντανών.
          Εαν δεν υπάρχει Δημοκρατία η διαφθορά και η άκρατη εκμετάλλευση των ικανών πολλών από τους λίγους και άχρηστους/βλαπτικούς οργιάζει. Αυτό μας έχει δείξει η Ιστορία και για αυτό τον τελευταίο αιώνα απαίτησαν Δημοκρατία οι Λαοί παντού. Για αυτό οι ολίγοι σέρβιραν τον ρεπουμπλικανισμό/αντιπροσώπευση που είναι μορφή ολιγαρχίας και όχι δημοκρατίας, ως δήθεν Δημοκρατία.
          Αν θέλουμε να μην υποστούμε ό,τι και οι πατεράδες και παπούδες μας το 1941-42 και γενικά την κατοχή, πρέπει να ξηλώσουμε ΤΩΡΑ την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και να φέρουμε πραγματική Δημοκρατία μέσω ΑμεσοΔημοκρατικών διαδικασιών.
          Έχουμε ένα Σύνταγμα το οποίο μας δίνει αυτή την δυνατότητα τόσο μέσα από τις προβλέψεις του για Δημοψηφίσματα όσο και μέσω της πρόβλεψης του στο άρθρο 120Σ όπου επαφίεται για την προστασία της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε εμάς τον Ελληνικό Λαό.
          Την τελευταία φορά που είχαμε Μνημόνια στην Ελλάδα κάναμε την πλατεία Συντάγματος. Την τελευταία φορά που είχαμε κατακτητή φτιάξαμε δικό μας Κράτος, άσχετα εαν δεν το διαφυλάξαμε κατά την περίοδο ειρήνης.
          Τώρα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε το δικό μας πραγματικά Δημοκρατικό Κράτος που και θα μας προστατεύσει και θα μας δώσει ευημερία και κυριότερα από όλα θα εξαφανίσει την διαφθορά διότι απλούστατα δεν θα υπάρχουν επαγγελματίες αντιπρόσωποι, καμαρίλα και τζάκια για να διεφθαρούν και διαφθείρουν.
          Το σύστημα υπάρχει και είναι πρακτικό, τεχνοκρατικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο όπως πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε.
          Εν τω μεταξύ όμως θα πρέπει όλοι  να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν θέλουμε αλλαγή κυβέρνησης (δηλαδή να αλλάξει ο Μανωλιός και να ξαναβάλει τα ρούχα του αλλιώς) αλλά αλλαγή συστήματος διακυβέρνησης της Χώρας

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)