Κεραυνός από την Κωνσταντοπούλου – Καλεί Στουρνάρα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για την Siemens

Κεραυνός από την Κωνσταντοπούλου – Καλεί Στουρνάρα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για την Siemens - `Ευχαρίστως`, απαντά ο διοικητής της ΤτΕΣύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει στη Βουλή.ωνσταντοπούλου τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, όπως είπε, γιατί υπέγραψε ως υπουργός Οικονομικών το 2012 τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens...

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Αμφισβητώ την εγκυρότητα αυτού του συμβιβασμού και θα προτείνω να καλέσουμε τον κ. Στουρνάρα που τον υπέγραψε  εκπρόθεσμα τον Αύγουστο του 2012 για να δούμε αν έχουν ισχύ αυτά γιατί σε μια τόσο δεινή θέση για την χώρα δεν νομίζω ότι έχει κανείς την εξουσία να παραιτείται από τέτοιες αξιώσεις».

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει στη Βουλή.

Από το... στόμα της κ. Κωνσταντοπούλου δεν γλίτωσε ούτε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά ούτε και η γερμανική κυβέρνηση.

Μίλησε για φαινόμενα διαφθοράς, στα οποία εμπλέκεται η Γερμανία (όπως το σκάνδαλο Siemens), ενώ θυμήθηκε μια παλιά προτροπή του κ. Σόιμπλε, ότι η Ελλάδα είναι καιρός να καθαρίσει τους κήπους της, και έριξε το “καρφί” της: Καιρός να καθαρίσουν αυτοί τον κήπο τους.