ΒΑΓΓΕΛΗΣ

0


Κώστα Δημ.Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Πάνδημη συγκίνηση προκάλεσε η οδυνηρή απώλεια του εικοσάχρονου Βαγγέλη.
Ντροπή για όλους μας - ιδιαίτερα τους πολιτικούς μας, τους εκπαιδευτικούς, όλων των βαθμίδων, τους ακατάλληλους γονείς.
Υπάρχει συνευθύνη περισσότερων, από τους ευάριθμους κουρ...μαγκες που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.
Αηδιαστική, εμετική η υποκρισία, η ανανδρία όσων εκφόβιζαν, αλλά και εκείνων που γνώριζαν, αλλά σιωπούσαν, συγκάλυπταν, και συνεχίζουν και τώρα, μετά τον τραγικό χαμό του, να κρύβονται!
Που πήγε το ...... "αντριλίκι"; των άνανδρων βιαστών της προσωπικότητας του θύματος; Γιατί τα ίδια τα κουρ...γκάκια , οι κρητίκαροι γονείς και το συγγενολόι, μαζί με τους ανάξιους εκπαιδευτικούς δεν βγαίνουν να χύσουν άπλετο φώς, αλλά μόνο κροκοδείλια δάκρυα; Γιατί οι .......
θρασύδειλοι δράστες δεν βγαίνουν να ζητήσουν συγγνώμη;
Ζούμε σε μια κοινωνία σαπισμένη, δυσπερίγραπτα υποκριτική, ανυπόφορη.
Το μόνο που ξέρει είναι να σχολιάζει. Σήριαλς γίνονται κάθε φορά τα γεγονότα (Άλεξ, παιδεραστές κ.ο.κ.) και μετά ...μέχρι την επόμενη φορά ..... υπομονή, όλο και κάτι (όπως τώρα) καινούργιο θα προκύψει για να 'χουμε να σχολιάζουμε!  Αλλά μέτρα πρόληψης να μην παίρνουμε.
Ίσως πάλι να μας αρκεί το ότι και η κουτσομαρία μορφώθηκε με το: bulling (!).
(Επειδή αγνοούσε τις ελληνικές λέξεις: Ε κ φ ο β ι σ μ ό ς, απειλή, βιαιοπραγία /                   Β ι α σ μ ό ς).
Λες και δεν μας έφθανε το λυπηρό γεγονός της κοινωνικής μας καταισχύνης, είχαμε και άνοιγμα οχετών στο Διαδίκτυο. Ιστοσελίδες /Ιστότοποι/ Βαλτότοποι ανάρτησαν ... υβριστικά / προσβλητικά σχόλια για τον Βαγγέλη (!!!).
Δεν είναι ήσσονος, ή άνευ σημασίας το γεγονός και καλό είναι να το εντάξουμε στα μέτρα πρόληψης, αλλά και παραδειγματικών ποινών που θα πρέπει η πολιτεία να λάβει.
Η ελευθερία έκφρασης, η δημοκρατικότητα, οι  ανεξέλεγκτοι σχολιασμοί, δεν δικαιολογούν τις ύβρεις, λασπολογία , επιθέσεις με χυδαίους χαρακτηρισμούς                      
(Σ.Σ Για οιονδήποτε : πολιτικό, αρθρογράφο, υποστηρικτή άλλου κόμματος ή ομάδας, από θλιβερούς απαίδευτους  ΣΧΟΛΙΟΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟΥΣ - που αλληλοκατηγορούνται - μέχρι την προσβολή ενός νεκρού!....).
Το Διαδίκτυο, ως δίαυλος επικοινωνίας δεν είναι κανάλι, αγωγός βδελυγμάτων λυμάτων, μηνυμάτων ή απωθημένων, διαφόρων κοινωνικών αποβρασμάτων που θέλουν να εκτονωθούν ή να κάνουν αισθητή την αποκρουστική παρουσία τους. (Ως: "Ανώνυμοι" , "Ψευδώνυμοι", Κοπρολόγοι!.....). Είναι επικοινωνία, ανταλλαγή
απόψεων (ιστο) τόπος, γόνιμο έδαφος αλληλοκαλλιέργειας για διόρθωση κακώς κειμένων. Έτσι το αντιλαμβάνομαι, και συμμετέχω (αλλά δεν μετέχω σε ανταλλαγή ύβρεων ή κομματοκοινωνικών αντιπαραθέσεων).






Υ.Γ Μακάρι να:
·      Ολοκληρωθούν οι έρευνες
·      Τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ευθυνόμενοι
·      Συντρέξουμε - ανυπόκριτα ολόψυχα - στη στήριξη μέτρων πρόληψης και τιμωρίας, τα οποία η Πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα.
      Όχι άλλοι αδικοχαμένοι Βαγγέληδες!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)