Στο Συμβούλιο της Επικρατείας η «Ελληνικός Χρυσός»

0
ΣκουριέςΛίγες μέρες μετά την κατηγορηματική δήλωση του νέου υπουργού Ανάπτυξης, πως η νέα κυβέρνηση είναι εναντίον της «επένδυσης» των χρυσοθήρων στη Χαλκιδική, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή κατοίκων εναντίον της «Ελληνικός Χρυσός». Οι κάτοικοι εναντιώνονται στην κατασκευή φραγμάτων σε δύο φυσικά ρέματα, που θα λειτουργήσουν ως τέλματα μεταλλευτικών αποβλήτων...


Πάνω στον μεγαλύτερο υδροφορέα της περιοχής, κοντά σε ενεργό σεισμικό ρήγμα, η εταιρεία σχεδιάζει να αποθέσει 148 εκατομμύρια τόνους αποβλήτων. Την Τετάρτη εκδικάζεται η προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ αύριο στις 12.00 θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ.

«Η απελθούσα κυβέρνηση του δόγματος “επενδύσεις με κάθε κόστος” αδειοδότησε την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με βάση μια ελλιπή τεχνική μελέτη», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των κατοίκων. «Ο αγώνας ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Η παρουσία μας στην Αθήνα για την εκδίκαση της υπόθεσής μας στο ΣτΕ είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη. Καλούμε τους συναγωνιστές και αλληλέγγυους στον αγώνα μας να στηρίξουν τη δράση αυτή. Μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση!».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)