«Σαν έμπορος ναρκωτικών στο Μάντσεστερ του ‘90»

Με αιχμηρή γλώσσα σχολιάζει τις ενδυματολογικές επιλογές του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στήλη μόδας στην ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Guardian.

«Ήταν σαν να παρακολουθούμε επίδειξη μόδας», σχολιάζει η αρθρογράφος, Ίμογκεν Φοξ, αναφερόμενη στη στιγμή της συνάντησης του Έλληνα ΥΠΟΙΚ με τον βρετανό ομόλογό του.


«Ο Όζμπορν επεδείκνυε τις ανανεωμένες ενδυματολογικές και στιλιστικές του επιλογές με το κούρεμα αλά Ιούλιος Καίσαρας και το κουστούμι που του ταίριαζε απόλυτα. Ο άνθρωπος αυτός αντάλλασσε χειραψία με....

έναν άνδρα που φορούσε ένα μπλε - ηλεκτρίκ πουκάμισο, κατάλληλο για το Γουέδερσπουν (διάσημη βρετανική αλυσίδα παμπ), και ένα παλτό που προσιδιάζει σε έμπορο ναρκωτικών στο Μάντσεστερ των αρχών του 1990».

«Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν σχολιάζουμε την εμφάνιση, αλλά όποιος δεν συμφωνεί ότι η ενδυματολογικές επιλογές του Βαρουφάκη δεν ταίριαζαν στην περίσταση μάλλον ψεύδεται.

Οι περισσότεροι προσαρμόζουν την εμφάνισή τους ανάλογα με το πρόσωπο με το οποίο συναντούνται. Αν δεν συμβαίνει αυτό, τότε υπάρχει κάποιος λόγος. Ο Βαρουφάκης ήξερε ότι οι συνομιλητές του θα φόραγαν κουστούμια. Το γεγονός ότι το παρουσιαστικό του δεν πλησίασε καν μια ποιο συντηρητική εμφάνιση πρέπει να αναγνωσθεί ως αυτοπεποίθηση, τουλάχιστον.»



«Η διεθνής πολιτική καλωσορίζει έναν νέο αντίπαλο στη μάχη για τον τίτλο του ριζοσπαστικού ενδυματολόγου», καταλήγει ο Guardian.