Αφού χρεοκόπησαν τα μαγαζιά τους απαιτούν κούρεμα των δανεικών κι αγύριστων!

Δύο χρεοκοπημένοι και πολυδανεισμένοι μηντιάρχες, ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης, αποφάσισαν να ενώσουν τα χρέη τους, λες και έτσι πρόκειται να γλιτώσουν το ναυάγιο.

Δεκαετίες τώρα-ακόμη κι όταν ήταν μονοπώλιο-δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα και ζούσαν από τα δάνεια που τους έδιναν οι τραπεζίτες.

 Όπως οι υπόλοιποι μηντιάρχες έτσι και το συγκεκριμένο δίδυμο είναι από αυτούς που τους κρατάνε στην ζωή οι τράπεζες με τις πρίζες στην εντατική. Tώρα λοιπόν απαιτούν από τις τράπεζες να τους κουρέψουν τα θαλασσοδάνεια για να έχουν την άνεση να πάρουν νέα. Η Alpha Bank θέτει σαν προυπόθεση να ενωθούν τα μαγαζιά των δύο για να τους κουρέψει τα θαλασσοδάνεια.

Οι μερακλήδες εκδότες για τα μάτια του κόσμου και μπροστά στην χρυσή ευκαιρία να τους κουρευτούν τα δάνεια μπορούν να κάνουν έναν εικονικό γάμο-λέμε τώρα-και σε δύο χρόνια να τα σπάσουν και να ξαναγίνουν ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ όπου ΔΟΛ και ο ΠΗΓΑΣΟΣ θα είναι ένα blog του Ψυχάρη και ένα του Μπόμπολα και θα γράφουν τις παρόλες τους.

Στο μεταξύ έχουν αλλάξει μερικές ντουζίνες διευθυντές και παρόλα αυτά οι ναυαρχίδες τους πατώνουν από Κυριακή σε Κυριακή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα δημοσιογραφικής ανεπάρκειας των στελεχών τους είναι και η είδηση που αναπαράχθηκε στο διαδίκτυο και σύμφωνα με αυτή από το ΒΗΜΑ κόπηκε συνέντευξη-ρεπορτάζ για την Γιάννα Αγγελοπούλου με την αιτιολογία ότι δεν περιείχε κάτι παραπάνω από αυτά που είχε γράψει ο Μακρυγιάννης στο Πρώτο Θέμα. Παπαριές.

Με όλα τα κουσούρια που μπορεί να έχει η Γιάννα, δεν κυκλοφορούν και πολλές Γιάννες στην Ελλάδα.

Αν το συγκεκριμένο ρεπορτάζ-όπως γράφτηκε σε κάποια sites-δεν έβγαζε νέες ειδήσεις θα έδινε όμως την δυνατότητα στην εφημερίδα να έχει πρόσβαση σε ένα πρόσωπο που συνομιλεί με το ζεύγος Κλίντον, που φιλοξενεί στην βίλα της τον Κριστιάνο Ρονάλντο που μιλάει στο τηλέφωνο με τους μισούς προέδρους και πρωθυπουργούς (ή έχει την δυνατότητα να το κάνει) του πλανήτη. Αν είσαι διευθυντής του ΒΗΜΑτος δεν καις την συγκεκριμένη πρόσβαση.

Σήμερα η Γιάννα σου έδωσε αυτό, αύριο θα μπορούσες να πάρεις μια πιο ενδιαφέρουσα αποκλειστικότητα και πάει λέγοντας.

Και έτσι χτίζονται οι σχέσεις και οι πηγές. Αλλά από δυο μηντιάρχες που έχουν χρεοκοπήσει τα μαγαζιά τους τι περιμένεις;

Κατά τη γνώμη μας το ΒΗΜΑ και το ΕΘΝΟΣ τα χρεοκόπησαν τα στελέχη που επιλέγουν ο Μπόμπολας και ο Ψυχάρης για να τα διευθύνουν και στην συνέχεια τους βάζουν στην κρεατομηχανή του διαίρε και βασίλευε.

Ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας και όλοι σχεδόν ο εγχώριοι μηντιάρχες θέλουν στελέχη του χεριού τους, να βαράνε προσοχές και να είναι ναιναίκοι.
Αλλά έτσι δεν κρατιούνται τα μαγαζιά.

Κι αυτό γιατί ο ναιναίκος διευθυντής απαιτεί με τη σειρά του ναιναίκους αρχισυντάκτες και η ιεραρχία των μετρίων στελεχών είναι ο πιο γρήγορος δρόμος στην χρεοκοπία.

Έτσι ακόμη κι αν είσαι Ψυχάρης εκλιπαρείς να σου κουρέψουν τα χρέη για να έχεις την δυνατότητα να κάνεις νέα μέσα από νέα θαλασσοδάνεια.

Αποτέλεσμα η χρεοκοπημένη δημοσιογραφία να βρίσκεται σε ένα αέναο τανγκό με τις κυβερνήσεις και τις τράπεζες κι όλοι μαζί στο Χορό του Ζαλόγγου.

Στο τέλος ο Μητσάρας που δεν έχει 5 ευρώ να βγάλει βόλτα τη Σούλα ως την εξωτική Λούτσα, καλείται να αποπληρώσει τα θαλασσοδάνεια του Ψυχάρη, του Μπόμπολα και των υπολοίπων χρεοκοπημένων- τάχατες πανίσχυρων- μηντιαρχών και το φούτσο κλαίγαμε...