ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

0
Βασίλης Τσούγκαρης
 
Το μπάχαλο που επικρατεί σε αυτή τη χώρα και κυρίως στις οικονομικές της υπηρεσίες είναι σίγουρο πως δεν επικρατεί ούτε στη Ζιμπάμπουε. Η ΛΥΣΣΑ των πουλημένων για να εισπράξουν χρήμα, απ’ όπου να ναι και όπως να ναι είναι κάτι πρωτοφανές.Σε άλλες περιπτώσεως, ΙΣΩΣ να ήταν τα πράγματα πιο νορμάλ, αν ο κόσμος δηλαδή είχε να πληρώσει, αν τα φορολογικά «βάρη» είχαν κατανεμηθεί σωστά. Στην ΕΛΛΑΣ του2014 όμως, οι φτωχοί, καλούνται να πληρώσουν ακόμα και για τους πλούσιους. Αλήθεια αδέλφια, λογαριάσατε ΠΟΣΑ ΕΙΔΗ φόρων έχουμε στην ψωροκώσταινα; Μην το επιχειρήσετε καλύτερα, θα χάσετε το λογαριασμό. Πιο ......
εύκολο είναι να βρούμε τι δεν έχουν φορολογήσει ακόμα τα «στρατεύματα κατοχής» που λέγονται Αφεντικά Εξ Ευρώπης, και οι υπάλληλοι τους, τα παιδια της σφαλιάρας, που θέλουν να λέγονται «κυβέρνηση».
Ετοιμάζονται που λέτε να «εισπράξουν», κάνουν «σχέδια» (στην Ελλάδα κάνουν σχέδια για όλα) τα οποία θα τους φέρουν στα ταμεία ευρώ, πολλά ευρώ,εκατομμύρια, ένα ΝΕΟ «πρωτογενές πλεόνασμα» (όπως το προηγούμενο και καλύτερο ακόμα),και για να συνετίσουν τους «κακοπληρωτές» ρίχνουν και καμία απειλή για να σφίξουν οι ….. Άντε μη το πω.
Να ένα ενδιαφέρον άρθρο που το ξεσήκωσα από το ΕΘΝΟΣ…
«ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
Πρόστιμα-φωτιά για μη έγκαιρη πληρωμή φόρου και ΕΝΦΙΑ
Πρόστιμα-φωτιά θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν στην ώρα τους τον φόρο που προέκυψε με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Ήδη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε την αποστολή e-mails σε περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους, με τα οποία τους ενημερώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και μπορούν να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό από το TAXISnet
Οι φορολογούμενοι έχουν περιθώριο μέχρι την επόμενη Πέμπτη31 Ιουλίου να πληρώσουν την πρώτη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις του φόρου εισοδήματος. Τον Αύγουστο περίπου 5,5 εκατ. νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.
Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις των φόρων που έρχονται ή να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση,θα επιβαρυνθούν με τόκους και πρόστιμα.
Ειδικότερα, αν η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος δεν εξοφληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, τότε την 1η Αυγούστου θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει να τρέχει ο τόκος 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης.Αν δεν πληρωθεί μέσα στους δύο πρώτους μήνες, τότε τον τρίτο μπαίνει και πρόστιμο 10%.
Για παράδειγμα, αν μία δόση των 1.000 ευρώ δεν εξοφληθεί στο τέλος Ιουλίου, τότε αυτόματα την 1η Αυγούστου θα επιβαρυνθεί με τόκο 7,3 ευρώ και θα διαμορφωθεί στα 1.007,3 ευρώ (1.000 + 0,73% ).
Αν δεν εξοφληθεί ούτε τον δεύτερο μήνα, τότε θα αυξηθεί στα1.014,65 ευρώ (1.007,3 + 0,73%), ενώ αν υπάρξει και τρίτος μήνας καθυστέρησης τότε μπαίνει πρόσθετος φόρος 10%, που υπολογίζεται στην αρχική οφειλή. Έτσι το ποσό της οφειλής ανεβαίνει στα 1.114,65 ευρώ (1.014,65+100). Δηλαδή μέσα σε τρεις μήνες η οφειλή των 1.000 ευρώ «φούσκωσε» κατά 114,65 ευρώ (αύξηση11,46%).
Την ίδια ώρα, περίπου 200.000 φορολογούμενοι περιμένουν να εκκαθαριστεί η φορολογική τους δήλωση. Οι φορολογούμενοι αυτοί, αν και υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση εμπρόθεσμα, δηλαδή μέχρι τις 14η Ιουλίου, περιμένουν από το υπουργείο Οικονομικών να ολοκληρώσει τη διαδικασία εκκαθάρισης.»
Ωραίο ε;
Καλά, οι άνθρωποι εκεί στο «υπουργείο» και στη «κυβέρνηση»,το έκαψαν προ πολλού το αμπελάκι τους…
Ρε πυροβολημένοι, εδώ ο κόσμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ, ΧΡΩΣΤΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΖΩΕΣ, ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ; Πόσα είπαμε πως μπαίνει μέσα το μήνα το κράτος; Πάνω από 60.000,000; Ετοιμαστείτε για διπλασιασμό, μη σας πω και για τριπλασιασμό. Εσείς είστε εκτός τόπου και χρόνου, τα είπαμε, η «τροχιά»στην οποία μπήκε η χώρα σας πείραξε στον εγκέφαλο. Το μόνο που κάνει ΑΜΕΣΑ αυτή η «κυβέρνηση», είναι να στέλνει εκκαθαριστικά σήμερα, και να απαιτεί την εξόφληση τους…. ΧΘΕΣ.
Βάλτε πρόστιμα όσα θέλετε. ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ,ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΤΕ. Σας έχουμε ετοιμάσει «ειδική υποδοχή» Οι απειλές σας πλέον πάνε στο κενό. Έτσι κι αλλιώς όπως μας καταντήσατε ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι δικό μας, άρα δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. ΕΣΕΙΣ θα χάσετε τα πάντα.
ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ.
Βασίλης Τσούγκαρης

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)