“Άκυρο” Σαμαρά στην Ντόρα – Δεν θα είναι η Ελληνίδα επίτροπος στην κομισιόν

“Άκυρο” Σαμαρά στην Ντόρα – Δεν θα είναι η Ελληνίδα επίτροπος στην κομισιόνΗ Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα είναι τελικά η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου στην κομισιόν, κάτι που έμαθε σήμερα. 

Το διεμήνυσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην κ. Μπακογιάννη με τηλεφώνημα του το Σάββατο, σε έναν διάλογο που φέρεται να μην ξεπέρασε το ένα λεπτό συνολικά...
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόλαβε να της εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν την προτείνει. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για καλό κλίμα στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του κ. Σαμαρά με την κυρία Μπακογιάννη.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς δεν της ανέφερε ποιος τελικά θα είναι ο "εκλεκτός" ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως το φαβορί είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση του Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της κομισιόν, έχει εκφράσει την επιθυμία να δει στη θέση του Έλληνα επιτρόπου τον νυν υπουργό Άμυνας καθώς θεωρεί ότι έχει όλα τα προσόντα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα πάρει τη θέση, έστω κι αν ο ίδιος το έχει διαψεύσει στο παρελθόν. Έτσι, θα διαδεχθεί την Μαρία Δαμανάκη ως ένα από τα μέλη του νέου Κολεγίου των Επιτρόπων υπό το νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να έχουμε εξελίξεις στο θέμα, καθώς ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το όνομα του Έλληνα επιτρόπου στην κομισιόν.