Τα ορφανά του Γερουλάνου

Μερικοί συμπολίτες δεν μπορούν να χωνέψουν ότι έχει περάσει πια η εποχή των τζακιών και των παραπολιτικών ακρίδων που λυμαίνονταν ανενόχλητοι το ζεστό δημόσιο χρήμα, αβανταρισμένοι και απενοχοποιημένοι από γνωστά κατακίτρινα παράκεντρα της τέταρτης εξουσίας.
Κι ίσως το τελευταίο λόμπι της ψωροκώσταινας προσπαθεί τώρα προς υπεράσπιση των προνομίων του να τραβήξει το ενδιαφέρον και κυρίως να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Η γνωστή και σεσημασμένη μερίδα κινηματογραφιστών, αποδεκατισμένη και κατακρεουργημένη πια εκ των έσω λόγω των σκανδάλων τους, ο εναπομείνων πυρήνας ο επονομαζόμενος «Τα ορφανά του Γερουλάνου» που......
εσιτίζετο σκανδαλωδώς από το δημόσιο Πρυτανείο (στην περίπτωση εδώ πρόκειται για ΕΚΚ και ΕΡΤ), δεν μπορεί να κατανοήσει ότι το «Καθεστώς Γερουλάνου» έχει πια καταρρεύσει ανεπιστρεπτί αφού πρώτα αποκαλύφθηκε και αναθεματίστηκε από όλους. Φυσικά δεν τους νοιάζει ο κύριος Γερουλάνος αλλά τα προνόμια που είχαν κεκτημένα επί του Καθεστώτος!
Αυτά λοιπόν τα κρατικοδίαιτα γκρουπούσκουλα προσπαθούν απεγνωσμένα εδώ και ημέρες να «συλλέξουν» τάχα υπογραφές για να προπαγανδίσουν την μακροημέρευση του κυρίου Γρηγορίου Καραντινάκη στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου!!! Να στήσουν δηλαδή ένα νέο καθεστώς!
Όμως δεν τους βγαίνει και ήδη κυκλοφορούν σπαρταριστά επεισόδια από την «αποδοχή» τους από τους συναδέλφους τους. Γι’ αυτό κάθε λίγο αλλάζει και η «ομάδα πρωτοβουλίας».
Κατόπιν πλήθους καταγγελιών τον ρόλο του συλλέκτη έχει αναλάβει εσχάτως ένας εκ των νεοσσών βαρόνων που ανέδειξε το Σύστημα. Ο κύριος αυτός, φράγκικης καταγωγής, και ντοκιμαντερίστας αυτοαποκαλούμενος, που τα τελευταία χρόνια είναι ανερχόμενος κατά συρροήν επιδοτούμενος, εκμεταλλευόμενος την ένδεια συναδέλφων, την τεράστια ανεργία αλλά και την αγωνία των νέων προσπαθεί να εκμαιεύσει συνενοχή στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός και να προσφέρει εκδούλευση (με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως). Όπου μάλλον εδώ ο κύριος Καραντινάκης είναι τουλάχιστον ενήμερος αν όχι και εντολέας!
Πιστεύουμε ότι αυτά είναι καταγέλαστα καμώματα αχόρταγων μοναχοφάηδων μασκαράδων που έχουν χάσει πια κάθε μέτρο και ότι πρέπει να χωνέψουν ότι ήρθε η ώρα να κριθούν τελεσίδικα.
Και σίγουρα πρέπει ο ίδιος ο κύριος Καραντινάκης να καταδικάσει πρώτος αυτά τα χαμουρέματα διότι του «καίνε» την υποψηφιότητά του: καταρχήν επειδή έτσι διχάζεται προκλητικά ο χώρος και το χρεώνεται φυσικά ο ίδιος και δεύτερον δημιουργείται ένα κακοφορμισμένο προδεδικασμένο διότι οι υπογράφοντες υπέρ του δεν θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν ξανά λόγω του ότι θα κατοχυρωθούν σαν συνένοχοι αυλοκόλακες ή αν εξυπηρετηθούν σαν ημέτεροι τότε θα πρόκειται για έγκλημα χουντικού τύπου που θα πρέπει να διαλευκανθεί δικαστικώς. Κι έπειτα όσοι δεν ενδώσουν στις υποσχέσεις και τις απειλές και δεν υπογράψουν θα συνεχίσουν να είναι τα «κακά παιδιά»;
Προτιμότερο θα ήταν ο κύριος Καραντινάκης να βγει ο ίδιος αυτοπροσώπως και να καταθέσει δημοσίως τον απολογισμό της θητείας του ως είθισται και ως επιβάλλεται. Να «υπενθυμίσει» σε όλους μας το έργο του. Χωρίς μεσάζοντες και χωρίς αχυράνθρωπους.
Και αν δύναται να καταθέσει και συγκεκριμένα σχέδια και οράματα για το μέλλον.
Και αν μπορεί, να πείσει για την εκ νέου υποψηφιότητά του.
Κι όχι να προσπαθεί ο κύριος Καραντινάκης να γίνει μέσω αντιπροσώπων κριτής διότι έχει πια δυστυχώς θητεία πίσω του και είναι πρώτιστα υπόλογος.
Γιατί ο εκβιασμός μέσω τάχα των υπογραφών δεν μπορεί ούτε να τρομοκρατήσει ούτε να πάρει θέση έργου.
Θα περιμένουμε λοιπόν.
Ειδάλλως είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε και να «εκθέσουμε» εμείς πεπραγμένα και φαγωμένα!
Πρέπει να ακούγονται οι αδικημένοι κι όχι οι προβεβλημένοι.
10 Κινηματογραφιστές που αρνήθηκαν να υπογράψουν:
1) Γιάννης Πετρόπουλος
2) Αναστασία Βαμβακίδου
3) Τάσος Περκεντές
4) Παναγιώτης Βαφείδης
5) Πάνος Λελώνης
6) Έρση-Μαρία Οικονομάκη
7) Βασίλης Μοροσούλης
8) Ανδρέας Ζανιόγλου
9) Πέτρος Καλίδης
10) Ιωάννα Πέρου