Ο Θόδωρος Πάγκαλος, οι αλήθεις και οι αντιδρασεις.

Του Πέτρου Τρουπιώτη


Ο Θόδωρος Πάγκαλος, είναι μια ιδιαίτερη προσωπικότητα αναμφισβήτητα .
 Είναι ένα πολιτικό ον του οποίου οι πράξεις και τα λεγόμενα, προκαλούν αντιδράσεις.
 Αυτό συνέβαινε πάντα. Ακόμα και όταν ήταν υπουργός, προκαλούσε αντιδράσεις και μέσα στο ίδιο το κόμμα του.
 Τώρα , που έχει βρεθεί εκτός της άμεσης πολίτικης δράσης, είναι σαφές πως ,απελευθερωμένος και από τα τελευταία πολιτικά-κομματικά δεσμά, μιλά..... πιο καθαρά και πιο προκλητικά.
 Λέει ενίοτε αυτό που λένε χιλιάδες άνθρωποι που συζητούν στα καφενεία. Με την ίδια γλώσσα πολλές φορές.
 Και γι αυτό είναι περίεργο που όταν ο πρώην υπουργός λέει αυτά που η μεγάλη πλειοψηφία λέει στις κατ ιδίαν συζητήσεις της, προκαλεί αντιδράσεις…
   Αυτό βεβαίως που μπορείς (και πρέπει) να προσάψεις στον κ Πάγκαλο είναι ότι πολλά από αυτά ποπό σήμερα ( συνήθως σωστά) επισημαίνει , δεν τα έκανε πράξη όταν είχε την εξουσία. Όταν ήταν πολλά χρόνια υπουργός. ΄Η έστω δεν τα κατήγγειλε τότε με την εξουσία και το κύρος που έχει ένας υπουργός.
 Χθες , με γλώσσα πολύ σκληρή , στα όρια του προσβλητικού κάποιες φόρες, ο πρώην υπουργός μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, επιτέθηκε στην κ Δούρου και στον κ Γλέζο.
 Για τα όσα είπε για τον κ Γλέζο, δεν θα ήθελα να μπω από σεβασμό στην ιστορία ενός ανθρώπου. Παρότι και εδώ σε κάποιες παρατηρήσεις, ο πρώην υπουργός έχει δίκιο.
 Όμως στο θέμα της υποψηφίας για την Περιφέρεια Αττικής , ο Π Πάγκαλος έχει δικηο. Εχει δίκιο όταν λέει ότι έχει γεμίσει όλη την Αττική με αφίσες της σε κολώνες και τοίχους, κάτι βεβαίως που απαγορεύεται.
   Η κ Δούρου, (όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο κ Σακελλαρίδης στην Αθήνα) θεώρησαν πως μάλλον δεν ισχύει γι αυτούς  ο σχετικός νόμος που ισχύει για ολους τους άλλους πολίτες. Και έτσι έχουν γεμίσει την Αττική με αφίσες τους αλλά και με πανό που κρέμονται σε δέντρα , κολώνες και μπαλκόνια.
 Γι αυτό το θέμα δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Ούτε από τους δημάρχους των περιοχών , που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή των διατάξεων και τον καθαρισμό των πόλεων , ούτε βέβαια και από την αστυνομία.
Προεκλογική περίοδος γαρ και προφανώς όλα επιτρέπονται.
 Αν είχαμε όμως πολύ αυστηρούς και πολύ συγκεκριμένους νόμους που προέβλεπαν την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές όποιου συνδυασμού ή κόμματος τους παραβαίνει ή αν είχαμε έκπτωση μετά τις εκλογές και αν οι νομοί εφαρμοζόταν, δεν θα είχαμε αυτές τις καταστάσεις που μα γυρίζουν δεκαετίες πίσω.
 Αλλά εδώ υπάρχει μια περίεργη σιωπή , ακόμα και όλων μας ως πολιτών. Κάνουμε ότι δεν βλέπουμε , προφανώς για να μην κατηγορηθούμε ως αντιδραστικοί ή κάτι αντίστοιχο.
 Το ίδιο προφανώς κάνει και η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα  και -δυστυχώς-και ο κρατικός μηχανισμός.
 Αν συνεχίσουμε έτσι, σε μερικά χρόνια θα γυρίσουμε στα πάλαια. Κάθε κολώνα και αφίσα κάθε πάρκο και αεροπανό…
  Τώρα για τα όσα περί του «μπικίνι» που είπε ο κ Πάγκαλος για την κ Δούρου, ομολογώ ότι δεν το θεώρησα έξυπνο και μάλλον ως αποτυχημένο χιούμορ το είδα.
 Όχι όμως και « σεξιστικό σχόλιο» και αλλά παρόμοιε, όπως άρχισαν να κραυγάζουν οι « επαγγελματίες φεμινίστριες» γυρίζοντας μας πίσω στις δεκαετίες του 70 και του 80 (για να μην πω πιο πίσω).
 Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανεις από ανθρώπους που επιμένουν να συντηρούν, στην σημερινή εποχή, ξεχωριστές οργανώσεις «δικαιωμάτων της γυναίκας» και να πιέζουν για «ποσόστωση» λες και οι γυναίκες είναι είδος προς εξαφάνιση που χρειάζεται προστασία.
 Μένοντας έτσι το ίδιο το φύλλο τους.
 Αλλά είναι και αυτή μια «επικερδής» απασχόληση Και ένιoτε όχι μόνον πολιτικά…
ptroupiotis@yahoo.gr