ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΣΥΓΝΩΜΕΣ

Βασίλης Τσούγκαρης


Οι εξελίξεις στην υγεία καθημερινά, αντί να πάνε προς το καλύτερο, πάνε προς το χειρότερο.
Μιλάμε για υγεία, τη στιγμή που κάτι τέτοιο στη χωρά μας ΔΕΝ υπάρχει, η αν υπάρχει, είναι πλέον για τους «λίγους», για εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα μπας και σώσουν τη ζωή τους…
Εδώ και χρόνια, τα διάφορα παιχνίδια που παίχτηκαν (και παίζονται ακόμα) στο χώρο της υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων γενικότερα, μας ......
έφεραν σε αυτή την κατάντια.
Οι ΕΝΟΧΟΙ, πολλοί και ατιμώρητοι.
Όλοι μας κατά καιρούς διαβάζουμε και ακούμε για «σκάνδαλα επί σκανδάλων», για παιχνίδια «προμηθειών», για «υπερχρεώσεις» φαρμάκων και αναλωσίμων, για ένα σωρό….
Διαβάζουμε και ακούμε για ΟΛΑ αυτά, όμως ΠΟΤΕ δεν ακούσαμε πως τιμωρήθηκαν οι όποιοι εμπλεκόμενοι, πήγαν φυλακή, και επέστρεψαν τα «χαμένα  - κλεμμένα» στα ταμεία, στη θέση τους.
Το μόνο που ακούγαμε ήταν μεγάλα λόγια από τους… «αρμοδίους», και το θέμα, «έσβηνε».
Η υγεία σήμερα βρίσκεται στον «τάφο», και μαζί με αυτήν, και ένα σωρό ασφαλισμένοι.
Σα να μην έφταναν τα «πανηγύρια» με το όποιο «φαγοπότι» γινόταν, ερχόταν οι διάφοροι υπουργοί, και με πειράματα που τα βάφτιζαν με διάφορα «ηχηρά ονόματα», κατέστρεφαν όλο και κάτι ακόμα, με αποτέλεσμα σήμερα ο κόσμος, να ζει μια φοβερή ταλαιπωρία, και να καταριέται τους πάντες.
Νοσοκομεία διαλυμένα, γιατροί απλήρωτοι, χειρουργεία που πάνε από αναβολή σε αναβολή, ο περιβόητος Ε.Ο.Π.Υ.Υ καταχρεωμένος, ελλείψεις ακόμα και στα βασικά στα νοσοκομεία όπως οινόπνευμα, γάζες, φάρμακα….
Καταστάσεις που αναγκάζουν πολλά νοσοκομεία να δίνουν όπως όπως εξιτήρια στους αρρώστους γιατί ΔΕΝ μπορούν να τους εξυπηρετήσουν.
Έτυχε περίπτωση σε άτομο δικό μου, από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν να του ζητήσουν να φέρει ο ίδιος τα φάρμακα του, την αγωγή που έκανε, γιατί το φαρμακείο του νοσοκομείου ΔΕΝ είχε φάρμακα.
Τριτοκοσμικές καταστάσεις, μόνο που τελικά, ο τρίτος κόσμος είναι ΕΔΩ.
Στην Ελλάδα, στην χώρα «κουρελού» που την κατάντησαν οι «σωτήρες» της και τα ... αφεντικά τους.
ΧΙΛΙΑΔΕΣ άτομα με αναπηρίες, είναι εγκλωβισμένα στην αναμονή, στη γραφειοκρατία, στην απόφαση και εντολή των αρμοδίων να «κοπούν» όταν κληθούν να περάσουν επιτροπές.
Ένα βρώμικο παιχνίδι στις πλάτες του κοσμάκη…
ΧΙΛΙΑΔΕΣ είναι οι καταγγελίες, μόνο που δυστυχώς, δεν γίνεται τίποτα…
Και σε μια «κρίση» ευαισθησίας; Συνείδησης;
Ο αρμόδιος υπουργός, σε τηλεοπτική εκπομπή είχε ζητήσει…. «συγγνώμη».
ΝΑ θυμηθούμε που έγινε αυτό;
««Ντρέπομαι και σας ζητάω συγνώμη» απάντησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό», σε ερώτηση που του έθεσε εκπρόσωπος γονέων με παιδιά ΑΜΕΑ.
«Έχετε δίκιο, έχουμε μείνει πολύ πίσω. Είμαστε ανακόλουθοι ως κράτος. Εγώ ως υπουργός Υγείας ντρέπομαι για αυτό. Ντρέπομαι και σας ζητάω συγνώμη», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης»
Αυτό έγινε τον Οκτωβρη του 2013…
Και τώρα, με το πρόσφατο ΧΑΟΣ, τι διαβάζουμε;
«Αδιέξοδο στον ΕΟΠΥΥ . Α. Γεωργιάδης: "Ζητώ προσωπικά συγγνώμη από τους ασφαλισμένους"».
Είναι ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ για συγγνώμες υπουργέ μου!
Και να σου θυμίσω τι λέει ο λαός;
«Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, γέμισε ο κόσμος με γαϊδούρια».
Πολύ αργά για συγγνώμες, και μάταια ελπίζετε στην όποια συγχώρεση από εμάς.
Παίζετε με τη ζωή μας, και νομίζετε ότι θα γλυτώσετε με μια συγγνώμη;


Βασίλης Τσούγκαρης