ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΧΑΜΗΛΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Όσο ο Μάης προχωρα  και πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο μεγαλύτερη είναι η «λύσσα» και η κουταμάρα που εκδηλώνεται από υποψηφίους των συνδυασμών, είτε αυτοί είναι «δήμαρχοι», είτε «σύμβουλοι», είτε…..
Εκείνοι όμως που οργιάζουν πραγματικά, είναι οι «έξω», εκείνοι που το παίζουν στις μικρές κοινωνίες (γιατί για αυτοδιοικητικούς υποψηφίους μιλώ) «κομματάρχες», εκείνοι που νομίζουν μέσα στη χαζομάρα που τους δέρνει πως κρατούν ψήφους στο χέρι, και είναι έτοιμοι να τις δώσουν στον όποιο δικό τους υποψήφιο, στον δικό τους ρε παιδί μου, που είναι και του κόμματος.
Εκτός από αυτούς τους χαζούς, είναι και οι ...........
άλλοι, οι «οπαδοί», εκείνοι που λένε είτε δημόσια, είτε σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι τους κατέβει, προκειμένου να «σπάσουν» το ηθικό των αντιπάλων, προκειμένου να φανεί πως ΚΑΙ αυτοί, κάνουν «αγώνα» για να εκλέξουν το δικό τους συνδυασμό.
Αυτές οι δυο οι «κατηγορίες», φέρουν βαριά κληρονομιά από παλιά!
Έχουν το «καθήκον» του διχασμού των μικρών κοινωνιών.
Έχουν το «καθήκον», της λασπολογίας, η για να το πω πιο απλά, της «Καρακατινιάς».
Δεν είναι άγνωστοι, τους ξέρουμε, τους ξέρετε, όπως βέβαια τους ξέρουν και οι υποψήφιοι.
Τους αφήνουν να «δουλέψουν» ανενόχλητοι, γιατί βλέπετε το οποιοδήποτε «πλήγμα» στους αντιπάλους είναι καλό.
Βγαίνουν λοιπόν ΟΛΟΙ αυτοί, και μας κάνουν ΕΜΑΣ, τους απλούς ψηφοφόρους κεφάλι (που λέει και ο λαός) με δηλώσεις του τύπου «θα βγούμε από την πρώτη Κυριακή», «Εμείς ΔΕΝ είμαστε λαμόγια», «τι έκαναν εκείνοι τόσα χρόνια», και άλλες πολλές μπούρδες, που υποτιμούν την νοημοσύνη μας, και κάνουν τα νεύρα μας κορδέλες.
Αγαπητοί επικεφαλής των συνδυασμών, ΜΑΖΕΨΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΞΑΜΟΛΗΣΑΤΕ.
Θυμηθείτε το «σεμνά και ταπεινά» και εφαρμόστε το, γιατί μην ξεγελιέστε, τα πράγματα, αλλιώς δείχνουν, και αλλιώς είναι.
Αν δεν σας κόβει λιγάκι, πρόβλημα σας.
Μην παραξενευτείτε όμως όταν θα κοιταχτείτε στον «καθρέφτη» και θα είστε κατάμαυροι.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ τις τακτικές της «ρουφιανιάς», και όλες εκείνες τις παλιές τακτικές που πλήγωναν τον τόπο.
Ζητάτε να σας ψηφίσουμε, δηλώνετε πρόθυμοι για δουλειά στον τόπο σας, δηλώνετε πάρα πολλά, μόνο που…..
Οι δηλώσεις, με τις τακτικές του αγώνα σας, δεν «δένουν».
ΠΩΣ για παράδειγμα θα είστε οι δήμαρχοι και οι σύμβουλοι ΟΛΩΝ των δημοτών, όταν από ΤΩΡΑ, πριν καν εκλεγείτε, διχάζετε ΕΣΕΙΣ και  εκείνοι που προανέφερα τον κόσμο;
Για τόσο χαζούς μας έχετε;
Και μη μου πείτε πως δεν ξέρετε τι κάνουν ΟΛΑ αυτά τα κομματόσκυλα που τρέχουν για λογαριασμό σας γιατί λυπάμαι, αλλά ΔΕΝ θα σας πιστέψω.
Αν δεν γνωρίζετε τι συμβαίνει στο χώρο σας, στο συνδυασμό σας, Αν όλα γίνονται εν αγνοία σας, τότε φίλοι υποψήφιοι λυπάμαι πολύ, αλλά ΔΕΝ κάνετε για τη διοίκηση του τόπου.
Είστε ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ.
Γι αυτό σας λέω, μεταφέροντας τη δυσφορία του απλού κοσμάκη, ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ, και ΧΑΜΗΛΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ, γιατί θα φάτε από τον κόσμο «κόκκινη κάρτα», πριν καν ακόμα φτάσουμε στη μέρα των εκλογών.
Ανοίξτε τα μάτια και τα αφτιά σας, δείτε και ακούστε τον κόσμο, κάτι που δυστυχώς ΔΕΝ κάνετε.


Βασίλης Τσούγκαρης