Έσοδα $400 δισ. με επενδύσεις «μόλις» 55 δισ. θα έχει η Gazprom από την Κίνα

162B9E6917A61B3C568A9080468CAC68.jpgΑυτό δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού κολοσσού Αλεξέι Μίλερ, αναφερόμενος στη συμφωνία-μαμούθ για προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα, που υπογράφηκε στα τέλη Απριλίου.
Έσοδα 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με επενδύσεις «μόλις» 55 δισ...
, θα έχει η Gazprom από τη συμφωνία-μαμούθ για προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα, που υπογράφηκε στα τέλη Απριλίου, όπως δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας Αλεξέι Μίλερ, μιλώντας στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Vesti.

Το συμβόλαιο έχει διάρκεια 30 ετών και προβλέπει πως η Gazprom θα προμηθεύει την Κίνα με 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Η εν λόγω ποσότητα ισοδυναμεί περίπου με το 25% της σημερινής ετήσιας κατανάλωσης φυσικού αερίου από την Κίνα, που ανέρχεται σε 150 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Οι αποστολές αερίου αναμένεται να αρχίσουν το 2018, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων υποδομής για τη σύνδεση δικτύων αγωγών των δύο χωρών.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει πως οι επενδυτικές δαπάνες από την πλευρά της Κίνας θα ανέλθουν σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνημένη φόρμουλα για τον υπολογισμό του κόστους των κάθε 1.000 κυβικών μέτρων αερίου δεν έχει γίνει γνωστή, με τον κ. Μίλερ να την αποκαλεί «εμπορικό μυστικό».