Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του συνεργάτη μας Αθανάσιου Νικολαϊη

 Πήραμε αυτό το μειλ  από το γιό του και το δημοσιεύουμε

Λέγομαι Ιωάννης Νικολαΐδης, ένας εκ των δύο υιών του αρθρογράφου Αθανασίου Νικολαΐδη.
Δυστυχώς, ο πατέρας μας, στοργικός, συντροφικός, γλυκύς και πολυπράγμων, μας άφησε αιφνιδίως το μεσημέρι του Σαββάτου 29.03. Το κενό του δεν αναπληρώνεται, η οδύνη μας πρωτόγνωρη.
Η βαθύτατα δημοκρατική του ιδιοσυγκρασία, η πίστη του στην ελεύθερη και απρόσκοπτη διακίνηση των ιδεών, η ανάγκη του για ανταλλαγή απόψεων μέσω της ανάπτυξης επιχειρημάτων, μα κυρίως η κοινωνικότητα του τον ώθησαν σ' αυτό το όμορφο ταξίδι των blogs, αρκεί σ' αυτό το.....
ταξίδι να υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες: η πραγματικά ελεύθερη και ανεξάρτητη αρθρογραφία, διότι μόνο έτσι υπηρετεί την δημοκρατία στην ουσία της και η επωνυμία, διότι πίστευε ότι μόνον έτσι πατάσσεται το μοναδικό "τρωτό" σημείο των blogs, στοιχεία που σε μείζονα βαθμό συνάντησε. Αυτός ήταν και ο λόγος που με τόση χαρά και προσήλωση αρθρογραφούσε επί καθημερινής βάσεως μ' εσάς. Σε αυτό το ταξίδι δημιούργησε φίλους αλλά και εχθρούς. Είμαι σίγουρος ότι χωρίς καμία εξαίρεση, η αγάπη του υπήρξε η ιδία για όλους.
Με τη σειρά μου θέλω να σας ευχαριστήσω που τον συντροφεύατε, όπως επίσης και όλους τους ανθρώπους που τον περιέβαλαν. Η δημοκρατία και η ελευθερία ήταν τα ιδανικά του πατέρα μας και ποτέ, ούτε στιγμή, δεν σταμάτησε να τα υπηρετεί.
Σας ευχαριστώ θερμά
Ιωάννης Νικολαΐδης