Νάτος και ο Ευρωπαϊκός Νομικός… Πολιτισμός, για Οικονομικά εγκλήματα!

γράφει ο Κων/νος Σπ. Δρακάτος

Οι καταχραστές στην αντεπίθεση. Όσοι άκουσαν (και όσοι δεν την άκουσαν μπορούν να την δουν στην διεύθυνση που παραθέτω στο τέλος) την πρωινή εκπομπή του «Mega Σαββατοκύριακο»* του περασμένου Σαββάτου, θα κατάλαβαν.

Σε κάποιο σημείο η δημοσιογράφος κα Γιάννα Παπαδάκου, μιλάει για Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό και μεταξύ άλλων, με ύφος «επιτιμητικό» λέει: «… υπάρχει αίσθηση πανευρωπαϊκά, να........
πούμε την αλήθεια τώρα, ότι στην Ελλάδα για αδικήματα για τα οποία στο εξωτερικό υπάρχουν ποινές, για οικονομικά εγκλήματα, 2 χρόνια με αναστολή το πολύ 8 χρόνια, εδώ υπάρχει ποινή ισοβίων…» και «καπάκι» ακούγεται ο κ. Αναγνωστάκης: «πέστα, πέστα».

Είπαν πολλά και «ωραία» σ’ αυτήν την εκπομπή. Μίλησαν με θαυμασμό (;), για τον «νομικό πολιτισμό» των Άγγλων και έφεραν σαν παράδειγμα την πρώην δικαστίνα την Ζώη που κατηγορείται για οικονομικά εγκλήματα στην χώρα μας, την οποία δεν την εκδίδουν οι Άγγλοι, γιατί λέει, οι εφημερίδες δεν της αναγνώρισαν το τεκμήριο της αθωότητας και με τα πρωτοσέλιδά τους την έχουν ήδη καταδικάσει.

Βέβαια, κανένας από το «πάνελ», έτσι για τα μάτια του κόσμου, βρε αδερφέ, αλλά και για την αλήθεια, δεν είπε ότι πρώτον στην Ελλάδα υπάρχει ελευθεροτυπία και ο καθένας μπορεί να γράφει και να λέει μέχρι και βλακείες, δωρεάν και δεύτερον ότι στην χώρα μας υπάρχει και λειτουργεί η Δικαιοσύνη, μέχρι του σημείου να προστατεύονται ακόμα και τα δικαιώματα… των παιδεραστών.

Και δεν μιλάνε για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό, βρε αδέρφια, όταν υπάρχουν άνθρωποι που αυτοκτονούν γιατί δεν έχουν να ταίσουν τα παιδιά τους, επειδή το «φαί» τους το έφαγαν οι «οικονομικοί εγκληματίες», που στην «πολιτισμένη» Ευρώπη τιμωρούνται «… με 2 χρόνια με αναστολή και το πολύ 8…»; Έτσι κύριε «πέστα, πέστα»; Διαχώρισαν δε του οικονομικούς από τους ληστές εγκληματίες, λες και τα θύματά τους διαφέρουν, επειδή διαφέρει ο τρόπος θανάτωσής τους.

Όσο για τις μίζες των εκατομμυρίων  που αναφερθήκατε, με έμφαση, γιατί αναφερθήκατε σε ονόματα μιζαδόρων; Αν αυτοί αύριο φύγουν και ζητήσουν την προστασία της Αγγλικής δικαιοσύνης…;
Πάντως, μπορεί ο παπαγάλος σαν πουλί να είναι ωραίο διακοσμητικό ζωάκι, ο δημοσιογράφος παπαγάλος όμως δεν είναι… ποια. Άκου «… 2 χρόνια με αναστολή και το πολύ 8…».