Ο «εραστής» Ολάντ αλλάζει γυναίκες και οι Γάλλοι πρόεδρο…

Γράφει η Μαρία Δεναξά

Πάει καιρός που δεν εκπλήσσομαι πια από την ποιότητα των πολιτικών νάνων και της Γαλλίας. Πολλοί εξ αυτών έχουν μπερδέψει την πολιτική με τα μπούτια τους και τα ατομικά τους συμφέροντα κι έχουν αφήσει πολίτες και χώρα στον αυτόματο πιλότο των επιχειρηματικών κέντρων, των διαφόρων λόμπι και των παράλογων απαιτήσεων του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου των........
γερμανοβρυξελλών.
Μαθαίνοντας για τον ‘’φημολογούμενο’’ μυστικό δεσμό του Γάλλου προέδρου με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ δεν μπορώ να πω ότι έπεσα από τα σύννεφα. Ήταν ζήτημα χρόνου. Μπορεί το περιοδικό Closer να έπαψε να κοιτάζει από την κλειδαρότρυπα και να έσπασε τις κλειδαριές του Προεδρικού Μεγάρου, ωστόσο η ερωτική ζωή του Όλάντ, αλλά και των περισσοτέρων προέδρων της χώρας, χρόνια τώρα, δεν είναι επτασφράγιστο μυστικό.
Οι λεγόμενες «αμαζόνες» της γαλλικής Δημοκρατίας αποτελούν παράδοση. Στις 6 Φεβρουαρίου 1899 ο τότε πρόεδρος Félix Faure σβήνει στην αγκαλιά της ερωμένης του μετά από χρήση αφροδισιακών για να την ικανοποιήσει. Ήταν και κάποιας ηλικίας ο άνθρωπος. Στο πρόσφατο παρελθόν ο Βαλερύ Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν αποκαλύφθηκε όταν ένα ξημέρωμα κι έχοντας στην αγκαλιά του μια από τις «αμαζόνες» του τράκαρε από την μέθη του έρωτα με έναν γαλατά. Ο Φρανσουά Μιτεράν πήρε τα σκήπτρα και λίγο πριν το θάνατό του μάθαμε την ύπαρξη της εξώγαμης κόρης του Μαζαρίν. Ο Σιράκ άφησε όνομα ως ο «πιο γρήγορος». «Ψεκάστε, σκουπίστε, τελείωσαμε» ο πρόεδρος, 15 λεπτά όλα κι όλα- και το ντούζ μαζί. Μεγαλειώδεις ήταν οι στιγμές που έζησαν οι γάλλοι επί Σαρκοζί με Σεσίλια, Λωράνς Φεράρι, Κάρλα STOP. Οι συγκινήσεις συνεχίζονται με άλλο ζεν πρεμιέ.
Η πρώτη φορά που ερωτικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Δον Φρανσουά έγιναν αντικείμενο σχολιασμού είς τα σαλόνια των Παρισίων ήταν πρίν απο 20 περίπου χρόνια. Όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι η σημερινή υποψήφια δήμαρχος των Σοσιαλιστών Anne Hidalgo και στενή συνεργάτιδα του γεννούσε τον καρπό του έρωτά τους την ίδια περίοδο που η Σεγκολέν Ρουαγιάλ έφερνε στον κόσμο ένα από τα παιδιά τους .
Φήμες;
Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε την παροιμία – υπονοούμενο «χωρίς φωτιά καπνός δεν βγαίνει» και καθαρίζουμε. Στην περίπτωση του Ολάντ ο καπνός φάνηκε όταν η δημοσιογράφος Βαλερί Τριεβελιέρ αποφάσισε να τον διεκδικήσει από τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ το 2005 . Μέχρι τότε (συγκεκριμένα από το 2000) όλοι μαζί αποτελούσαν μια «υπέροχη οικογένεια», ή αν θέλετε ένα «υπέροχο τρίο» απ’ όπου δεν έλειπαν οι υστερίες της απατημένης επίσημης συντρόφου…
Δύο χρόνια αργότερα το 2007, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ έχασε στις προεδρικές εκλογές. Έχασε, όμως, και την αγάπη του Φρανσουά Ολάντ. Όπως λέγεται, ο προεκλογικός αγώνας την είχε μετατρέψει σε μέγαιρα που δεν άντεχε άλλο ο french lover. Ευτυχώς ο άνθρωπος το είχε «δίπορτο» κι έτσι η Βαλερί από ερωμένη πήρε προαγωγή σε επίσημη αγαπημένη και πολύ γρήγορα έγινε η πιο μισητή πρώτη γυναίκα ( κι όχι πρώτη κυρία) της Γαλλίας, εξαιτίας του εκρηκτικού και απρόβλεπτου χαρακτήρα της.
Πιο απρόβλεπτος, όμως, αποδεικνύεται ο Φρανσουά Ολάντ . Στην ανακοίνωση για τις αποκαλύψεις του Closer δεν διαψεύδει τον παράνομο δεσμό του με την ηθοποιό και επί της ουσίας αφήνει ακάλυπτη κι έξω από την πόρτα του Ελιζέ την 48χρονη δημοσιογράφο .
Ο γάλλος πρόεδρος πηγαίνει παρακάτω ξεγλυστρώντας. Χωρίς να έχει ξεμπλέξει, ξεκαθαρίσει ή αν θέλετε να επιλύσει την κατάσταση. Ακριβώς όπως κάνει και στην πολιτική. Στα δύσκολα αντί να σηκώσει τα μανίκια γυρνάει την πλάτη.
Μπροστά στον πονοκέφαλο της κρίσης, της αυξανόμενης ανεργίας, των χιλιάδων απολύσεων, της ανόδου της ακροδεξιάς των χιλιάδων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Γάλλοι, προτεραιότητα φαίνεται να δίνει στη λίμπιντο και για τα υπόλοιπα «στάχτη στα μάτια του κόσμου», φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες.
Όμως μάλλον κάτι ξεχνάει ο πρόεδρος με τη δημοτικότητα στο ναδίρ και την τεστοστερόνη στα ύψη. Όπως αυτός δεν νυμφεύεται τις συντρόφους του έτσι και οι απογοητευμένοι Γάλλοι από την πολιτική και τα καμώματά του δεν έχουν ορκισθεί αιώνια πίστη σ’ αυτόν . Το αντίθετο …