Νέα εκδήλωση των «58»: Εμφάνιση «αρχηγού» απο τον Παπαδόπουλο και «σταρ» από τον Τατσόπουλο

1

Με βασικούς ομιλητές τους κκ Ροζάκη, Ψαριανό και Παπαδόπουλο πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση της Κίνησης των "58" στην Κηφισιά. Ο κ. Ροζάκης προσπάθησε να περιγράψει το πολιτικό πλαίσιο της Κίνησης. Συγκεκριμένα ανέφερε πως οι "58" είναι μια πρωτοβουλία που δεν έχει πρόθεση να είναι άλλος ένας εκλογικός οργανισμός, σύνολο ατόμων με ιδιαίτερες ευαισθησίες, να συσπειρώνουν όλες τις δυνάμεις του τόπου που είναι .............
διασπαρμένες.
Επίσης ο κ. Ροζάκης εξέφρασε την άποψη πως για να φτιάξεις μια νέα Ελλάδα πρέπει να συνεργαστείς με δυνάμεις που απαραίτητα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία, δεδομένου ότι η Ελλάδα παραμένει μια χώρα της Ευρώπης, από τους φιλελεύθερους του Κέντρου με αριστερούς της Σοσιαλδημοκρατίας.  

Αναλύοντας τις επερχόμενες εκλογές εκτίμησε ότι δεν είναι οι οποιοσδήποτε εκλογές, θα κριθούν πολλά, όπως η συνέχιση ή η διακοπή της πορείας μέχρι τώρα. 

Ο κ. Ροζάκης επιπλέον υπογράμμισε πως η Ελλάδα έφταιξε, τιμωρείται γί αυτό που έκανε επί σειρά ετών. Τέλος αναφερόμενος στην Κίνηση είπε ότι ο κεντρικός στόχος είναι «να σταθούμε στα πόδια μας», αφού η Κεντροαριστερά δεν έρχεται να κάνει κριτική του παρελθόντος και των υπολοίπων κομμάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει «πως δεν ξέρουμε γιατί φτάσαμε ως εδώ».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξει στάση η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ ως προς τους "58", τους οποίους, όπως σημείωσε, δεν του βλέπει ως κόμμα, αλλά ως πρωτοβουλία διαλόγου. Πρόσθεσε, δε, πως ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στην εκδήλωση ενός άλλου κόμματος.

Είπε επίσης πως η πορεία της χώρας δεν μπορεί να αλλάξει από από την Κεντροαριστερά μαζί με την παρέα του Αντώνη Σαμαρά και του Δικτύου 21. Εξαπέλυσε επίθεση, επίσης, και στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για «σχιζοφρένεια γκρουπούσκουλων» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε το μέλος τη Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος. Το μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ είπε ότι τον ενδιαφέρει ένα πολιτικό σχήμα που δεν μπορεί να είναι δίπλα στην Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά και μίλησε για «παιδιά του κομματικού σωλήνα» και για τον «τουρκοφάγο Γιαλουρίδη». Εκτίμησε ότι ο κ. Σαμαράς θα γίνει ξανά αντιμνημονιακός και θα πει ότι παρέλαβε κράτος και δεν θα αφήσει κατεχόμενη χώρα. 

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως πρόκειται για μια δύναμη επικίνδυνη για τον τόπο και ότι αυτά που τάζει θα τα βρει έξω από την Κουμουνδούρου. Δήλωσε πως η πλειοψηφία της ΔΗΜΑΡ επιλέγει να μην συζητά με τους "58" επειδή δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο. Είπε,δε, πως δεν είναι αντίπαλος της ΔΗΜΑΡ οι "58", μην πάμε αντιπαραθετικά. «Είμαστε στην αρχή μίας προσπάθειας που για να έχει αποτελέσματα μας χρειάζεται όλους», κατέληξε. 

Στην εκδήλωση μίλησε και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος είπε ότι τα δύο μαμούθ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν δείξει ότι δεν θα έχουν δισταγμό να ποδοπατήσουν οποιοδήποτε μπροστά στην εξουσία.

Συνέντευξη Καρύδη για την Κεντροαριστερά

Το πλαίσιο για τη συγκρότηση του κεντροαριστερού πόλου στον οποίο θα συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ επέβαλε νωρίτερα ο γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του κόμματος κ. Δημήτρης Καρύδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha. Ο κ. Καρυπδης είπε συγκεκριμένα:  «Αυτό που αποδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις είναι ότι πρώτο κόμμα είναι οι αναποφάσιστοι. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη ρευστότητα και ότι οι πολίτες παρότι ζουν δύσκολα και θα περίμενε κανείς ότι δίνουν «λευκή επιταγή» εύκολα σε κάποιον, αντίθετα είναι πολύ απαιτητικοί και περιμένουν συγκεκριμένα πράγματα από όλους μας. Στο πλαίσιο αυτό κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Και η αγωνία που την έχει πάνω από όλα ο Πρόεδρός μας, κ. Βενιζέλος, είναι να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να υπάρχει σεβασμός από όλες τις πλευρές.
Με την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι στις Ευρωεκλογές δεν υπάρχει θέμα διάλυσης του ΠΑΣΟΚ ή του να κρύβεται το ΠΑΣΟΚ πίσω από κάποια άλλα σχήματα. Θα πάμε με ένα σχήμα συμπόρευσης.  Θα δημιουργηθεί κοινή οργανωτική επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, από τους 58 ,από τη ΔΗΜΑΡ αν έρθει, από τον κ. Λοβέρδο, τον κ Μόσιαλο και τις άλλες κινήσεις. Θα χρησιμοποιήσω την έκφραση του κ. Βενιζέλου ότι θα είμαστε ενοχλητικοί ως προς τις προσκλήσεις, τις οποίες θα κάνουμε. Μετά από αυτές τις προσκλήσεις ο καθένας επανατοποθετείται στα πράγματα και όλα αυτά θα τα δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Η κοινή οργανωτική επιτροπή θα προετοιμάσει την συνδιάσκεψη η οποία θα γίνει τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου, στην οποία  θα συμμετέχει και ο κ. Σουλτς .Εκεί θα συζητήσουμε τα θέματα των πολιτικών θέσεων προς τις Ευρωεκλογές. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θέλουμε αλλαγές στην Ευρώπη, ότι θέλουμε μια Ευρώπη που να δίνει βάρος στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή καταπολεμώντας την ανεργία. Από κει και πέρα κορυφαίο θέμα για μας είναι η σταθερότητα της χώρας.  Στην συνδιάσκεψη θα αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα πάμε στη συγκρότηση του Ευροψηφοδελτίου. Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάμε με διαδικασίες, κατά τις οποίες οι υποψήφιοι που θα θελήσουν να θέσουν υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές  να τεθούν στην βάσανο της επιλογής και της ψήφισης τους από όλο τον κόσμο ,τον οποίο καλούμε να πάρει μέρος σε  αυτήν την νέα προσπάθεια. Πιστεύουμε ότι το ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι ένα μείγμα νέων μαχητικών ανθρώπων, που εκφράζουν την σημερινή εποχή και ανθρώπων που έχουν εμπειρία και εκφράζουν μεγάλους χώρους και στην περιφέρεια και στα αστικά κέντρα. Και δεν πρόκειται να μπω σε συζήτηση για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Αν θέλουμε να δείξουμε ένα διαφορετικό ήθος και μια διαφορετική νοοτροπία ,δεν πρέπει να υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις. Να αρνηθούμε κάθε λογική πασαρέλας ονομάτων, και να πάμε μέσα από διαδικασίες, στις οποίες ο κόσμος θα αισθανθεί ότι συμμετέχει ουσιαστικά σε αυτές και διαμορφώνει τις εξελίξεις».  

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Εάν το μέλλον της Κεντροαριστεράς εκφράζεται από κάτι τύπους σαν τον Ροζάκη, το Γιαννίτση, τον Παπαδόπουλο, τον Ψαριανό και τον Τατσόπουλο τότε κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανκιμαρτίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου