O Κάμερον ζητεί να περιοριστεί η ελευθερία της κυκλοφορίας στην Ε.Ε.

0
o-kameron-zhtei-na-perioristei-h-eleytheria-ths-kykloforias-sthn-e-eΗ ΕΕ θα πρέπει να περιορίσει την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, δήλωσε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, αντιδρώντας σε φόβους ότι η χώρα του θα κατακλυσθεί τον ερχόμενο χρόνο από βούλγαρους και ρουμάνους μετανάστες.


Σε άρθρο του που δημοσιεύεται από τους Financial Times, ο πρωθυπουργός υποστηρίζει πως προηγούμενες βρετανικές κυβερνήσεις διέπραξαν ένα «μνημειώδες σφάλμα» όταν απέτυχαν να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στη μετανάστευση από τα νέα μέλη της ΕΕ στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη.

Η Βρετανία αλλάζει τους κανονισμούς της ώστε να εμποδίζει νέους μετανάστες από την ΕΕ να έχουν πρόσβαση σε στεγαστικά επιδόματα και επιδόματα ανεργίας κατά τους πρώτους τρεις μήνες που βρίσκονται στη χώρα, γράφει ο Κάμερον. Όσοι συλλαμβάνονται να επαιτούν ή να κοιμούνται στο δρόμο θα απελαύνονται και θα τους απαγορεύεται για 12 μήνες να εισέλθουν εκ νέου στη Βρετανία, προσθέτει.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι η ελεύθερη κυκλοφορία επιφέρει μεγάλες κινήσεις πληθυσμών που προκαλούνται από τις τεράστιες εισοδηματικές ανισότητες», γράφει ο πρωθυπουργός.

«Είναι καιρός για μια νέα διευθέτηση που να αναγνωρίζει ότι η ελεύθερη κυκλοφορία είναι μια κεντρική αρχή της ΕΕ, αλλά δεν μπορεί να μην υπόκειται σε απολύτως κανένα περιορισμό», προσθέτει.

Ο Κάμερον προσπαθεί να περιορίσει τη μετανάστευση υπό την πίεση της ευρωσκεπτικιστικής πτέρυγας του Συντηρητικού Κόμματός του, που εκφράζει φόβους ότι η χώρα θα πλημμυρίσει με Ρουμάνους και Βουλγάρους όταν αρθούν τον ερχόμενο χρόνο οι περιορισμοί στην εργασία εντός της ΕΕ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)