Διαρροές Μαξίμου για συλλήψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Το μαύρο σχέδιο του Α.Σαμαρά

4
Σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση, έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μαξίμου έθεσε σε εφαρμογή το πλέον επικίνδυνο σχέδιο που έχει εμπνευστεί κομματικός σχηματισμός μεταπολιτευτικά. Στόχος να μπει η χώρα στο γύψο, προκειμένου να περάσουν τα νέα μέτρα στο οικονομικό πεδίο και να σχηματιστεί ο νέος εσωτερικός εχθρός που έχει όνομα: Λαϊκά κινήματα και ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλήρης αποτυχία του περίφημου success story υποχρεώνει το Μαξίμου να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Β, που υπήρχε στα συρτάρια του πρωθυπουργικού γραφείου από την έναρξη της κυβερνητικής θητείας του Αντώνη Σαμαρά...
Πρόκειται για γνωστή συνταγή που έχει εφαρμοστεί σε χώρες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και στο παρελθόν, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την Χιλή του Πινοσέτ. Το πλάνο του Μαξίμου συμπεριλαμβάνει επιβολή νέων μέτρων στο όνομα του εθνικού συμφέροντος, επιμερισμό της ευθύνης με τους ευρωπαίους εταίρους και ταυτόχρονα εγκαθίδρυση του πλέον αυταρχικού κράτους που έχει γνωρίσει η Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες.

Στη χθεσινή του ομιλία ο Αντώνης Σαμαράς περιέγραψε με σαφήνεια τους κεντρικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει, αφήνοντας πίσω την επικοινωνιακή ρητορεία περί δύο άκρων και τονίζοντας «πως εγώ κάνω πολιτική και δεν μιλώ για θεωρίες». Περιέγραψε μάλιστα ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους –και όχι της κυβέρνησης-, ξεκινώντας από τα –δήθεν κατά Σαμαρά- λαϊκά κινήματα  και καταλήγοντας σε όσους δεν δέχονται την επιτυχία της κυβέρνησης. «"Όποιος αμφισβητεί την επιτυχία της κυβέρνησης του σπρώχνει τη χώρα στον εξτρεμισμό", τόνισε ο πρωθυπουργός σε μια πρωτοφανή δήλωση. Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ήρθε να επιβεβαιώσει και την έναρξη της εφαρμογής του νέου δόγματος άμεσα, με ανοιχτές απειλές προς την αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται όταν λέγονται αλήθειες. Λυπούμαστε αλλά πρέπει να συνηθίσει να τις ακούει» αναφέρει η ανακοίνωση, που καταλήγοντας τονίζει: «Μηδενική ανοχή στη βία και στην παρανομία! Η κοινωνία αυτό θέλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίσει να συνηθίζει με την ιδέα...».

Μεγάλο αγκάθι στο σχεδιασμό του Μαξίμου, αποτελεί η θεσμική θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ παράλληλα υπάρχει άμεσα η ανάγκη να προχωρήσουν οι «έρευνες» και να υπάρξουν αποτελέσματα που θα αξιοποιήσει ο Αντώνης Σαμαράς. Το πρώτο εμπόδιο θα ξεπεραστεί με τη γνωστή ρητορεία περί συνιστωσών. Η επίθεση δηλαδή δεν θα αφορά απευθείας το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στελέχη του, ενώ θα ασκείται συνεχής πίεση στον Αλέξη Τσίπρα, να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο. Το σχέδιο αυτό εκτιμούν στην κυβέρνηση πως θα φθείρει δημοσκοπικά την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ παράλληλα δεν ενέχει άμεσο κίνδυνο να ενεργοποιήσει ευρύτερα δημοκρατικά αντανακλαστικά.

Τα χαρακτηριστικά της τακτικής αυτής, αποσαφήνισε ο πλέον αρμόδιος, Νίκος Δένδιας. Κληθείς να απαντήσει εάν θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα από τα δύο άκρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε πως «υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακραία στοιχεία. Και έχω καλέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα απομονώσει και να τα αποβάλει. Αν με ρωτάτε όμως αν είμαι έτοιμος να δεχθώ ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι «άκρο», αυτό αξιωματικά δεν μπορεί να το δεχθεί κάποιος. Ειδικά αν συνυπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του 27% του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, «είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τον τόπο, για την κοινωνία, αλλά και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ να απομονώσει τα ακραία στοιχεία που υπάρχουν στο εσωτερικό του. Και να πορευτεί πραγματικά ως κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέχοντας στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Αυτό είναι που πρέπει να κάνει».

Έρχονται συλλήψεις, λένε στο Μαξίμου

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει εδώ και περίπου μία εβδομάδα ζητήσει από τον Νίκο Δένδια, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες σύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με έκνομες ενέργειες, ανοίγοντας μάλιστα φακέλους που πηγαίνουν αρκετά χρόνια πίσω. Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει δύο μέτωπα. Αφενός μαζικές διώξεις ατόμων που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες και αφετέρου το στήσιμο μιας μεγάλης «υπόθεσης» που θα εμπλέκει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με πράξη «υψηλής βίας». Παράλληλα με συγκεκριμένες διαρροές προς τον τύπο προετοιμάζουν το έδαφος ακόμη και για συλλήψεις το προσεχές διάστημα.

Χαρακτηριστικό το άρθρο του γνωστού για τις σχέσεις του με μυστικές υπηρεσίες Τάσου Τέλλογλου, που μεταξύ άλλων παρουσιάζει ως «δεμένη» υπόθεση την εμπλοκή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον Τέλλογλου η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπαθεί να αξιοποιήσει ευρήματα από «σάρωση» που έγινε στην περιοχή των Εξαρχείων για την εύρεση τηλεφωνικών στιγμάτων, έπειτα από την επίθεση στην πολυκατοικία που μένει ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν, ως γνωστόν, την υποδομή να «σαρώνουν» μία περιοχή στην οποία συνέβη μια βομβιστική ενέργεια ή μια καταδρομική επίθεση και να βρουν ποιοι τηλεφωνικοί αριθμοί ήταν ενεργοί κοντά στο σημείο του γεγονότος. Στη συνέχεια, γνωρίζοντας τους αριθμούς, ταυτοποιούν και τους κατόχους τους. Κυβερνητικά στελέχη, λοιπόν, διαρρέουν τις τελευταίες ώρες ότι ένα στέλεχος της Αριστεράς ήταν πολύ κοντά στο σημείο της επίθεσης στην οικία Κεδίκογλου. Ο ίδιος τηλεφωνικός αριθμός, σύμφωνα πάντα με τους «κυβερνητικούς», έχει εντοπιστεί και στις Σκουριές, κατά τη διάρκεια επεισοδίων» αναφέρει ο γνωστός δημοσιογράφος.

Παράλληλα επιχειρείται να συνδεθούν με το ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα λαϊκά κινήματα, όπως το «Δεν πληρώνω». Σε δημοσίευμα των Νέων που αναπαράγεται ευρέως αναφέρεται πως «ο πολιτικός πονοκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από το γεγονός ότι μεταξύ των 5-6 πολιτών που καλούνται να πληρώσουν έως και 500.000 ευρώ για «φθορά ξένης περιουσίας» στην κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται τα διόδια είναι μεσαία στελέχη του κόμματος, όπως μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών και υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Η ανάγκη σύνδεσης μάλιστα όλων των υποθέσεων με το ΣΥΡΙΖΑ, είναι τέτοια που το δημοσίευμα των νέων, όπως φαίνεται στη φωτο, καταλήγει με μια ακατανόητη παράγραφο που αφορά τις διώξεις της Χαλκιδικής. Παράγραφο που πρόσθεσε ο συντάκτης εκ παραδρομής, όταν έγραφε το ρεπορτάζ για τη βίαιη αξιωματική αντιπολίτευση. Εκτός και αν γνωρίζουν κάτι παραπάνω.

Γραμμή ίσων αποστάσεων από τη ΔΗΜΑΡ

Σχόλιο εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά σε σχέση με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατίας και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ενώπιον κομματικού ακροατηρίου και την προσπάθειά του να αποδώσει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για βίαιες και εγκληματικές ενεργειες. Εντύπωση προκαλεί πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν παίρνει θέση επί της ουσίας, αλλά κάνει λόγο για πολιτικά παιχνίδια, ρίχνοντας ευθύνες σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Μάλιστα αναπαράγει την κυβερνητική γραμμή για υποχρέωση καταδίκης φαινομένων βίας, κλείνοντας το μάτι στον Αντώνη Σαμαρά.    

«Ακόμα και για το σοβαρό πρόβλημα της βίας, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ακολουθήσουν την κοινή λογική της καταδίκης τέτοιων πράξεων με πολιτική νηφαλιότητα, επιλέγουν την στείρα αντιπαράθεση παλαιοκομματικού τύπου η οποία δεν υπηρετεί τη δημοκρατική ομαλότητα» αναφέρει στο σχόλιο της η ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όπως ο εκπρόσωπος τύπου Ανδρέας Παπαδόπουλος, όχι μόνο υιοθετούν πλήρως τις απόψεις Σαμαρά, αλλά βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, εκμεταλλευόμενοι τις γνώσεις που έχουν για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περιφέρεια. Στο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα αναφερόμενοι στον κ.Παπαδόπουλο κάνουν λόγο για εξωτερικό συνεργάτη της μονταζιέρας του Μαξίμου, ενώ ανάλογο κλίμα επικρατεί και στο εσωτερικό οργανώσεων της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τις τοπικές οργανώσεις της Χαλκιδικής να ετοιμάζουν επιθετική κάθοδο στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. Τελικά ο άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος απ' ότι νομίζαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ,ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΟΣ .
    AKOMA MIA ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ CITY OF LONDON

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν έχωνε μέσα τους Λέχρους Χ/αυγήτες ήταν καλός. Τώρα που έχουν σειρά τα Ζόμπι του ΣΥΡΙΖΑ ξεσηκωθήκατε. Ρε δε γ...στε λιγδοτάμπαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α,ΕΓΩ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΙΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΗΓΕΤΗΣ ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ.ΠΟΛΥ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΙΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΩ.ΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ,ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου