ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης 

Δεν περνά μέρα, δεν περνά ώρα στη χώρα του ΠΟΤΕ που ο λαός να μη δέχεται και ένα νέο χτύπημα, ένα νέο σοκ.
Έχουμε πει πολλές φορές για την πολύπαθη υγεία και για τα παιχνίδια που παίζονται με τις ζωές του κοσμάκη με απώτερο σκοπό το ΚΕΡΔΟΣ .
Παιχνίδια για τα οποία (να το ξαναπούμε για να σταματήσουν να μας έχουν για ηλίθιους οι κυβερνώντες) ευθύνονται ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών, γραμματείς, γιατροί, φαρισαίοι, από τον μεγαλύτερο μέχρι τον μικρότερο.
Και ενώ προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι........
«πολεμούν» για το καλό του τόπου, και ότι μπορούν να λύσουν προβλήματα, αυτοί το ΜΟΝΟ που κάνουν είναι να βοηθούν στο ολοκληρωτικό βούλιαγμα της χώρας!
Εδώ και πολύ καιρό ο καταχρεωμένος Ε.Ο.Π.Υ.Υ βάλλεται από κυβερνητικά πειράματα, κινήσεις αψυχολόγητες, σπασμωδικές, από ανθρώπους που ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, (κάποιοι είχαν, φαρμακοβιομηχανίες…) και τα πειράματα αυτά τα πληρώνουν, τα ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΥΝ οι ασφαλισμένοι και από εδώ και στο εξής θα τα πληρώνουν πολύ ακριβά, ενδεχομένως και με την ίδια τους τη ζωή.
Δεν πέρασαν ούτε 15 ώρες, και έσκασε και άλλη είδηση, κάτι το οποίο «ψηνόταν» από καιρό, και μπήκε πλέον σε εφαρμογή.
Ιδου άρθρο της Κυριακής από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
«ΕΟΠΥΥ
Από Δευτέρα αλλάζει η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα
Αλλάζει από αύριο ο τρόπος υπολογισμού συμμετοχής στα φάρμακα των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς η διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου πλέον τον ασφαλισμένο.
Μέχρι σήμερα οι ασφαλισμένοι πλήρωναν δύο συμμετοχές εφόσον το σκεύασμα που επέλεγαν είχε τιμή υψηλότερη από την ασφαλιστική τιμή. Δηλαδή εάν η λιανική τιμή τού φαρμάκου ήταν ίδια µε την ασφαλιστική τιμή, τότε ο ασθενής πλήρωνε τη συμμετοχή του, που είναι 25%, εάν όμως επέλεγε ακριβότερο φάρμακο τότε πλήρωνε τη συμμετοχή του, 25% και επιπλέον το 50% της διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής και το υπόλοιπο 50% κατέβαλλε ο ΕΟΠΥΥ.
Από αύριο, όμως, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ- ασφαλισμένων της επιπλέον διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το 100% της διαφοράς. Από την απόφαση εξαιρούνται τα πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να καταβάλλει το 50% της διαφοράς.
Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει προκαλέσει ο νέος τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής στα φάρμακα, με τον ΙΣΑ να κάνει λόγο για ασθενείς δύο ταχυτήτων.
«Ουσιαστικά οδηγούμαστε στον διπλασιασμό της συμμετοχής του ασθενή σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων που αφορούν στις παθήσεις με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Πρόκειται για μία ακόμα δυσβάσταχτη και απαράδεκτη επιβάρυνση του ασθενή ο οποίος έχει φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών του», υπογραμμίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή με μεγάλη προχειρότητα και χωρίς την επαρκή επεξεργασία.

«Ο ασθενής θα βρεθεί στο δίλημμα να επιλέξει είτε το φθηνό φάρμακο, είτε να πληρώσει από την τσέπη του το πρωτότυπο. Η αλλαγή της αγωγής μπροστά στον πάγκο του φαρμακείου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε απορρύθμιση της πάθησης», σημειώνει ο ΙΣΑ και επισημαίνει ότι κάθε πρόχειρη και απάνθρωπη πρόσθετη επιβάρυνση του ασθενή οδηγεί σε σοβαρούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.»
Που είναι εδώ τα κομματόσκυλα, υποστηρικτές της παρδαλόχρωμης συμμαχίας να υπερασπιστούν τους επικίνδυνους που υποστηρίζουν;
Με το έτσι θέλω να πάρει ο κόσμος, ο άρρωστος ότι του σερβίρουν.
Και αποφασίζουν γι αυτό οι ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ, οι ΑΛΜΠΑΝΗΔΕΣ.
Στα παλαιοτερα των υποδημάτων τους τα λεγόμενα των γιατρών, και στα …. «απόκρυφα» τους οι ασθενείς, οι ασφαλισμένοι που ενώ δεν μπορούσαν να πληρώσουν την απλή συμμετοχή τους στην αγορά φαρμάκων τώρα, καλούνται να πληρώσουν το 100% της αξίας τους ΑΝ θέλουν να πάρουν τα σκευάσματα που τους έγραψε ο γιατρός και παίρνουν χρόνια, και όχι εκείνα που τους …. συνταγογραφησε ο υπουργός.
Αλλά τώρα, σιγά να μην ακούσουν τους γιατρούς, τον Ε.Ο.Φ, τους ειδικούς.
Οι ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ  είναι πιο «ειδικοί και από τους γιατρούς, και απ’ όλους.
Οι δε ασφαλισμένοι, είναι τα τζάμπα πειραματόζωα.
Δεν κοστίζουν ΤΙΠΟΤΑ, και από πάνω, πληρώνουν .


Βασίλης Τσούγκαρης