Οι παρακολουθήσεις και οι υποκριτές πολιτικοί

Τού Πέτρου Τρουπιώτη
 
 
 
 Η υποκρισία, ήταν πάντα ένα από τα «όπλα» που χρησιμοποιούσαν ορισμένοι πολιτικοί μιας κατηγορίας που συνήθως ονομάζουμε λαϊκιστές ( και όχι μόνον αυτοί) . Αρά η υποκρισία δεν είναι κάτι άγνωστο σε όσους ασχολούμαστε με τα της πολίτικης και τα των πολίτικων.
  Έτσι, τις τελευταίες ήμερες φαντάζει τουλάχιστον  αστείο, για να μην πω γελοίο, το ύπτιο σε πολλές ευρωπαϊκές (και όχι) χώρες , πολιτικοί αλλά και μέσα ενημέρωσης και πολίτες δείχνουν να έχουν εκπλαγεί και να...... έχουν ξαφνιαστεί που μαθαίνουν ότι αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας, παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά τους, τα μέλι τους πιθανόν και τους ιδίους όταν μετακινούνται.
 Ξαφνιάζονται μάλιστα τόσο πολύ που δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν δηλώσεις αγανάκτησης και οργής ή άλλοι να αναβάλουν επισκέψεις τους στις ΗΠΑ, γιατί λέει δεν το ανέχονται κάτι τέτοιο.
 Αναρωτιέμαι όλοι αυτοί οι πολιτικοί ηγέτες, αλλά και οι δημοσιογράφοι που ξαφνιάζονται καθώς και οι πολίτες που νοιώθουν λέει «προσβεβλημένοι « γιατί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα των πολιτικών ηγετών των χωρών τους , ζουν σε άλλο κόσμο, είναι εκτός κοινωνιών , η απλώς τους αρέσει, τους βολεύει να Λένα ότι μόλις τώρα μαθαίνουν τα του κόσμου. Και ξαφνιάζονται.
 Γιατί δεν κατάλαβα, τι υπέθεταν ότι κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες που υπάρχουν σε κάθε χωρά. Τι πιστεύουν ότι είναι αυτό με το οποίο ασχολούνται.,  Για ποιο λόγο θεωρούν ότι  οι μυστικές υπηρεσίες κάθε είδους έχουν ιδρυθεί.
 Όλες αυτές οι υπηρεσίες έχουν δυο σκοπούς. Να συλλέγουν πληροφορίες και να τις αξιολογούν και συνδυάζουν και να δρουν με κάθε τρόπο είτε για την έλλογη των πληροφοριών , είτε για την αποτροπή ενεργειών που είναι αντίθετες με τα συμφέροντα της χώρας τους. Ενεργειών πάντως που έχουν μάθει από την συλλογή πληροφοριών.
 Και η συλλογή πληροφοριών γίνεται με κάθε τρόπο. Παλαιά , οι μέθοδοι ήταν πιο προσωπικές και ατομικές, τώρα που η τεχνολογία έχει δώσει τεράστιες δυνατότητες  η συλλογή πληροφοριών «εκσυγχρονίστηκε».
 Γιατί λοιπόν όλη αυτή η υποκρισία και μάλιστα από πολιτικούς με πολλά χρόνια σε θέσεις εξουσίας και μάλιστα μεγάλων χώρων, με πολλές δυνατότητες σε αυτό τον τομέα των μυστικών υπηρεσιών.
 Ο Γάλλος Πρόεδρος, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η Γερμανίδα Καγκελάριος, δεν έχουν δώσει αντίστοιχες εντολές στις δικές τους υπηρεσίες πληροφοριών.
 Δεν έχουν ζητήσει να «φράξουν» κάθε δρόμο που μπορεί να οδηγήσει στα δικά τους μυστικά και δεν θα ήταν ικανοποιημένοι αν είχαν κατά διαστήματα στα χεριά τους πληροφορίες για το συσκέφτονται και τι προγραμματίζουν άλλες χώρες όντος Ευρώπης αλλά και πέραν του Ατλαντικού;
 Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα ήθελε το ίδιοι και δεν προσπαθεί να κάνει το ίδιο ( αποκαλυπτικός ο Θ πάγκαλος χθες στον ΒΗΜΑ FM) .
 Πιστεύει κάνεις ότι η εδώ αμερικανική πρεσβεία (αλλά και οι περισσότερες πρεσβείες άλλων μεγάλων κυρίως χώρων) δεν κάνουν το ίδιο , η τουλάχιστον δεν προσπαθούν. Αν κάποιοι δικοί μας πολιτικοί δεν είναι υποκριτές και είναι τόσο αφελείς που να πιστεύουν ότι δεν γίνονται τέτοια πράγματα , ας ρωτήσουν τους αρμοδίους των ελληνικών υπηρεσιών ασφάλειας, η ας κάνουν κάτι πιο απλό. Ας ρωτήσουν τους επικεφαλής της ασφάλειας τους γιατί κατά διαστήματα η ΕΥΠ « σαρώνει» τα γραφεία τους και εφαρμόζει διαφορές μεθόδους για να ελέγξει αν παρακολουθούνται οι ίδιοι η οι επικοινωνίες τους και από ποιους.
 Ας αφήσουμε λοιπόν τις κάθε είδους υποκρισίες όλοι. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πολίτες.
 Οι παρακολουθήσεις για συλλογή πληροφοριών γινόταν πάντα και θα γίνονται πάντα όσο θα υπάρχουν μυστικές υπηρεσίες , δηλαδή όσο θα υπάρχουν κράτη , έθνη και διαφορετικά συμφέροντα και αντιλήψεις . Δηλαδή πάντα (όσο δηλαδή εμείς μπορούμε να δούμε μπροστά)…
ptroupiotis@yahoo.gr