Έπαιρνε τη σύνταξη πεθαμένου για 30 χρόνια αφού ξαναπαντρεύτηκε

3
Ελέγχους σε συντάξεις χηρείας πραγματοποιεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αφορμή σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας της 31-10-2013, από την οποία προκύπτει ότι «συνελήφθη 63χρονη συνταξιούχος ημεδαπή, η οποία λάμβανε παράνομα από το Ι.Κ.Α. σύνταξη χηρείας τα τελευταία 30 χρόνια περίπου και αποκόμισε το ποσό των 105.000 ευρώ τουλάχιστον».
Σύμφωνα με τη διοίκηση του....
ΙΚΑ, στο πλαίσιο των διασταυρώσεων στοιχείων από τα ηλεκτρονικά αρχεία άλλων Υπηρεσιών, έχουν διαπιστωθεί με πρόσφατα στοιχεία 70 επιπλέον περιπτώσεις χορήγησης συντάξεων λόγω θανάτου σε «δικαιούχους» που είχαν εν τω μεταξύ συνάψει εκ νέου γάμο, χωρίς να το δηλώσουν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κινείται για τη διακοπή καταβολής των συντάξεων, την αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και τη σύνταξη μηνυτήριων αναφορών.
Οι έλεγχοι για τυχόν εύρεση και άλλων περιπτώσεων παράνομων συντάξεων αυτής της κατηγορίας συνεχίζονται, σε συνεργασία με άλλες δημόσιες Υπηρεσίες.

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια
  1. Το ΣΔΟΕ βρήκε λαμόγια! Στην Ελλάδα!! Απίστευτο ε;

    "Φαρμακοποιός με 2,75 εκατ. ευρώ «μαύρα» από πώληση αναβολικών και άλλα «λαβράκια»"..
    «Λαβράκια» έβγαλαν και πάλι οι άνδρες του ΣΔΟΕ αφού τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν σε όλη την Ελλάδα εντόπισαν δύο off-shore εταιρείες που δεν είχαν καταβάλει φόρους, μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού αλλά και φαρμακείο το οποίο είχε καταφέρει να κρύψει... 2,75 εκατ. ευρώ από πώληση αναβολικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντου βρησκουν κλεφτες,λαμογια,απατεωνες και τι εγινε,οι συνταξεις μειωνονται, οι φοροι αυξανονται, οι κλεφτες ειναι εξω και απολαμβανουν τα κλοπημεα.
    Εν συντομια λογια,γολια,λογια,το κρατος δικαιου που ειναι,υπαρχει και εαν υπαρχει τι κανει προστατευει τους παρανομους και τιμωρει τους σωστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kακούργα Μέρκελ..Ατιμε Σόιμπλε Συνελήφθη κι άλλος χήρος
    (ή χοίρος) που έπαιρνε 10 χρόνια σύνταξη... μόνο 83.000 τσέπωσε και εννοείται πως ήταν ξαναπαντρεμένος.

    Ο 63χρονος, χήρεψε το 2004, αλλά 7 μήνες μετά το θάνατο της γυναίκας του, ξαναπαντρεύτηκε αλλά δεν δήλωσε στο ΙΚΑ τον γάμο για να συνεχίζει να παίρνει την σύνταξη χηρείας.
    Το ποσό που αποκόμισε όλα αυτά τα χρόνια παράνομα από το Ίδρυμα, ανέρχεται στις 83.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου