Γαλάζιοι βουλευτές εναντίον Αρβανιτόπουλου

1
Επεισοδιακή ήταν η πρωινή σύσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους γαλάζιους βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων γύρω από το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο. Αφορμή για την ένταση στάθηκε το θέμα των αποσπάσεων καθηγητών στις κατά τόπους διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσεις ανά νόμο. Μέχρι σήμερα λόγο στις συγκεκριμένες αποσπάσεις είχα εθιμικά οι βουλευτές όμως με......
βάση όμως όσα έχει αποφασίσει ο Υπουργός η συγκεκριμένη αρμοδιότητα για την επιλογή των αποσπάσεων περνάει αποκλειστικά στον επικεφαλής της κάθε διεύθυνσης.
Η "αφαίρεση" του εθμικού προνομίου ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους βουλευτές, οι οποίοι με μπροστάρη τον βουλευτή Κιλκίς Γ.Γεωργαντά εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά του Κ. Αρβανιτόπουλου υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν οι αποσπάσεις να γίνονται ερήμην των βουλευτών. Σε κάποια στιγμή μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα. Καταλυτική ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα στάθηκε η "ήρεμη" τοποθέτηση του Κ. Αραβανιτόπουλου ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του και δεν απάντησε στους βουλευτές. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως είχε το παρασκήνιο της κόντρας.
Κι αυτό γιατί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Αρβανιτόπουλος έχει πάρει απόφαση να "κόψει" και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα γραφεία των βουλευτών. Ασφαλείς πληροφορίες μάλιστα λένε ότι αυτό ακριβώς είναι που έχει ενοχλήσει τους βουλευτές καθώς για όποιον γνωρίζει τα πράγματα σχεδόν τα μισά γραφεία βουλευτών είναι στελεχωμένα με καθηγητές οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στα σχολεία και να διδάσκουν. Ο Αρβανιτόπουλος το "έκοψε" και έγιναν όσα έγιναν το πρωί.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. O Αρβανιτόπουλος τους πήρε τα ρουσφέτια και σάλταραν.

    Ο υπουργός βάζει τέλος στα προνόμια τους...Μέχρι σήμερα λόγο στις συγκεκριμένες αποσπάσεις είχα εθιμικά οι βουλευτές όμως με βάση όμως όσα έχει αποφασίσει ο Υπουργός η συγκεκριμένη αρμοδιότητα για την επιλογή των αποσπάσεων περνάει αποκλειστικά στον επικεφαλής της κάθε διεύθυνσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου