δόξα και τιμή στους σώγαμπρους ...

 Ελλην Φορολογούμενος
Νόρμαλυ όταν λέμε σώγαμπρος εννοούμε  αυτόν που παντρεύεται και μένει στο σπίτι των πεθερικών του.
Πολιτίκαλυ σπίκινγκ και για να βάνουμε τα πράματα στη θέση τους με τη φράση σώγαμπρος εννοούμε και το ρεμάλι που παντρεύεται την καημένη την κόρη (μπαγκατέλα συνήθως –αλλά εν προκριμένο αυτή είναι η εξουσία), αλλά ξημεροβραδιάζεται στο σπίτι της (με ή άνευ γονέων) και συνήθως είναι .......
άεργος, ψάχνει συνέχεια για δουλειά ή το ψυγείο ή ξημεροβραδιάζεται στην τιβι. Δεν έχει καμιά σχέση όμως με τον ζιγκολό ,  αφού δεν υπάρχει σωματική επαφή με το υποκείμενο αλλα το θέμα είναι να βγαίνουν τα προς το ζην.
Ιδιαίτερες περιπτώσεις σώγαμπρου συναντιούνται στους φοιτητικούς χώρους. Είναι κάποιοι που κάνουν όλη τους την φοιτητική «θητεία» χωρίς να πληρώνουν νοίκι! ( μια ιδέα που προσφέρει δωρεάν η στήλη - σε περιόδους κρίσης καλή ώρα θα μπορούσε να φανεί χρήσιμοι στους επίδοξους μελλοντικούς επιστάμενες που πέρασαν στο πανεπιστήμιο αλλά δε υπάρχει ο σχετικός μπερντές για τα προς το ζην)
Στον εργασιακό χώρο, έτσι λέγονται οι συγγενείς, φίλοι, τσιράκια ή γκόμενοι /-ες του αφεντικού που, από το πρωί ως το βράδυ, τα ξύνουν αλλά κανένας δεν τους βάζει χέρι – μεταφορικά , γιατί στη κυριολεξία άλλα συμβαίνουν- και μετά τους λένε και επίορκους ντεμέκ. 
Το ίδιο συμβαίνει και στον πολιτικό χώρο, αλλά με την έννοια ότι κάνουν ό,τι θέλουν ελέω αρχηγού, παρόλο που προέρχονται από άλλο πολιτικό χώρο.
Στη δική μας περίφτωσις οι σώγαμβροι οι εκ του ΛΑΟΣ προερχόμενοι μπήκαν και πήραν το μαγαζί λες και η ΝΔ μας δεν είχε δικά της παιδάκια να βολέψει . Δύο στα δύο τα παραπαίδια του Καρατζαφέρη τα κατάφεραν περίφημα στα γνώριμα μονοπάτια της πάλαι ποτέ ελληνικής δεξιάς τα κατατόπια.
Κάντε κουράγιο έρχονται και οι άλλοι ανανήψαντες Πλεύρης, Βελόπουλος και τέλος η αρχηγούμπα με τον Αϊβαλιώτη , σε λίγο περισσότερη δεξιά μετά το απαραίτητο διάλλειμα για τα αναγκαία διαφημιστικά μηνύματα .