Η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να είναι « και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ»…

0
Του Πέτρου Τρουπιώτη

 
 Η ακατανόητη και αποτέλεσμα ιδεολογικών αγκυλώσεων και άλλων παρωχημένων αντιλήψεων, αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση , πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες, όπως ήταν φυσικό έχει δημιουργήσει μια αναστάτωση στον πολιτικό χώρο αυτό , αλλά και μια εσωστρέφεια στο ίδιο το κόμμα.
 Μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του , κυρίως προερχομένων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ( και όχι μόνον)  απογοητεύθηκαν από την..... λογική που επικράτησε και ήδη αναζητούν νέα πολιτική ομπρέλα.
 Εξάλλου, και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν σαφώς τι ακριβώς γίνεται. Μια πτώση της ΔΗΜΑΡ, φυσιολογική, αφού η κίνηση της ήταν τουλάχιστον ακατανόητη και έξω από τα πραγματικά δεδομένα.
  Το έχουμε ξαναπεί από αυτή εδώ την στηλίτη ΔΗΜΑΡ με την κίνηση της αυτή, παρέδωσε τον χώρο της κεντροαριστεράς και την ανασυγκρότηση της στον κ Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ.
 Είναι φαίνεται σαφές , ότι στην ΔΗΜΑΡ, έχοντας μια σειρά από δεδομένα και αγκυλώσεις, δεν μπορούν να δουν μπροστά , δεν μπορούν να δουν καθαρά το μέλλον. Δεν μπορούν να κάνουν  όχι μόνον υπέρβαση αλλά ούτε ένα άλμα προς τα μπρος , στην καθημερινή πραγματικότητα.
 Και αυτό είναι ένα ζήτημα που «κυριαρχεί» στον χώρο της «ελληνικής αριστεράς».
 Αλλά , όπως συνήθως γίνεται, ένα λάθος ακολουθούν και αλλά. Και όσο μεγαλυτερο είναι το λάθος , τόσο περισσότερα είναι και τα επόμενα.
 Ο κ Κουβελης  με συνεντεύξεις του αλλά και με ομιλίες του σε μια σειρά κομματικές συνεδριάσεις, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη κίνηση του, έκανε τα πράγματα  χειρότερα…(Το ίδιο έκαναν και ορισμένοι σύντροφοι του εξ αυτών  που του πρότειναν και την συγκεκριμένη κίνηση)
 Μάλιστα το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ προς το κόμμα , με στόχο τους ψηφοφόρους του και αντίστοιχες κινήσεις ορισμένων στελεχών της ΔΗΜΑΡ, οδήγησαν τα πράγματα σε πολύ χειρότερα μονοπάτια.
 Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα μπορέσουν να καταλάβουν την κατάσταση και θα σταματήσουν τον κατήφορο του ελπιδοφόρου για την κεντροαριστερά αυτού κόμματος…
 Και ας ελπίσουμε ότι θα σταματήσουν και οι κάθε είδους δηλώσεις που μόνον αρνητικά λειτουργούν για τον συγκεκριμένο χωρο.
 Όπως για παράδειγμα η απόφαση της ΔΗΜΑΡ ότι δεν χρειάζεται να παραιτηθούν από κεντρικές θέσεις του κρατικού μηχανισμού όσα στελέχη της έχουν διορίσει σε αυτές ( πχ διοικήσεις οργανισμών, γεν διευθυντές κλπ) μια και όπως λένε έχουν επιλεγεί αξιοκρατικά.
 Είμαι αντίθετος στις απομακρύνσεις στελεχών μαζικά και οριζόντια , μια και (θέλω να) πιστεύω ότι όσοι επιλέγονται έχουν τα μίνιμουμ τουλάχιστον προσόντα για τις θέσεις που υπηρετούν.
 Όμως άλλο αυτό και άλλο ένα κόμμα να δίνει οδηγία να μην φύγουν τα στελέχη του από τον κρατικό μηχανισμό (την στήριξη του όποιου σταμάτησε…) .
 Γιατί είναι η αλήθεια ότι πολλά από τα στελέχη αυτά τοποθετηθήκαν εκεί , ίσως γιατί είχαν τα προσόντα αλλά και γιατί υπήρξε ένα είδος « μοιράσματος» κρατικών θέσεων.
 Δεν διαφωνώ λοιπόν ότι οι περισσότεροι από όσους τοποθετηθήκαν έχουν τα προσόντα. Όμως μήπως θα έπρεπε να αφεθεί στην διακριτική ευκαιρία του καθενός να συνεννοηθεί με τους προϊστάμενους του υπουργούς για το τι θα κάνουν.
 Γιατί , εκτός των άλλων , για παράδειγμα , ο διευθύνων σύμβουλος ενός οργανισμού, που θα μπορέσει να εφαρμόσει την πολιτική του προϊσταμένου του υπουργού, όταν το κόμμα από το οποίο προέρχεται(και τον έχει προτείνει για διορισμό) θα διαφωνεί…
 Πρακτικά πράγματα δηλαδή.
 Ας αποφασίσουν λοιπόν εκεί στην ΔΗΜΑΡ ποια είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθούσουν.
 Δεν μπορει να είναι και με τον χωροφυλαξ και με τον αστυφυλαξ, ανάλογα με το πώς μας βολεύει….

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)