Χωρίς τελική συμφωνία για την Ελλάδα η συνεδρίαση του Eurogroup

Δεν κατέληξε σε τελική συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα η μαραθώνια διαπραγμάτευση στο Eurogroup της Τρίτης. Ετσι η εξέταση του θέματος παραπέμπεται στη νέα συνεδρίαση που θα γίνει την ερχόμενη  Δευτέρα...


Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι υπουργοί οικονομικών του ευρώ θα επαναλάβουν τις συνομιλίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τη Δευτέρα, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης και κράτησε πάνω από 10 ώρες.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βγαίνοντας είπε πως «δεν καταλήξαμε σε συμφωνία για την Ελλάδα», ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε πως σημειώθηκε μεν πρόοδος στο πακέτο μέτρων για την μείωση του ελληνικού χρέους και η συμφωνία είναι κοντά αλλά η συνεδρίαση του Eurogroup έπρεπε να διακοπεί ώστε να μπορέσουν να διευθετηθούν τεχνικά θέματα.

«To Eurogroup χαιρετίζει το γεγονός ότι όλες οι προαιπαιτούμενες δράσεις έχουν εφαρμοστεί ικανοποιητικά, κάτι που δείχνει-όπως επισημαίνεται- την ισχυρή δέσμευση των ελληνικών αρχών στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και επαινεί τις προσπάθειες τόσο των αρχών, όσο και του ελληνικού λαού που συνέβαλαν «στο να φθάσουμε σε αυτό το στάδιο», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι είναι τεχνικοί οι λόγοι της διακοπής και δεν υπάρχουν μεγάλες πολιτικές διαφωνίες, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «η Ελλάδα έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της, τώρα είναι η σειρά μας».