Ντόμινο χτυπημάτων για την ελληνική αγορά

Η αμερικανική τράπεζα Citibank ανακοίνωσε ότι κλείνει 16 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα και μένει μόνο με 20 υποκαταστήματα στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη.
Η σουηδική ΙΚΕΑ περνάει δύσκολες ώρες – κυρίως οι εργαζόμενοί της – αφού τους ανακοινώθηκαν μειώσεις μισθών από 11%...
και για τον λόγο αυτό προχώρησαν σήμερα σε στάση εργασίας στο υποκατάστημα Κηφισσού και αύριο σε 24ωρη απεργία.
Τέλος, σαν βόμβα έπεσε αργά το απόγευμα η είδηση ότι τα ελληνικά καταστήματα της βρετανικής αλυσίδας Costa Coffee, η οποία ήρθε στη χώρα μας το 2007, κλείνει και τα 10 καταστήματά της στην χώρα μας.
Τα τρία αυτά χτυπήματα σημαίνουν απώλειες θέσεων εργασίας. Απ’ ότι καταλαβένετε το ζωνάρι σφίγγει επικίνδυνα.
Όλα αυτά την ίδια ώρα που στην Ευρώπη παραδέχονται ότι η Ελλάδα έχει χάσει πλεόν την εθνική της κυριαρχία.  Χαρακτηριστικός ο τίτλος άρθρου της Süddeutsche Zeitung: «Ελλάδα μια χώρα υπό εποπτεία – Η μικρή πικρή αλήθεια» και συνεχίζει η εφημερίδα: «Οι χώρες της ευρωζώνης έβαλαν τους εταίρους τους στην Ελλάδα στον αυτόματο πιλότο. Στο τιμόνι κάθεται μεν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά δεν κατευθύνει. Τουλάχιστον για όσο διάστημα δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα. Όσο συμβαίνει αυτό, η χώρα θα κυβερνάται από τις πρωτεύουσες της ευρωζώνης».
Τώρα ξύπνησαν όλοι και μιλάνε για άμεσες ωφέλιμες επενδύσεις στα πλαίσια πολυδιάστατης πολιτικής και προστασία του ιδιωτικού τομέα. Ο άκρατος κρατισμός και το βόλεμα δεκαετιών δείχνει να πέφτει αλλά μαζί του θέλει να πάρει και τις υγιείς δυνάμεις της χώρας. Προστατεύστε τις! Ειδάλλως η χώρα οδηγείται σε πραγματικό πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο.