Οι «παλαβοί» υπουργοί .της Ευρώπης

Παλαβούς χαρακτήρισε ορισμένους υπουργούς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, λέγοντας πως είχαν αυξημένες απαιτήσεις από τη χώρα μας.

Όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή «Dimanche +», του τηλεοπτικού δικτύου Canal +, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών το εκμυστηρεύτηκε αυτό σε ομάδα δημοσιογράφων που τον ακολουθούσε στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το.......

ρεπορτάζ, διακύβευμα για τον κ. Μοσκοβισί ήταν να εξασφαλιστεί μια παράταση δύο ετών για την Ελλάδα προκειμένου να μπορέσει να μειώσει τα χρέη της.

Σε ερώτηση που του έκανε το Canal +, ο Μοσκοβισί εμπιστεύτηκε ότι αναγκάστηκε «να εκνευριστεί μία ή δύο φορές με έναν υπουργό, τον οποίο δεν κατονομάζει, που έμοιαζε να θεωρεί ότι τίποτε δεν θα συνέβαινε στην Ελλάδα». «Υπάρχουν πάντως μερικοί παλαβοί μέσα στην αίθουσα», σημείωσε ο Γάλλος υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, για το αν έγινε ο «υπερασπιστής της Ελλάδας» σημείωσε: «Ναι, ήταν απαραίτητο, αλλά γι' αυτό έπρεπε να υψώσω την φωνή. Ένας δίκαιος υπερβολικός θυμός, καταρχήν ανακουφίζει και έπειτα είναι αποτελεσματικός», πρόσθεσε