Αυτές είναι μερικές «αρχαίες» ιστοσελίδες που είναι ακόμη ενεργές

Μπορεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η ζωή μας να έχει αλλάξει δραματικά μέσω και να εξαρτάται όλο και περισσότερο από τη ραγδαία εξέλιξη του διαδικτύου, ωστόσο, υπάρχει και ένα ακόμη πιο μακρινό παρελθόν το οποίο μπορούμε ακόμη να «αναπολήσουμε»...

Οποιος θυμάται το Altavista, τον πρόγονο των «ψαχτηριών» τύπου Google θα συγκινηθεί όταν διαπιστώσει ότι συνεχίζει να βρίσκεται «στον αέρα», έστω και μέσω yahoo.

Υπάρχουν αρκετές θρυλικές, πλέον, ιστοσελίδες, από τις αρχές των 90's που καθόριζαν τότε τον όρο Internet που συνεχίζουν και είναι online έστω και διαφοροποιημένες, όπως τα Webcrawler Lycos, και προσφέρουν στους παλαιότερους έντονες συγκινήσεις.

Υπάρχουν, ωστόσο, και αρκετές ιστοσελίδες που μάλλον έχουν ξεχαστεί στον αέρα αλλά δημιουργούν στους επισκέπτες μια φοβερή νοσταλγία και ένα συναίσθημα ...παλαιολιθικό.

Μερικές από αυτές είναι οι ιστοσελίδες της Warner Bros για την πρώτη ιντερνετική προώθηση των ταινιών της όπως το τρίτο μέρος του Jurassic Park: The Lost World ο τίτλος του οποίου αποτυπώνει πλήρως το νόημα της ύπαρξής του εν έτη 2012.


Στον αέρα είναι ακόμη το σάιτ της αποτυχημένης προεκλογική καμπάνιας του Μπομπ Ντόουλ ενάντια στον Μπιλ Κλίντον το 1996, ένας χώρος συζήτησης για την περιβόητη δίκη του Ο Τζέι Σίμπσον επίσης του 1996, όπως και το memepool, νορβηγικής προέλευσης που θεωρείται από τα πρώτα blogs στον κόσμο, κατασκευασμένο το 1998.


Υπάρχει, ακόμη, και ένα αφιέρωμα του CNN στο 1996 με τους πανηγυρισμούς για την Ολυμπιάδα της Ατλάντα να μην έχουν κοπάσει, η σελίδα ALIWEB που θεωρείται το πρωτο ψαχτήρι του ίντερνετ από το μακρινό 1993.