Την Τετάρτη στη Βουλή αποκρατικοποιήσεις και προϋπολογισμός

5
Αύριο στις 11 το πρωί, θα διεξαχθεί τελικά η ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και το ποσοστό συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου.
Όπως ανέφεραν κοινοβουλευτικές πηγές, η αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα ψηφοφορίας έγινε καθώς μεγάλος αριθμός βουλευτών είχαν εγγραφεί για να μιλήσουν...
Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα καταθέσει επίσης στις 11 το πρωί της Τετάρτης το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013 στον Πρόεδρο της Βουλής.

Λίγη ώρα αργότερα θα παρουσιάσει τα βασικά μεγέθη και τις προβλέψεις του προϋπολογισμού στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τον προϋπολογισμό και τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της δόσης.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, όλα τα μέτρα (δημοσιονομικά και εργασιακά) θα πάνε μαζί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, διαψεύδοντας σενάρια σύμφωνα με τα οποία υπάρχει περιθώριο τα εργασιακά να πάνε στη Βουλή τον Μάρτιο. Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι η τρόικα δεν έκανε πίσω στο θέμα των εργασιακών.

Στον προϋπολογισμό αναμένεται να περιλαμβάνονται μέτρα ύψους 9,5 δισ. ευρώ, περίπου, από το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, με περικοπές, σε συντάξεις, επιδόματα και φοροαπαλλαγές.

Σημειώνεται ότι στελέχη της Κομισιόν φέρεται να εκφράζουν επιφυλάξεις ότι το μακροοικονομικό σενάριο, βάσει του οποίου έχει καταρτιστεί ο προϋπολογισμός (ύφεση 4,2%), ενδεχομένως να αποδειχθεί μη ρεαλιστικό.

Σε ό,τι αφορά στο χρηματοδοτικό κενό από την επιμήκυνση του Μνημονίου κατά 2 έτη, έως το 2016, υπολογίζεται στα 25 δισ. ευρώ, ποσό που προκύπτει μάλιστα υπό την παραδοχή ότι έως το 2016 τα έσοδα από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα ανέλθουν σε 10 δισ. ευρώ.

Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν, τότε η «τρύπα» χρηματοδότησης θα αυξηθεί.


Πηγή: epikaira.gr

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια
  1. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ...ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!!!ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΝΕΚΡΟΦΑΘΤΕΣ.

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΑΛΙΟΞΕΦΤΙΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΠΛΕ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΣΚΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

    ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΠΕΡΝΕΤΑΙ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η κρατικη περιουσια ειναι
    κατεπεκταση του λαου.
    ο πολυτης θα παρει μερτικο ,απο της εγγλιματηκες πολησης.
    ρε ουτε εστο ενας υσαγγελεας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7,33 Μπράβο πακιστανό
    έμαθες καλά την λέξη, βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλούνται οι ψηφίζοντες και μη, να μην κουτσουλούν στα έδρανα. Ότι αυγά γεννήσουν την ώρα της ψηφοφορίας υποχρεούνται να τα καθαρίσουν από κουτσουλιές και να τα παραδώσουν στους αρχηγούς κόκορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πουλατε αυτο που δεν σας ανικη, τα περνουνε αυτοι που δεν τα δηκεουνται.
    η Ελλαδα δεν πουλιετε ουτε με, δημοψυφισμα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου