Τον πιστό της Γιώργο Μαρίνο προωθεί η Αλέκα Παπαρήγα, ως αντικαταστάτη της, στο ΚΚΕ

Παρά τις όποιες αρχικές σκέψεις της γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα να επιχειρήσει να παραμείνει στη θέση της λόγω της συντριπτικής ήττας που υπέστη το κόμμα του οποίου ηγείται από το 1991, φαίνεται ότι ωριμάζουν πλέον οι συνθήκες για την αντικατάστασή της στο 19ο συνέδριο του κόμματος, το οποίο πιθανότατα θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2013...


Και ενώ όλοι μιλούν για τις υποψηφιότητες των Δημήτρη Κουτσούμπα, Νίκου Σοφιανού και Θανάση Παφίλη, ως των επικρατέστερων για τη νέα ηγεσία του κόμματος, φαίνεται ότι στη στροφή προβάλλει ένα νέο όνομα, αυτό του μέλους του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργου Μαρίνου.

Οπως σημειώνεται σήμερα στο vima.gr ο κ. Μαρίνος θεωρείται από πολλούς στον Περισσό ως ο επικρατέστερος να διαδεχθεί την κυρία Παπαρήγα.

Ποιος είναι ο Γιώργος Μαρίνος

Ο Γιώργος Μαρίνος εξελέγη βουλευτής Εύβοιας με το ΚΚΕ το 2007, το 2009 και τον Μάιο του 2012. Δεν εξελέγη τον Ιούνιο, καθώς -λόγω του εκλογικού αποτελέσματος- χάθηκε η έδρα του κόμματος.

Χαμηλών τόνων κατά τη θητεία του στη Βουλή, ορισμένοι τον χαρακτηρίζουν «άοσμο» και ορισμένοι «σβησμένο», ο κ. Μαρίνος μετέχει στο κονκλάβιο του ΚΚΕ,το πολιτικό γραφείο της κεντρικής επιτροπής από το 17ο συνέδριο, του 2005 όταν και έγινε το μεγάλο ξεκαθάρισμα από την Αλέκα Παπαρήγα με τη συγκρότηση ενός μηχανισμού απολύτως πιστού σε αυτήν.

Το επάγγελμα του είναι ραδιοτηλεγραφητής και έχει γεννηθεί το 1954 στον Αγιο Λουκά Ευβοίας. Εχει ενταχθεί από νέος στις τάξεις του ΚΚΕ και έχει ανέβει σταδιακά όλες τις βαθμίδες στην ιεραρχία του κόμματος. Θεωρείται ακόμη και σήμερα απολύτως σκληρός κομμουνιστής πιστός στις αρχές του μαρξισμού – λενινισμού και απολύτως έμπιστος της κυρίας Παπαρήγα.

Το μανιφέστο του στον Ριζοσπάστη

Χθες, στον Ριζοσπάστη δημοσιεύτηκε ένα τρισέλιδο κείμενο το οποίο από πολλούς εκτιμάται ότι αποτελεί το προσωπικό του μανιφέστο για το μέλλον του ΚΚΕ. Η δε προβολή του τόσο στις σελίδες της εφημερίδας όσο και στην ιστοσελίδα της θεωρείται από ορισμένους προνομιακή.

Υπό τον τίτλο «Ορισμένα ζητήματα στρατηγικής του κομμουνιστικού κινήματος μέσα από την πείρα του ΚΚΕ», ο Γιώργος Μαρίνος αναφέρεται μεταξύ άλλων στον τρόπο με τον οποίο θα ξεπεραστεί η κρίση του ΚΚΕ, η ανάγκη οικοδόμησης νέων συμμαχιών και προαναγγέλει ακόμη μεγαλύτερη σκλήρυνση της στάσης του ΚΚΕ.

Το πλήρες κείμενο του άρθρου του κ. Μαρίνου, είναι το εξής: