Και οι Kρίνοντες ... κρίνονται!

34
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός


Πρόσφατα το υπουργείο παιδείας επανάφερε το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών με σκοπό οι ιθύνοντες να προσπαθήσουν να φορτώσουν για άλλη μία φορά τις μεγάλες και διαχρονικές τους ευθύνες, για την υποβάθμιση της παιδείας στις πλάτες των εκπαιδευτικών τους οποίους απαξιώνουν “εντέχνως” και συστηματικά εδώ και χρόνια.
Για ποια αξιολόγηση μιλάτε κύριοι; Για ποιους κι από ποιους;
Θα κρίνεται τους δασκάλους και τους........ καθηγητές στους οποίους πετάτε κάθε λίγο και λιγάκι τις διδακτικές μεταρρυθμιστικές σας μπαρούφες κάνοντας πειραματισμούς, εξυπηρετώντας πολιτισμικοοικονομικές σκοπιμότητες και όχι μόνο;
Θα κρίνεται τους ταλαίπωρους αναπληρωτές και ωρομίσθιους τους οποίους στέλνεται στην άκρη της Ελλάδας και τους ζητάτε να τα βγάλουν πέρα με 650 € το μήνα;
Παραβλέπω την άθλια υλικοτεχνική υποδομή και πάω στους “αξιόπιστους” αξιολογητές σας εκ των οποίων όπως είναι γνωστό οι περισσότεροι δεν έχουν πιάσει ποτέ κιμωλία στα χέρια τους και ούτε έχουν ακούσει ποτέ να χτυπάει κουδούνι σχολείου. Με μοναδικό τους προσόν την κομματική τους “αφοσίωση” τους δώσατε θέσεις, αξιώματα και δικαίωμα για να κρίνουν τους πραγματικούς εργάτες της εκπαίδευσης.
Κύριοι!... μη ξεχνάτε ότι και οι "Κρίνοντες ... κρίνονται" οπότε για να κρίνεται κάποιους δεν αρκούν οι βαθυστόχαστες θεωρίες και οι ασκήσεις επί χάρτου αλλά η πραγματική γνώση από την τριβή και την εμπειρία η οποία θα πηγάζει από την επαφή με το χώρο και κυρίως με τους ανθρώπους δηλ. τους εκπαιδευτές και τα παιδιά.
Αν έχετε λοιπόν πραγματικά την πρόθεση να προσφέρεται κάτι ουσιαστικό στην εκπαίδευση, πηγαίνετε στα σχολεία και καθίστε για λίγες ώρες δίπλα τους για να δείτε, να ακούσετε και να αφουγκραστείτε από κοντά τα προβλήματα τους και είναι σίγουρο τότε πως από "κοινού" θα μπορέσετε να βρείτε τις σωστές λύσεις! 

Δημοσίευση σχολίου

34Σχόλια
  1. Μην κρίνετε ίνα μη κριθείτε ή αλλιώς

    Οι ορδές των πορδών σου,
    μουσική των …χορδών σου!!!!!

    Απαίδευτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαίως και να κριθούν. Στο σχολείο των παιδιών μου, είχαμε δύο δασκάλους αλκοολικούς, μια δασκάλα που δεν έκανε μάθημα και έδινε φυλλάδια για το σπίτι και τον διευθυντή που ήταν ανύπαρκτος γενικώς. Τα βλέπαμε οι γονείς, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Ας κριθούν και αν βγει πως είναι σωστοί, θα κρατήσουν τις δουλειές τους. Αν δεν είναι όμως, να πάνε σπίτια τους, για να μπορέσουν να δουλέψουν και οι σωστοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πονοκέφαλος στον ΣΥΡΙΖΑ από
    την ...δεξιά Βουλή των Εφήβων.

    Εξέπληξαν φέτος οι έφηβοι βουλευτές.

    Μολονότι η όλα ατμόσφαιρα ήταν πολύ πιο light από τις άλλες χρονιές αυτό που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση είναι η δεξιά στροφή των νεολαίων.

    Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι στο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε σκεπτικισμός καθώς ενώ θεωρούσαν ότι οι νέοι είναι "δικοί τους" τελικά οι νέοι πήραν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και είπαν τα αντίθετα.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα...τα θέματα του στρατού στα οποία οι νέοι όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ
    αλλά αντίθετα πρότειναν δημοσίευση στο διαδίκτυο των ονομάτων των ανυπότακτων αλλά και υποχρεωτική θητεία για τις γυναίκες.

    Επίσης στα θέματα της παιδείας οι νέοι ζήτησαν αξιολόγηση και άρση της μονιμότητας...των καθηγητών!!

    προκειμένου όσοι κρίνονται ανεπαρκείς να βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πρεβενιέεεε...πάνε πλύσου
    προκαταβολικά

    θα τρελλαθείς στο ..φτύσιμο με τις παπαριές που έγραψες

    παντελώς άσχετε με την παιδεία
    αλλά πολύ σχετικός με την άπλυτη
    αλητεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιστρέφει η βάση του δέκα;

    Πρόκειται για έναν από τους πλέον δημοφιλείς υπουργούς, που κατά γενική ομολογία μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έχει καταφέρει αρκετά πράγματα στο υπουργείο Παιδείας.

    Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News, σκέφτεται να...επαναφέρει τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

    Μακάρι τα λόγια να γίνουν πράξη, αφού αναμφίβολα πρόκειται για ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 6 Σεπτεμβρίου 2012 9:52 μ.μ.ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΠΟΔΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. άπλυτε ΣΥΝχέστηκες .......

    άντε στην κουμουνδούρου, για πάνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί μου ("Κύριοι")6 Σεπτεμβρίου 2012 9:52 μ.μ. & 6 Σεπτεμβρίου 2012 10:12 μ.μ.

    Είναι τιμή μου που διαβάζετε τις σκέψεις μου και σας παρακαλώ να δεχτείτε ότι κάποιος μπορεί να είναι “Φίλαθλος” της πολιτικής και όχι τυφλωμένος "Οπαδός" κάποιου κόμματος!

    Χαίρομαι ιδιαίτερα... που το κείμενο μου έγινε αφορμή για να ξεδιπλώσετε την... "Αγωγή" την "Ευγένεια" την "Ευπρέπεια" και τον αποστομωτικό και γεμάτο... επιχειρήματα …. αντίλογο σας!


    Γιάννης Πρεβενιός
    Καθηγητής Μουσικής
    e-mail: prevejohn@yahoo.gr
    www.prevenios.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 6 Σεπτεμβρίου 2012 11:07 μ.μ. αν και διαφωνώ με την φρασεολογία και τους χαρακτηρισμούς σου σε ευχαριστώ για την υπενθύμιση στον "μορφωμένο" και "ευπρεπή" φίλο 6 Σεπτεμβρίου 2012 9:52 μ.μ. για την λαϊκή απόδοση του "Μην κρίνετε ίνα μη κριθείτε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Δούρειος Ίππος για τις απολύσεις που θα ακολουθήσουν στο δημόσιο λέγεται αξιολόγηση, όπως οι Καποδιστριακοί δήμοι, που μετονομάστηκαν σε Καλλικρατικούς, για να φορτώσουν πρόσθετα βάρη στους πολίτες ως δημότες, όπως η λέξη ανάπτυξη, που τόσο ωραία ακούγεται, με την οποία καταστρατηγούνται εργασιακά δικαιώματα και μειώνονται οι μισθοί, ..., όπως και τόσες άλλες εύηχες λέξεις που μας σερβίρουν αδιάντροπα για να μας τουμπάρουν.
    Δυστυχώς κάποιοι δεν βλέπουν καθώς τους τυφλώνει είτε η αμορφωσιά είτε το χειρότερο η ιδιοτέλεια, κάποιοι ψιλοβλέπουν αλλά είναι εθισμένοι στον ωχαδελφισμό και κάποιοι που βλέπουν και τα λένε τους κολλάνε από ματαιοδοξία την ταμπέλα του γραφικού. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
    Χ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kύριε Πρεβενιέ, μπράβο σας! Λέτε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη.

    Όσο για τους διάφορους "ευγενείς" συνομιλητές σας, που σας γράφουν πράγματα που κι οι ίδιοι δεν ξέρουν τι λένε, απαντήστε τους: Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.
    Γιατί νομίζουν ότι η αξιολόγηση θα είναι μόνο για τους δημοσίους! Σε κάθε επίσκεψη της τρόικας έρχεται και η σειρά τους, για να φάει η μύγα σίδερο. Οι δημόσιοι είναι η Κερκόπορτα.

    Θα θέλαμε να γράψετε κάποια στιγμή γενικότερα επάνω στα προβλήματα της Παιδείας, για να κάνουμε διαδικτυακά έναν γόνιμο διάλογο με χρήσιμες σκέψεις.

    Με τιμή
    "Φοιτητική παρουσία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και οι κρίνοντες κρίνονται...........


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς 11.07
    Μάθε πρώτα την ορθογραφία της ελληνικής γλώσσας και μετά γράφεις τα ευπρεπή σχόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
    ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ
    ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ) ΜΕΣΟ ΜΙΣΘΟ.
    ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΩΡΙΑΙΑ ΑΜΟΙΒΗ (ΩΡΟΜΙΣΘΙΟ)!!

    ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ!!!
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΖΗΤΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,
    ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ!

    ΠΡΟΤΑΣΗ:
    ***ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΔΕΙΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ) ΚΑΙ ΤΟΝ
    ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΡΟΝΟ, ΠΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ
    ΚΛΕΙΣΤΑ, ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ
    ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΛΠ.***

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. οι εκπαιδευτικοι στα σχολεια μεσης εκπαιδευσης ειναι απο τους ποιο χειροτερους εργαζομενους στον δημοσιο τομεα ,ειχα δυο παιδια και αναγκαστικα να πληρωνω ιδιαιτερα για να προχωρησουν ,στο σολειο απο οτι καταλαβαμε μονο χαβαλε εκαναν ,οι δε καθηγητες τους ασχετοι .Πως λοιπον αυτοι οι ανικανοι να δεχθουν να ξιολογηθουν ,γνωριζουν οτι μετα την αξιολογηση οτι θα ακολουθηση η αποκυση τους ,ενας ικανος δεν φοβαται να αξιολογηθη αντιθετως την περιμενει για να επιβραβευθει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αρχιζουν τις απεργιες για τα οικονομικα τους και καλα κανουν ,εμεις οι πολιτες τι πρεπει να κανομε που αφηνουν τα παιδια μας αμορφωτα ,μπορουν να μας πουν πως εμεις θα διεκδικησομε καλυτερη μορφωση και παιδεια ,πως θα εξασφαλισομε καλυτερη δουλεια αυτων στο σχολειο ,πως θα σταματησουν τα ιδιαιτερα και τα φροντηστηρια που μας εξαντλουν οικονομικα (τα κανουν δε οι ιδιοι οι καθηγητες του σχολειου).Καθιστε ρε ρεμαλια και δουλεψτε οπως πρεπει και μετα διεκδικηστε,Ελεος μας εχετε πεθανει 75ευρω την ωρα ζητατε Ελεοςςς το ΣΔΟΕ ας κανει τους γονεις να τους πιασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βολεύτηκε κι αυτή... με το σπαθί της!!!

    Επίκουρος έγινε η κόρη του Κινέζου.
    Μόνιμη επίκουρος καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Πειραιά έγινε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Μαριλένα.

    Η Μαριλένα Σημίτη διδάσκει στο τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών και όπως έγραψε ο Ελεύθερος Τύπος, ο πρύτανης του πανεπιστημίου έκρινε ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να μετατραπεί η θέση της σε προσωποπαγή θέση μόνιμου επίκουρου καθηγητή του τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. απαξιωστε τους καθηγητες-ριξτε κι αλλη λασπη
    μαθημενα τα βουνα...
    μην πεταξετε ομως τα παιδικα κρεβατια με τον μικυ και τη χιονατη γιατι σ αυτα θα κοιμιζετε τα 35 χρονα ανεργα παιδια σας
    κι ας απολυσουν ολους τους δασκαλους
    κι ας τους ανασκολοπισουν
    εσυ ραγιας θα μεινεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αρε 3¨27 ποιος απαξιωνη τους δασκαλους τους παλιους που μας μαθαιναν γραμματα τα ρεμαλια απαξιωνουμε που κοροιδευουν τα παιδια μας και στραβωνουν αυτους δεν γουσταρουμε και αυτοι ειναι οι καθηγητες τις επιτηριδας που δουλευουν καμποσα χρονια σουβλατζιδεσ και οικοδομοι και μετα διοριζονται κουρασμενοι στα σχολεια για να διδαξουν αφου εχουν ξεχασει τα παντα,απαξιονουμε αυτους που δεν διδασκουν στα σχολεια αλλα κανουν ιδιαιτερα και ειναι πολλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς 7 Σεπτεμβρίου 2012 4:33 μ.μ.

    Είσαι σίγουρος ότι έμαθες γράμματα παλιά; 1 στους δέκα διάβαζε και τότε κι οι άλλοι με τη σφεντόνα στα χέρια
    να κυνηγούν κοτσύφια στα χωράφια του χωριού τους. Γι' αυτό έπεφτε βέργα αλύπητα από το δάσκαλο και γίνονταν το κορμί μαύρο σαν η κάπα.
    --------------------------------
    Όσο για τους άλλους τους δημοσίους που είναι πιο δουλευταράδες από τους καθηγητές και τους δασκάλους, τράβα στις 11 το πρωί σε μια υπηρεσία κι αν δεις υπάλληλο μέσα εγώ θα γίνω αστροναύτης στο γαλαξία.
    -----------------------------------
    Επιπλέον για τις ημέρες εργασίας που φαίνονται λίγες για έναν εκπαιδευτικό, να ξέρετε ότι στη Γαλλία ετοιμάζονται να νομοθετήσουν το τετραήμερο στο σχολείο και τρεις μέρες αργία.

    Σύντομα θα έρθει και στην Ελλάδα αυτό. Καλομελέτα κι έρχεται. Λυπάμαι που σε στενοχωρώ.
    Κι ο μισθός των Γάλλων διπλάσιος. Μήπως κατέρρευσε το γαλλικό έθνος επειδή λειτουργεί έτσι ή μήπως είμαστε πιο έξυπνοι εμείς... στα καφενεία με το τσίπουρο στο χέρι να λέμε ότι μας κατεβαίνει.
    ----------------------------------

    Όσο για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα κάποιων τους απαντάμε: Καλά να πάθουν! Ας δουν λιγάκι τι διάβασμα γίνεται στο σπίτι απ΄ το παιδί και μετά ας τρέξουν στο ιδιαίτερο. Εκεί βέβαια διαβάζουν περισσότερο γιατί πληρώνουν και το χρήμα ... πονάει!
    Διαβάζουν περισσότερο μεν όχι όμως και θεαματικά, γιατί ενώ με τόσα φροντιστήρια έπρεπε να είμαστε ένα κράτος με φωστήρες, όμως κάθε χρόνο στις Πανελλήνιες 45% κάτω από τη βάση!!! Να ζήσουν τα φροντιστήρια.
    ----------------------------
    Η συνέχεια παρακάτω.
    Με τιμή
    "Φοιτητική Παρουσία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σωστός ο φίλος 11:22 7/9.
    Η υπομονή των αγρίως φορολογουμένων
    γονέων μαθητών
    εξαντλήθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. o φιλος 11;06 μαλλον δεν εχει παιδια μεγαλα σε γυμνασιο και λυκειο εννοω και πρεπει να ζει στην Γαλλια τον πληροφορω οτι το μεγαλυτερο οικονομικο στριμωγμα το εννοιωσα οταν τα παιδια μου πηγαν στο λυκειο (πολυ καλη μαθητες ) και μου ειπαν οτι στο σχολειο δεν γινεται καθολου δουλεια και πρεπει να κανουμε φροντηστηρια ,πηγα στην λυκειαρχη και διαμαρτυρηθηκα και μου ειπε δυστηχως ειναι αληθεια χρειαζονται φροντηστηρια για να περασουν στη σχολη που θελουν,μετα δε το Οκτωμβριο ασχολουνταν ολο το σχολειο με την πενθημερη .Φιλε αστα δεν τα ξερεις μαθε και μιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Γαλλοτραφης φιλος πρεπει να ερτει ελλαντα για να μαθει τι συμβαινει τα της Γαλλιας τα γνωριζει της ψωροκωστενας αγνοει εκτος και ειναι καθηγηταρας και δεν τον βολευουν τα σχολεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απολύστε όλους τους δασκάλους,κάθε βαθμίδας, θα σωθεί η οικονομία της χώρας!(νομίζετε) αλλά θα περισσέψει η βλακεία σας.
    Ποιος από σας θα ζούσε με 570€ ,όσα παίρνει δηλαδή ένας νέος καθηγητής ή δάσκαλος και μάλιστα εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του;
    Ούτε το 2% του ΑΕΠ δεν δίνουν για την παιδεία ενώ οι ανεπτυγμένες χώρες δίνουν πάνω από το 10%, σε απόλυτα νούμερα, λόγω μεγαλύτερου ΑΕΠ, το ποσό γίνεται ασύγκριτο σε σχέση με αυτό που δαπανά η Ελλάδα. Εφέτος ούτε θέρμανση δεν θα έχουν τα σχολεία, να το θυμάστε!
    Υ.Γ ποιος γονιός ζήτησε τα ρέστα από φροντιστήριο γιατί το καλόπαιδό του δεν πέρασε ενώ διάβαζε; πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απάντηση προς 8 Σεπτεμβρίου 2012 12:57 μ.μ. και 8 Σεπτεμβρίου 2012 1:12 μ.μ.

    Ούτε Γάλλος είμαι ούτε καθηγηταράς (ή καθηγητάκος όπως λένε όσοι νομίζουν ότι είναι καλύτεροι. Το νομίζουν στο μυαλό τους φυσικά, αλλά καθένας έχει ότι γνώμη θέλει για τον εαυτό του). Ηλεκτρολόγος Μηχανικός είμαι και πέρασα από πολλά σχολεία, όχι ένα ούτε δύο. Και αν και νέος εργάζομαι ήδη στον ιδιωτικό τομέα.

    α) Για τα φροντιστήρια: Επαναλαμβάνω. Καλά παθαίνουμε! Γιατί κοιτάμε τις πανελλήνιες από την πρώτη τάξη! Αυτό θέλουν για να πλουτίζουν. Και ρωτάω. Τόση γνώση στο σχολείο ποιος μαθητής την παίρνει, όταν (χωρίς το παιδί να φταίει) του κατευθύνουν το μυαλό μόνο προς το Πανεπιστήμιο. Ποιος γνωρίζει πλέον Γεωγραφία, Ψυχολογία, Θρησκευτικά κ. ά. Μαθήματα δηλαδή που δεν είναι για πανελλήνιες. Μήπως οι καλοί μαθητές; Για να κάνουμε ένα γκάλοπ!!! Για κάντε τους ερωτήσεις!!!
    Και με το δίκιο τους δεν τα διαβάζουν αφού κοιτάν μόνο τα 5 μαθήματα για το Πανεπιστήμιο. Λοιπόν: Κατάργηση των εξετάσεων. Όταν περνάει κι αυτός που γράφει 2,5 δεν ωφελούν, παρά μόνο για κέρδη στην παραπαιδεία.
    β) Τα μαθήματα που είναι για πανελλήνιες πράγματι χρειάζονται 15 ώρες διδασκαλίας στο σχολείο κι όχι 2 ή 1. Δεν ξέρουν άραγε τι κάνουν οι φροντιστές που όλο το χρόνο σε διδάσκουν μόνον 5 μαθήματα για 15 ώρες τη βδομάδα;;; Δεν νομίζω να μην ξέρουν. Κι αν νομίζεις ότι εσύ τα καταφέρνεις με τις ώρες του σχολείου (με 19 μαθήματα σύνολο), έλα να σε δούμε. Από χοντρά λόγια, ακούμε και στα καφενεία... με το τσίπουρο στο χέρι.
    γ) Για το ωράριο των εκπαιδευτικών σας παραπέμπω και πάλι σε άλλους τομείς του δημοσίου. Πηγαίνετε κι αν βρείτε εργαζόμενο μετά τις 11 το πρωί στο γραφείο του, εγώ θα πετάξω όχι ως τη Γαλλία, αλλά στον Άρη. Στα δέκα γραφεία ανοιχτά είναι τα 2.
    δ)Για τη δουλειά στα φροντιστήρια ξαναλέω: Κάθε χρόνο 45% κάτω από τη βάση, με τέσσερα και πέντε χρόνια στο φροντιστήριο.

    "Φοιτητική Παρουσία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Πάρτε απ΄ τα χέρια των παιδιών το Internet και το play station μήπως κι ανοίξουν κανά βιβλίο να διαβάσουν στο σχολείο".

    Δεν το λέω εγώ το λέει το ΕΚΕΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) που κάνει γκάλοπ κάθε χρόνο.

    Είναι γεγονός ότι τα παιδιά σήμερα δεν διαβάζουν πολύ, σε σχεδόν Παγκόσμια κλίμακα (εκτός χωρών που βλέπουν το διάβασμα διέξοδο).

    Όσο για την Ευρώπη: Εκτός απ' το τετραήμερο της Γαλλίας που αναφέρει ο παραπάνω φίλος συνομιλητής, στην Ιταλία το σχολείο τελειώνει καθημερινά στις 12 και όχι 2:00 όπως εδώ. Μήπως μαθαίνουν λιγότερα γράμματα οι Ιταλοί;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ο κοσμος ειναι αγανακτισμενος με τους ανθρωπους του δημοσιου ,γιατι εχει καταλαβει οτι αυτοι οι κυριοι με το που προσλαμβανονται αυτομα κια συνταξιοδοτουνται ,εχουν την μομιμοτητα ,δεν δεχονται καμμια αξιολογηση και ελεγχο πραγματα ανυκουστα και απαραδεκτα για εργαζομενο.Αυτα εμεις του ιδιωτικου τομεα τα θεωρουμε δεδομενα οτι ο προισταμενος θα μασ αξιολογει.Και ερχομαστε στους καθηγητες καθε χρονο με την εναρξη της σχολικης χρονιας κανουν απεργια ,αλλη μια κοντα στις γορτες και μια κοντα στην πρωτομαγια στανταρντ,οσο για μαθημα τιποτα δεν τελειωνουν ποτε την υλη .Πεστε μου αν κανω πουθενα λαθος ,πως ο κοσμος να μην τους απαξιωνει.
    προσοχη παντα διεκδικουν οικονομικα θεματα,αυτοι δεν ειναι εκπαιδευτικοι ειναι σημοσιοι χειριστου ειδους ,μην παμε στους πανεπηστημιακους εκει βρωμαει πολυ το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς 9 Σεπτεμβρίου 2012 12:11 μ.μ.

    α) Κάνουν απεργία τότε που λες γιατί τότε τσούζει τις κυβερνήσεις. Αλλά για πόσες μέρες: 1ή 2; Πολλές είναι;
    Και η ύλη δεν τελειώνει γιατί μαζί με τις σημειώσεις είναι εκατοντάδες σελίδες!!! Αλλά ας διαβάσουν καλά οι μαθητές τα όσα τελειώνουν!!!

    β) Η κοινωνία τους απαξιώνει;; Νομίζεις ότι εσένα σε σέβεται και σε καταξιώνει; Αν γινόταν αυτό δεν θα σου φτάναν το μισθό στα "500 ευρώ", χωρίς καθόλου πια εργασιακά δικαιώματα.

    γ)Διεκδικούν μόνο οικονομικά αιτήματα;;

    Για πες μου ποιος κλάδος καταβαίνει στους δρόμους και ΔΕΝ ζητάει λεφτά! Εσύ θα κατέβαινες για να σώσεις τη χώρα;; Δεν σε πιστεύω!

    - Γ. Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μαλλον δεν θελεις να καταλαβεις γιατι ο κοσμος επιτιθεται στους καθηγητες και οχι στους παπαδες η αλλους γιατι εχει διαπιστωσει απο δικες του εμπειριες ποσο ατιμοι ειναι στο μεγαλυτερο δε βαθμο .Αυτο το καταλαβαινεις μονο οταν εχεις παιδι και παει σχολειο περισσσοτερο δε στο λυκειο .Αν θελεις πες μου ετσι απλα γιατι δεν δεχονται την αξιολογηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στον φιλο 9 Σεπτεμβρίου 2012 5:28 μ.μ. και στους αλλους με τις ιδιες αποψεις λεω αν εινα καθηγητες καλα κανουν και υπερασπιζονται τον κλαδο τους , αν οχι τοτε δεν ξερουν τι τους γινεται .Εμεις που μιλαμε ειμαστε γονεις και γνωριζουμε και λιγα λεμε , οι ικανοι και τιμιοι καθηγητες δεν πιστευω να φοβουνται την αξιολογηση ουτε εχουν να χασουν αντιθετα θα κερδισουν και θα εκτιμηθει αναλογως η προσφορα τους απο ολους μας και φυσικα απο το κρατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς 9 Σεπτεμβρίου 2012 5:47 μ.μ. και άλλους.

    Αγαπητοί παραπάνω συνομιλητές!

    Απ'όσο γνωρίζω το 80% του κλάδου των εκπαιδευτικών (κυρίως οι νέοι, επειδή παινεύετε τους παλιούς γιατί έχετε μείνει ακόμη στην εποχή που έπεφτε η βέργα. Η βέργα ήταν η μέθοδος τότε για τα γράμματα όχι ότι δούλευαν με ιδιαίτερο τρόπο οι δάσκαλοι και οι μαθητές που δεν διάβαζαν όσο ξύλο και να έτρωγαν στο τέλος ή γινόταν αγρότες ή βοσκοί ή ότι άλλο.), ζητούσε λοιπόν ο κλάδος τους την αξιολόγηση εδώ και χρόνια με γνώμονα ακόμη και τη μη μισθολογική εξέλιξη και τη βαθμολογική. Οι παλιοί δάσκαλοι όμως που ήταν οι πιο έμπειροι (και τους πενεύουμε) δεν θέλαν την αξιολόγηση γιατί είχαν εμπειρίες από τους ρουφιάνους Επιθεωρητές.
    Η κάθε κυβέρνηση όμως δε προχωρούσε σε αξιολόγηση τότε γιατί το σχέδιο ήταν οι απολύσεις κι αυτό φαίνεται τώρα. Άρα ο συνομιλητής σας που γράφει πιο πάνω είναι πολύ πιο ενημερωμένος από εσάς και μάλλον εσείς δεν ξέρετε τι σας γίνεται.

    Πάμε στο δεύτερο θέμα: Η κοινωνία απαξιώνει τους δασκάλους και όχι τους παπάδες; Λίγο τους διέσυραν με τα σκάνδαλα της εκκλησίας και η κοινωνία βουΐζει ακόμη και σήμερα;;
    Ή δεν ξέρουμε όλοι ότι ένα μνημόσυνο κοστίζει. Εκτός κι αν είσαι παπαδοπαίδι εσύ που τα γράφεις.

    Εσύ πάλι που γράφεις "πόσο άτιμοι είναι οι καθηγητές" σε ρωτάω: Δυο αιώνες ελεύθερο το ελληνικό κράτος άκουσες ποτέ καθηγητής ή δάσκαλος να φάει δισεκατομμύρια από το κράτος όπως λένε για π. χ. εφοριακούς, τραπεζίτες, ακόμη και παπάδες παρόλο που τους σέβομαι τους ηθικούς περισσότερο από εσένα κ. ά.
    Να μη λέμε λοιπόν ότι μας κατεβαίνει γιατί τώρα η Γερμανία μας κατηγορεί, σε λίγο θα γελάει και με τη νοημοσύνη μας.

    Και πάμε στο τρίτο ερώτημα : Ποιος δημόσιος θέλει ΣΗΜΕΡΑ την αξιολόγηση που ετοιμάζουν και λέτε ότι οι δάσκαλοι μόνον δεν τη θέλουν;; Οι παπάδες; Σε τι να αξιολογηθούν; Αν ανάβουν σωστά το λιβάνι;;; Αν βρείτε έναν κρατικό λειτουργό φέρτε να τον παρασημοφορήσω.

    Χ. Α.- Γραφίστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. χρυσες τουαλετες των 30000 ευρω ferrari στο παντειο μοκετεσ χιλιαδων ευρω σε οποιους δοθηκε η ευκαιρια να διαχειριστουν χρημα εφαγαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτοί είναι οι μετακλητοί της διοίκησης με τα ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ. Δεν διαφέρουν σε τίποτα από άλλους!

    Εσείς γράφετε παραπάνω όλοι για το δάσκαλο και τον καθηγητή της Μέσης Εκπαίδευσης και τα φροντιστήριά σας.

    Μάθετε να ξεχωρίζετε τη βούρτσα από την .............
    Μη λέτε λόγια του καφενείου με το τσίπουρο στο χέρι, που γράφει κι ένας παραπάνω συνομιλητής!
    Κοινώς μη μιλάτε άμα ΔΕΝ ξέρετε ή νομίζετε ότι ξέρετε.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου