Όταν η αναλγησία γίνεται σημαία.

6


Γράφει ο Γιώργος Νύκτας

Είναι τραγικό επαίσχυντο και συνάμα πέρα για πέρα άδικο να καλούντα και πάλι για πολλοστή φορά οι εξαθλιωμένοι πλέον  μισθωτοί και συνταξιούχοι να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των νέων αιματηρών μέτρων, που επιβάλουν ο αδίστακτος και κυνικός Τομσεν σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση. Είναι απάνθρωπος και άδικος αυτός ο συνεχής και  ανελέητος διωγμός εναντίων των μισθωτών και των συνταξιούχων, λες και αυτοί ήταν που έπαιξαν στα ζάρια τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, λες και αυτοί καταχραστήκαν το δημόσιο χρήμα, λες και αυτοί ήταν οι μόνιμοι φοροφυγάδες, λες και αυτοί με τις πολιτικές τους οδήγησαν τη χώρα στο......
γκρεμό.
Είναι δείγμα κυβερνητικής αναλγησίας η μείωση της πενιχρής σύνταξης φιλοδώρημα του γέροντα με τα τόσα προβλήματα υγείας και επιβίωσης,  τώρα μάλιστα που η κοινωνική μέριμνα του κράτους για τους μη έχοντες είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Αναλγησία είναι ακόμα να καλούνται οι άνεργοι  να πληρώνουν  φορολογικά χαράτσια, τη στιγμή που οι έχοντες και κατέχοντες στέλνουν στην εξουσία χαιρετίσματα από την Ελβετία.  
Μοιραίοι και άβουλοι οι κυβερνώντες ακόμα και τώρα την ύστατη στιγμή της κρίσης  όπου τσακίζονται τα μικρομεσαία εισοδήματα φαίνονται ανίκανοι να πατάξουν τη φοροδιαφυγή, και ακόμα δείχνουν να μην έχουν την πολιτική βούληση να ακουμπήσουν την οικονομική ελίτ που χρόνια τώρα μένει στο απυρόβλητο. Σήμερα λοιπόν κάτω από την πίεση του παρανοϊκού Τομσεν ποιοι μένουν να πληρώσουν το λογαριασμό; Αυτοί που πλήρωσαν και χθες και Αυτοί που θα πληρώσουν και αύριο, δηλαδή οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, και οι άνεργοι βέβαια.
Τούτη η κυβέρνηση καθώς και προηγούμενες επειδή δεν μπορούσαν να χτυπήσουν το Γαϊδούρι χτυπούσαν πάντα το σαμάρι, χωρίς να νοιώθουν καμιά ντροπή και ενοχή   γι’αυτό. Τρανή απόδειξη όλων αυτών είναι η πρόσφατη έρευνα του πανεπιστήμιου του Σικάγου σχετικά με τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Σε 11,5 περίπου δις υπολογίζονται τα ανείσπρακτα φορολογικά έσοδα το χρόνο. Όσα δηλαδή ζητούν τώρα ο Τομσεν και η παρέα του από τους εξαθλιωμένους Έλληνες.  Και το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να μην φτάναμε ποτέ στο μνημόνιο αν οι κυβερνήσεις είχαν πάρει νωρίτερα γενναίες αποφάσεις για την πάταξη  της φοροδιαφυγής. Όμως οι γενναίες αποφάσεις παίρνονται από γενναίους πολιτικούς.
Ίσως αν όλα αυτά συνέβαιναν σε μια άλλη ανεπτυγμένη χώρα όχι βέβαια Αφρικανική, μπορεί κάποιοι πολιτικοί να πήγαιναν σπίτι τους από ευθιξία και μόνο. Στην Ελλάδα όμως του 2012 αυτό είναι δύσκολο να συμβεί.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΚΤΑΣ
giorgosnuktas@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια
  1. Γκιωργκο καλή νυχτα

    δεν πέτυχε πάλι η επανάσταση
    πιές κανένα χωνευτικό ή καθαρτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ...

    ΤΩΡΑ ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΒΛΑΧΟΜΑΓΚΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ...

    ΑΡΕ ΕΡΜΕ ΑΚΗ ΣΕ ΕΦΑΓΕ Η ΠΑΡΑΓΚΑ , ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΣΑΚΩΣΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΣΙΕΣ ΜΑΡΙΕΣ...

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΦΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

    ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΥΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ 13,5 ΔΙς , ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΕΝΗΤΣΑΡΟΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

    ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΟΒΛΑΧΟΜΑΓΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ...

    ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ , ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ , ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ,

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ , ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ...

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ επαναστάτες..του πλήκτρου με τα δάχτυλα των ποδιών
    παρακαλούνται να μαζέψουν ή να κρύψουν του κώλους
    τους..που ΣΥΓΚΑΗΚΑΝ - τόσες ώρες στην πολυθρόνα του Υπολογιστή-
    και τρέχει πύον και αίμα απο τις αιμορροείδες τους..

    ΤΩΡΑ..ΧιμπΑτζήδες ~~~~~~~~~~~ ΤΩΡΑ γαμώτο
    μας τρέλλανε η μπόοοοοοχα και η βρώωωωωμαααα σας.


    ////////// ααα.....το ζωντοβολο
    με τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ copy του κώλου έβαλε Ταμπόν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κραυγή Κρατουμένων: Ζητάμε μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια

    Οι κρατούμενοι σε Κορυδαλλό,Τρίκαλα, Γρεβενά, Λάρισα, Δομοκό, Αλικαρνασσό, Κέρκυρα, Πάτρα, Μαλανδρίνο, Κομοτηνή, Διαβατά, Χίο, Κω, Κομοτηνή και Άμφισσα συμμετέχουν σχεδόν καθολικά στην αποχή από τις εργασίες.

    Όπως σημειώνεται από την Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων «η μορφή αυτή αγώνα μπλοκάρει στην ουσία τη λειτουργία της φυλακής, καθώς οι περισσότερες εργασίες (μαγείρεμα, διανομή συσσιτίου, καθαριότητα, αποκομιδή των σκουπιδιών, διαφόρων ειδών μεταφορές, μπακάλικο, καφενείο κ.λπ. ακόμα και η διανομή των πραγμάτων που μπαίνουν στη φυλακή μέσω του επισκεπτηρίου) γίνονται από τους κρατούμενους».

    Η Πρωτοβουλία κάνει λόγο για «αδιαφορία του υπουργείου Δικαιοσύνης» και σημειώνει ότι λόγω της κινητοποίησης υπάρχει μια «ιδιότυπη απεργία πείνας» καθώς το συσσίτιο περιορίζεται. Ενδεικτικά αναφέρει πως στον Κορυδαλλό «το συσσίτιο περιλαμβάνει ένα γιαούρτι το μεσημέρι και ένα κρουασάν το βράδυ εδώ και δέκα ημέρες για 2.500 χιλιάδες κρατούμενους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα υγείας και εξαιτίας των πολύ κακών συνθηκών κράτησης».

    «Η κατάσταση είναι πλέον οριακή, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεχίζει να κωφεύει και να διοχετεύει ανυπόστατες πληροφορίες, όπως ότι η εξέγερση της Κυριακής στον Κορυδαλλό δεν οφείλεται στην πείνα και στην απελπισία αλλά στο θιγμένο θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων κρατουμένων»

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυγά και μπινελίκια στην Κούρτοβικ που υπεδείκνυε σε Αστυνομικός να κάνουν συλλήψεις!

    Τσίριζε η ελεεινή υπερασπίστρια των δολοφόνων να συλληφθούν όσοι την αποδοκίμαζαν... βλέπετε όταν την ακούνε οι ίδιοι δεν υπάρχει "ελευθερία λόγου και έκφρασης" όπως ήθελαν για τον κρετίνο τον Παστίτσιο.

    Δείτε το βίντεο. Αυγά στην Κούρτοβικ 1 | makeleio.gr
    Αυγά στην Κούρτοβικ έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα

    Τις πάνε πολύ τα αυγά επάνω στο κεφάλι της. Να αγιασei το χέρι της κυρίας που τις πέταξε τα αυγά. Ελπίζω την άλλη φορά όμως να της σκάσουν κανένα τούβλο στο κεφάλι!!!!!!!

    Πάντως.. Ετσι με το δαχτυλάκι τεντωμένο δείχνανε και στην κατοχή οι προπάτορες της Αναρχοάπλυτης της 17Ν.
    Μια χαρα κανει την δουλεια της η ΡΟΥΦΙΑΝΑ των Αμερικανων.
    Αξια για τον μισθο της οπως και ολη αυτη η παρεα της, που εχει καταστρεψει την χωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με ρουκέτες απειλεί την κυβέρνηση το λαμόγιο ο Φωτόπουλος.!!!

    Τόσα χρόνια ζούμε την Χούντα των συντεχνιών, ας έλθουν και τα τανκ της Σοσιαληστικής Διεθνούς,
    να ολοκληρωθεί η παρωδία δημοκρατίας από το 1981 και έπειτα!!!

    Αφού το αρχιλαμόγιο, που πιθανόν δεν πρόλαβε να δουλέψει ποτέ στη ζωή του, δεν το έχουν κλείσει ακόμη στον Κορυδαλλό θα τον λούζονται για χρόνια.

    Αμοιρη Ελλάδα που κατάντησες, τραμπούκοι, λαϊκιστές και αρχιλαμόγια σαν τον Φωτόπουλο να καθορίζουν τις τύχες σου και οι απόψεις τους να φιλοξενούνται στην τηλεόραση.

    - "εκτελούν χιλιάδες φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας"..
    Οι συνάνθρωποί σου μένουν άνεργοι, επειδή σε διακόσιες χιλιάδες "παράσιτα", καταλήγουν στο τέλος του μήνα 2 δις ευρώ. Το χρόνο 24 δις.
    Με τα εφάπαξ, τουλάχιστον 30 δις το χρόνο μας κοστίζουν τα "παράσιτα".
    Για να πληρώνουμε τους μισθούς, τις συντάξεις και τα εφάπαξ των 200.000 "παρασίτων", δημιουργήσαμε το χρέος.

    Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη επειδή δεν έχει τσακίσει ακόμα "παράσιτα".

    Εάν η κυβέρνηση θεσπίσει ανώτατο μισθό χιλίων ευρώ στα "παράσιτα" των ΔΕΚΟ, στο 50% θα πάει ο Σαμαράς.
    Εάν κάνει δε και μια μεταβίβαση χρέους στα "παράσιτα", θα πάει στο 60%.
    Εάν βάλει και "φρένο λίπους" © στο 1 εκ. ευρώ, στο δημόσιο και στις ΔEKO θα βαρεθεί να Κυβερνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου