Εκδρομή στο ... Σύνταγμα!

11
Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Συμμετείχα στην απεργία και φυσικά έδωσα το παρόν και στην πορεία του κόσμου προς την Βουλή. Όμως για άλλη μία φορά όλο αυτό έμοιαζε με ολιγόωρη “σχολική” εκδρομή στο Σύνταγμα όπου ένα πλήθος κόσμου έκανε ...
“περίπατο” χωρισμένος σε μικρές συντεχνιακές ομάδες οι οποίες φώναζαν σκόρπια συνθήματα τα οποία φαντάζομαι ουδόλως ενόχλησαν τους ξεπουλημένους..............

πολιτικαντηδες.
Το μόνο κόμμα που είχε πραγματικά πλήθος οργανωμένου κόσμου ήταν το ΚΚΕ με το Π.Α.ΜΕ αλλά δυστυχώς για άλλη μία φορά εγκατέλειψε νωρίς νωρίς τον χώρο του Συντάγματος μην περιμένοντας την άφιξη και των άλλων διαδηλωτών.
Μάλιστα έγινα αυτήκοος μάρτυρας των διαμαρτυριών πολλών πολιτών που κατέκριναν αυτή την πάγια τακτική του Π.Α.ΜΕ με αποκορύφωμα την φράση ενός συνταξιούχου ο οποίος όταν οι ηγήτορες του έδωσαν το σύνθημα να φύγουν προς τις Στήλες του Ολυμπίου Διός είπε  «βγάλανε τα “πρόβατα” για βοσκή στο Σύνταγμα και τώρα τα παίρνουν και φεύγουν».
Φυσικά δεν ασπάζομαι την παραπάνω φράση αλλά νομίζω ότι στην παρούσα κατάσταση οι απεργίες και οι πορείες μοιάζουν ξεπερασμένες και ο κόσμος δείχνει να μη πιστεύει πλέον σε αυτές αφού στη ουσία δεν βοηθάνε σε τίποτα μια και τα αυτιά των δωσίλογων και των υποτακτικών των τοκογλύφων που μας κυβερνάνε δεν φαίνεται να ιδρώνουν.
Θεωρώ όμως ότι όσο η μείζονα και η ελάσσονα αντιπολίτευση συνεχίζουν να αλληλοτρώγονται με τα μικρά που τις χωρίζουν και δεν βλέπουν τα μεγάλα και τα ουσιώδη που θα έπρεπε να τις ενώνουν τόσο οι ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδες θα συνεχίζουν την πορεία προς  την υλοποίηση των απεχθών μέτρων που θα προκαλέσουν την οριστική εξαθλίωση του λαού μας.
Είναι γνωστό ότι το σύστημα εξουσίας έχει φροντίσει εντέχνως εδώ και χρόνια να κρατάει διαμελισμένη την εργατική τάξη με τις διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους ξεπουλημένους ηγετίσκους αυτών τους οποίους πολλές φορές αντάμειψε (για την διασπαστική τους δράση) με κρατικές αλλά και υπουργικές θέσεις!
Θεωρώ λοιπόν ότι για να υπάρχει ελπίδα και αποτέλεσμα τέτοιων δράσεων θα έπρεπε στην κεφαλή της πορείας να βρίσκονται πιασμένοι αγκαζέ όλοι μαζί οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και πίσω ο λαός σαν ένας χείμαρρος συγκροτημένα και μέσα στα πλαίσια την έννομης τάξης θα βροντοφώναζε και θα απαιτούσε την αλλαγή εδώ και τώρα των προσώπων και των καταστροφικών πολιτικών τους.
Όσο δεν γίνεται αυτό είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα και το μόνο που θα μπορούμε να σκεφτούμε και να πούμε θα είναι ότι και αυτοί οι “κύριοι” είναι γρανάζια και δεκανίκια αυτής της δωσίλογης …. εξουσίας! 

 e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια
  1. ΠΙΚΡΑ..εεεεε....

    Πήραν τον πούλο!
    Ούτε τον Εθνικό Κήπο έκαψαν οι αλήτες, ούτε η κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ τους επέτρεψε το γνωστό μπάχαλο (φώτο)ου καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ
    -Δείτε πως τους καλύπτει...

    Μέχρι και φωτιά στον μόνο πνεύμονα πρασίνου του κέντρου της Αθήνας προσπάθησαν να βάλουν οι αλήτες που καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ευτυχώς η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς που περιορίστηκε στο κάψιμο ενός μόνο δέντρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστός και πάλι "σχολική εκδρομή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΡΜΕ ΚΟΣΜΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ , ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΟΡΓΑΝΑ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΤΖΕΤ ΣΕΤ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ...

    ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ , ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΡΕΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΤΙΣΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ , ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

    ΚΑΤΩ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ επαναστάτες..του πλήκτρου με τα δάχτυλα των ποδιών
    παρακαλούνται να μαζέψουν ή να κρύψουν του κώλους
    τους..που ΣΥΓΚΑΗΚΑΝ
    - τόσες ώρες στην πολυθρόνα του Υπολογιστή-
    και τρέχει πύον και αίμα απο τις αιμορροείδες τους..

    ΤΩΡΑ..ΧιμπΑτζήδες ~~~~~~~~~~~ ΤΩΡΑ γαμώτο
    μας τρέλλανε η μπόοοοοοχα και η βρώωωωωμαααα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ 26 Σεπτεμβρίου 2012 8:52 μ.μ.! ΛΟΥΛΟΥ ΑΡΓΗΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣTON 8,52 KAI ΣΤΟΥΣ LOIPOYS ΚΟΛΟΣΦΟΥΓΓΑΡΕΙΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ…
    ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ…
    Το ποτάμι της οργής και της αγανάκτησης μέρα με την μέρα φουσκώνει , κοντεύει η ώρα που το φουσκωμένο ποτάμι θα γίνει ορμητικός χείμαρρος και στο πέρασμα του θα παρασύρει και θα καταπιεί τους δωσίλογους ψευτοσωτήρες των εθνών και όλους όσους μετείχαν και μετέχουν στην λεηλασία της Ελλάδος και του Ελληνικού λαού,,, ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!!!

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΜΑΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους, ο πολυπολιτισμός ας περάσει και στα μπινελίκια
    γ@μώ τον μw@μεθ μου μέσα!

    Διαβάζοντας κείμενα υψηλής διανόησης από πρώην Κνίτες - που το παίζουν κάργα απελευθερωμένοι και προοδευτικοί bloggers, αναρωτήθηκα μήπως τώρα που ζούμε πια την λατρεμένη εποχή της πολυπολιτισμικής κουλτούρας θα έπρεπε πια να διευρύνουμε το πεδίο της έκφρασης και να το εμπλουτίσουμε με νέα πολυπολιτισμικά μπινελίκια όπως...
    “Γαμώ τον Μω@μεθ του” ή “Γαμώ τον Προφήτη σου”

    ή ακόμα “Γαμώ τον πούστη τον Αλλ@χ”.

    Νομίζω ήρθε η ώρα η κοινωνία μας να αποτινάξει δεκαετίες σκοταδισμού και με ανοιχτό πλέον μυαλό να αναγνωρίσει το δικαίωμα ύπαρξης και άλλων θρησκειών (στο μπινελίκι).
    http://amantomatimou.wordpress.com/

    Η κότα ο Pitsirikos μόνο για τον Χριστό έχει τις βλαστήμιες.
    Σιγά μη βρίσει τον Μωάμεθ. Α, ρε Λιβύη (ξιφολόγχη στον ..κόλο)
    που του χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φωνή λαού, πορδή Θεού, άπιστοιοιοι!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πήραν τον ...πούλο!

    Ούτε τον Εθνικό Κήπο έκαψαν οι αλήτες, ούτε η κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ τους επέτρεψε το γνωστό μπάχαλο (φώτο)ου καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ

    -Δείτε πως τους καλύπτει...

    Μέχρι και φωτιά στον μόνο πνεύμονα πρασίνου του κέντρου της Αθήνας προσπάθησαν να βάλουν οι αλήτες που καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ευτυχώς η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς που περιορίστηκε στο κάψιμο ενός μόνο δέντρου.

    Εν τω μεταξύ είναι εμφανές από τον τρόπο που κινήθηκε η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκονταν σε συννενόηση με τους αναρχοκομμουνιστές προκειμένου να δυσκολεύουν το έργο της Αστυνομίας και να δίνουν χρόνο στους αλήτες να ανασυνταχθούν..

    Ενώ όλοι οι άλλοι (ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) αποχώρησαν γύρω στις 1μμ από την πλατεία Συντάγματος, το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε για ακόμα 1,5 ώρα να κάνει κύκλους γύρω από την πλατεία.

    Ώστε να παρεμβάλεται μεταξύ των ΜΑΤ που ήταν στην πάνω μεριά της πλατείας και των αλητήριων που έκαναν επιδρομές από την κάτω πλευρά της πλατείας και να τους δίνει χρόνο να ανασυνταχθούν!

    Δείτε τις φώτο, με το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ να περνάει από τη Βουλή ερχόμενο από την Αμαλίας προς την Πανεπιστημίου αφού προηγουμένως είχε κάνει την ανάποδη πορεία από την Φιλελλήνων, για να καταλάβετε τι έκαναν.

    Αλλά δεν τους βγήκε καθώς η Αστυνομία κατόρθωσε αυτή τη φορά να τους περιορίσει και να τους αναγκάσει να αποχωρήσουν χωρίς μεγάλες ζημιές

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, απο παραφυάδα του προδοτικού ΚΚΕ, έχει καταστεί ο υπ΄αριθμό ένας κίνδυνος για την ζωή των Ελλήνων και την Ελευθερία του Έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς όσο συριζα και κκε καπηλεύονται τις συγκεντρώσεις ....tote... η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λάου δεν θα διαδηλώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυγά και μπινελίκια στην Κούρτοβικ που υπεδείκνυε σε Αστυνομικός να κάνουν συλλήψεις!

    Τσίριζε η ελεεινή υπερασπίστρια των δολοφόνων να συλληφθούν όσοι την αποδοκίμαζαν... βλέπετε όταν την ακούνε οι ίδιοι δεν υπάρχει "ελευθερία λόγου και έκφρασης" όπως ήθελαν για τον κρετίνο τον Παστίτσιο.

    Δείτε το βίντεο. Αυγά στην Κούρτοβικ 1 | makeleio.gr
    Αυγά στην Κούρτοβικ έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα

    Τις πάνε πολύ τα αυγά επάνω στο κεφάλι της. Να αγιασei το χέρι της κυρίας που τις πέταξε τα αυγά. Ελπίζω την άλλη φορά όμως να της σκάσουν κανένα τούβλο στο κεφάλι!!!!!!!

    Πάντως.. Ετσι με το δαχτυλάκι τεντωμένο δείχνανε και στην κατοχή οι προπάτορες της Αναρχοάπλυτης της 17Ν.

    Μια χαρα κανει την δουλεια της η ΡΟΥΦΙΑΝΑ των Αμερικανων.
    Αξια για τον μισθο της οπως και ολη αυτη η παρεα της, που εχει καταστρεψει την χωρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου